ZTC

Poznate osobe svjesne su reflektora medija te dosega koje njihova djela i riječi imaju na javnosti. Svjesni su da ih se promatra, sluša, gleda ne samo dok su u svojim ulogama već često ulogu glasa javnosti preuzimaju stojeći jasno i glasno ispred svojih imena i prezimena.
U Americi su dodijeljene nagrade za najbolja filmska ostvarenja u 2016., poznate Golden Globes Wards održane su 74. put, već tradicionalno u Los Angelesu, no dok dio medija vješto prenosi liste nagrada, liste najbolje i najgore odjevenih, trenutak o kojem se priča, trenutak je u trajanju nekoliko minuta kad su sve oči, kamere, objektivi bili upereni u Nju. U Meryl Streep.

Svoj je glas iskoristila kako bi dala svoje viđenje nedavno odražnih izbora i svega što se odražava, iako nije niti jednom spomeula ime i prezime osobe kojima upućuje svoje riječi, sve je vrlo jasno.
U dirljivom obraćanju, glumica je rasplakala brojne prisutne, a dirljiv kraj u kojem spominje prijatelja koji joj je poručio „Take your broken heart make it into art“ i zahvala na kraju velikim je aplauzom ispunio glamuroznu dvoranu ispunjenu emocijom.
Nagrada za životno djelo otišla je u ruke jedne od najvećih glumica svih vremena, one koja ima glas, hrabrost i srce reći ono što misli.

Drugi govor koji nas je dirnuo je Ryan Gosling koji je svoju priliku i par minuta slave iskoristio kako bi zahvalio svojoj supruzi, poznatoj glumici Evi Mendes. „“Želim jednoj osobi zahvaliti kako spada, i reći da, dok sam ja pjevao i plesao i svirao klavir i proživljavao jedno od najboljih iskustava na filmu ikad, moja dama je odgajala našu kći, trudna s drugim djetetom, istovremeno pokušavajući pomoći bratu u borbi s rakom. Draga, hvala ti. Mojim kćerima, Amadi i Esmeraldi, volim vas. ”

Ryan Gosling okitio se još jednom prestižnom nagradom „Najbolja muška uloga u mjuziklu ili komediji“ za ulogu u filmu La La Land i svojim govorom dotaknuo srca svih prisutnih.

Photo: web 2017 Golden Globe Awards

Kancelarija bar