skip to Main Content
MENU
Gastro putovanje otkriva strogo čuvane recepture

Gastro putovanje otkriva strogo čuvane recepture

Kuharica “Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom” projekt je Virovitičko-podravske županije s ciljem promoviranja vrijednosti jednog kraja poznatog po svojoj bogatoj gastronomskoj tradiciji.

Ova kuharica specifična je po tome što spaja tradicionalne s onim restoranskim, do sada strogo čuvanim recepturama. U kuharici „Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom“ pronaći ćete razne domaće specijalitete poput kašnjaka, prgica i supite, ali i recepte karakteristične za određena područja Županije, kao što su sablja grofa Jankovića, podravski zeleni mlinci, kruh s koprivom te krempita od batata.

Naslovnica kuharice

Lješnjaci, gljive, paprika i jabuke su samo neke od namirnica kojima se Virovitičko-podravska županija diči i koje su pronašle mjesto unutar ovog „blaga“ koje će od subote, 5. rujna svima biti dostupno za download.

Na projektu je, uz restoran Višnjica, Zlatni Klas Otrovanec, Ribičku klet, Planinarski dom Jankovac i Udrugu kuhara Grada Orahovice, radila i Sanja Mijac, poznatija kao Domaćica.

Sanja Mijac - Domaćica

Sanja Mijac – Domaćica

Za sudionike projekta ova je kuharica mnogo više od samih receptura, oblikovali su ju poput mape u koju su utkali tradiciju i kulturu življenja jednonoga kraja. U receptima se kriju proživljena sjećanja i mirisi prošlosti koje su im prenijele njihove majke, bake i prabake.

Facebook KOMENTARI

Back To Top