ZTC

Kiša, hladnoća, vjetar – u našoj Rijeci izgleda kao da se vratila zima! Ovakvi dani savršeni su za maštanje, ali i planiranje putovanja u neke nove, neotkrivene, sunčane destinacije. Instagram ovog proljeća vrvi kadrovima prekrasnih ružičastih magnolia, sunčanih parkova, nevjerojatne arhitekture, umjetnosti i kulture. 

Ponekad jednostavno poželimo spakirati torbe i “nestati” na nekoliko dana. Putovanja su za mnoge, posebna i nezamijenjiva iskustva, koja nas obogaćuju kao pojedinca te šire naše horizonte. Teško je nadmašiti mogućnost upoznavanja drugih kultura, običaja, jezika. Postoji nešto posebno u tom osjećaju uzbuđenja, pakiranja i odlaska u novu avanturu.

Možda trenutno niste u mogućnosti otputovati na svoju destinaciju iz snova, ali za mene je i samo maštanje, na neki način dio putovanja. Na kraju krajeva, nikada ne znate kada će se otvoriti prilika – stoga morate biti spremni! Iako smo danas pripremili inspirativnu galeriju fotografija, nekih od najpoželjnijih, ali i nešto skrivenijih destinacija – moramo naglasiti kako se predivna mjesta nalaze i vrlo blizu vas, ponekad je samo potrebno otvoriti širom oči. Ne morate odvojiti ogromnu količinu novaca na putovanje kako biste otkrili neko novo mjesto, možda se u vašoj blizini skriva pravi dragulj za koji ne znate.

Bilo da planirate putovanje ili samo sanjarite, otkrivate daleke destinacije ili one u blizini, želimo vas inspirirati nekim od ovih gradova te ih uvrstiti i na vašu “wish listu”.

@beautifuldestinations, Zurich

@beautifuldestinations, Italija

@living_europe, Berlin


@living_europe, Edinburgh

@beautifuldestinations, Venecija

@living_europe, Lisabon

@amelialiana, St.Petersburg

@travel_europe, Strasbourg

@living_europe, Mainz

@travel_europe, Firenza

@living_europe, Pariz

@living_europe, Pisa

Photo: Instagram

Pripremila: Katja Grubiša

Kancelarija bar