ZTC

Sunčani dani polako nam izmiču kroz prste, no sudeći po vremenskim prognozama, pred nama je još nekoliko dana, ako ne i tjedana, čistog uživanja u suncu i moru. Stoga, provjerite koja su događanja u vašoj blizini i zaokružite još jedno ljeto na najbolji mogući način. Mi smo istražili koje evente svakako želimo posjetiti u Rijeci narednih dana.

Jedna od najljepših riječkih lokacija, bajkovita Trsatska gradina, čitavog je ljeta bila dom najrazličitijih modnih, glazbenih i gastro manifestacija koje su oduševile kako Riječanke i Riječane tako i strane turiste. Pred nama je još nekoliko događanja, koja ćemo zasigurno posjetiti baš kao i sva do sada. 

Već danas na scenu stupa Elis Lovrić, koja će na Trsatskoj gradini ispričati  dramsko – glazbenu priču ispjevanu na labinskoj čakavici. Priču u kojoj stihovi i glazba spajaju prošlost koja nestaje s emocijom same autorice koja uvodi publiku u zaboravljene svjetove istarskoga kraja. Glumicu i kantautoricu često nazivaju i istarskom vilom, a stvara na materinjem jeziku, ali i engleskom, talijanskom, njemačkom, poljskom i  portugalskom, pretvarajući pritom svaku notu u emociju duše. Svestrana Elis stvara pravu čaroliju koristeći samo svoj glas i gitaru te publici prenosi jedinstvenu emociju pripadnosti i ljepotu izričaja na umjetnički oživljenoj čakavici. Ulaz za posjetitelje otvara se u 20.00 h, a koncert počinje u 21.00 h. Ulaz je za posjetitelje slobodan.

Tek nekoliko dana kasnije, 1.9. na Trsatsku gradinu već treću godinu zaredom stiže popularni profesor Baltazar. Doza znanosti uz pregršt interaktivnih sadržaja koji će oduševiti sve generacije. Naime, Baltazar na Gradini tematska je manifestacija inspirirana činjenicom da je Rijeka poslužila tvorcima animiranog filma Profesor Baltazar kao inspiracija za stvaranje Baltazar grada. Cilj manifestacije je  popularizacija znanosti te prezentacija znanstvenih tema prilagođenih svakodnevici. Tako na jedan dan Gradina postaje znanstveni centar u kojem predavačice i predavači sa Sveučilišta u Rijeci donose znanstvene teme na zanimljiv i inovativan način.

Svi oni koji se ovog vikenda spremaju u jesenski shopping, svakako preporučujemo da posjete ZTC koji priprema posebno slavlje uz brojne pogodnosti povodom petog rođendana. 
Petak 01.09. je dan za još neviđeni  laser show party uz Luku Montecchija, vremeplov show, povratak u prošlost našeg Andreja  Škedela i naš Risongić. U subotu02.09. slavimo uz natjecanje u prolazu kroz laser labirint ZTC 005 i raznovrstan cjelodnevni program, produženo radno vrijeme i popuste za shopping. Vrhunac ovog dana je koncert kultnog Nene Belana i Fiumensa kao i dodjela nagrada 5 za 5 , dakle 5 nagrada za 5 godina.  Među nagradama su sedmodnevno krstarenju u aranžmanu tvrtke Jadroagent, LED TV, bijela tehnika, poklon bonovi. Proslava ne staje niti u nedjelju, 03.09. kada nas očekuje obiteljski dan uz bogat dječji program za naše najmlađe.
Za one koji uživaju u dobroj glazbi, wine bar Prostorija svakog petka do kraja devetog mjeseca, ugošćuje jazz večeri na otvorenom. Izvrsno piće uz ugodnu i opuštenu atmosferu, učinit će da se osjećate kao da ste zakoračili izvan Rijeke, možda čak i granica Hrvatske. Naručite si omiljeni koktel ili čašu vina i uživajte u laganim ritmovima jazz-a.
Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Ivor Mažar 

 
 

Vaši komentari