ZTC

Ove godine poznati riječki brand Sally atelier slavi 25 godina uspješne tradicije,  a kreativan i vrijedan tim na čelu s kreatoricom i poduzetnicom Džanom Ravlić u nekoliko će navrata tokom godine počastiti zanimljivim modnim pričama, no već je prva, vrlo atraktivna zaintrigirala javnost.

Džana Ravlić

Sally je česti odabir dama svih generacija koje se za svoje svečane prilike odijevaju upravo u poznatom atelieru, uz to, nije rijedak slučaj da Džana odijeva više generacija žena te je taj spoj ljubavi prema modi i obiteljske podrške često viđena scena u dva riječka butika ovog branda. Upravo ta emocija i kvalieta inspiracija su važne modne priče koja spaja generacijsku nit kroz prošlost, sadašnjost i zasigurno budućnost i nije slučajnost da je dizajnerica kao kulisu svoje priče odabrala Villu Ružić na Pećinama. 

25 godina rada, tradicije i poznate riječke kvalitete!

Knjižnica i zbirka Mažuranić-Brlić-Ružić u villi poznate riječke obitelji Ružić  broji oko 8000 knjiga u 10.000 svezaka, zbirka sadrži kolekciju fotografija, dokumenata, stilskog namještaja, umjetničke slike i biste te osobne predmete za svakodnevnu uporabu ovih obitelji i njihove rodbine.

Knjižnica je spomenik kulture Republike Hrvatske od 1946. godine.

A u iznimnoj bogatoj ostavštini mogu se pronaći i rukopisi, torbe, fotografije Ivane Brlić Mažuranić koja je strast prema modi dijelila s majkom, sestrom i kćeri, a Džana je čak jedan styling potpuno replicirala u glamuru sadašnjice.  Generacije žena nekad i majka Karin te kći Nika Širola danas dokazuju kako je moda puno više od trendova, ona povezuje, oduvijek je imala važnu ulogu u životu te je na kraju jednoga dana dokaz vremena. Vjerujemo kako će neke nove generacije biti svjedoci fantastične mode danas upravo radi ovih iznimnih kreacija riječke dizajnerice.

Dizajnerica u društvu Nike Širole, modela i zaštitnog lica kampanje

Theo de Canziani i Džana pružili su ovom pričom ne samo modni editorijal već dodir vremena i generacija, a imati priliku vidjeti  modne časopise s kraja 19. stoljeća te torbice koje su pripadale Ivani Brlić Mažuranić u iz razdoblja oko 1880. i 1890. godine, fotografije generacija žena, bilo je jedno sasvim novo, osvježavajući i vrlo inspirirajuće iskustvo.

Theo de Canziani i Džana Ravlić

“Kad si sretan i sunce za tobom žuri”, riječi su iza kojih stoji Ivana Brlić Mažuranić, a sunce je požurilo i na dan snimanja dati potporu ovoj ekskluzivnoj modnoj poslastici!


Prva zahvala od strane dizajnerice idu gospodinu Theu na izuzetno profesionalnoj i toploj suradnji i dobrodošlici, zatim modelima Karin (kojoj je ovo bio prvi angažman ovakve vrste) I Niki Široli, studiju ljepote Divus (MUA  Vesna Bonata, kosa: Sandra Vasić) dok fotografiju potpisuje Ivor Mažar. Sva odjeća je dio nove kolekcije Sally ateliera koji možete pronaći u Užarskoj ulici te u Tower centru u Rijeci.

Pripremila: Marija Mažar

Kancelarija bar