Senka Mitrović, po struci kemijski laborant,  ljubav prema kreiranju je uvijek bila prisutna tako da praksu stječe radom u riječkim  salonima. 1998 godine sa sestrama otvara modni salon, a 2004. godine vlastiti butik pod imenom Rival u Robnoj kući Ri na drugom katu.

Senka Mitrović

Uz to vodi jedan proizvodni pogon koji radi po principu serijske proizvodnje i opskrbe butika. Dugi niz godina sudjeluje na modnoj manifestaciji Riječke stepenice i uvijek voli naglasiti da je taj događaj vrlo bitan u njenom radu kao i modno fotografiranje koje radi krajem 12.mjeseca sa temom U susret maturalnim zabavama i vjenčanjima. Rado se odazove na poziv u organizaciji dobrotvornih modnih revija i drugih izlaganja. Više o Senki i njezinom radu možete pogledati na

Facebook:https://boutique-rival.business.site/

Instagram: butik_rival

Kako je sve krenulo?

Još kao osnovnoškolka pokazujem izrazitu želju za šivanjem i kreiranjem. U odrastanju je često bilo prisutno prekrajanje, bojanje odjevnih predmeta, prilagođavanje, ali samo za mene osobno. Paralelno sam i plela Chanel kostimiće za jedan poznati riječki butik. Šivanje je s vremenom prevagnulo. Moje sestre i prijateljice prve su ozbiljne klijentice.

Kada ne kreiraš…

Drago mi je da sam članica Sekcije krojača i modnih dizajnera Udruženja obrtnika Rijeka i da svojim sudjelovanjem mogu dati doprinos obrtništvu i struci. U slobodno vrijeme planinarim, priroda i njezine boje me opuštaju. Pronašla sam se i u keramici, prošla sam dva odlična tečaja pri Narodnom učilištvu Rijeka.

Preporučam svakom da radi na sebi u slobodno vrijeme jer to vrijeme je najvažnije i ono pripada samo nama.

Kako izgleda tvoj radni dan…

Moj radni dan počinje jutarnjom kavom, uz njenu aromu i ispijanje radim pripreme, a to je više promišljanje na koji način obaviti posao u cjelini. Ja sam radoholičar, volim svoj posao i to je moje carstvo te kada sam u ateljeu gledam što uspješnije odraditi svaki trenutak.

Uskoro sudjelujete na 15. Bundevijadi u Vrbovskom!

 S kolegicama iz udruženja sudjelujem u Vrbovskom na 15. Bundevijadi 12 i 13.10.2019 godine. Imat ćemo izlaganje i modnu reviju gdje promoviramo naš rad, struku, obrtništvo i trgovine te su svi pozvani da nas svojim dolaskom podrže.

“Ručno rađena odjeća čini ženu posebnom, a moderan i jednostavan dizajn prati stil svake žene!”

Pripremila: Maja Vizjak

Hvala Corto Maltese

Fotografija: Deny Balaban