ZTC

Hrvatska baština i tradicija iznimno je bogata i sretni smo kad pronađemo brandovi koji su inspiraciju pronašli upravo u motivima, vezovima, detaljima iz svih krajeva Lijepe naše, a koji prošle trenutke transformiraju u prekrasne kreacije koje imamo priliku nositi danas.

Pratimo već dugo rad dva branda koji su svoje temelje izgradili na etno motivima njegujući i poštujući sve njezine elemente u radu.

Etno butik Mara osnova je 1999. godine nakon što je Vesna Milković napustila karijeru pravnice i upustila se u ostvarenje dugogodišnjeg sna: promicanju hrvatske etno baštine i tradicijskih obrta kroz modni dizajn. Zbog svoje autohtonosti i posebne vrijednosti, potpis Etno butika Mara prepoznatljiv je i izvan granica Hrvatske. Dizajnerice Vesna i Marija zaslužne su i ponosne, što su njihove klijentice već punih 15 godina ambasadorice hrvatskog odjevnog suvenira u svijetu.

,,Izvucimo naše narodno blago iz škrinja i ormara te pokažimo svijetu što imamo”! Vesna Milković vlasnica i dizajnerica

Druga priča koja nas je oduševila je priča o splitskom brandu Kaviy Couture, u vrlo kratkom vremenu brand iza kojeg također stoje majka Katarina  i kći Vini Gvozdanović  pronašao je put do javnosti i medija!  I sam naziv ovog modnog branda njeguje tradiciji te dolazi kao spoj imena četiri generacije žena u njihovoj obitelji čime su Katarina i Vini htjele dati na važnosti tradiciji i pravim vrijednostima kraja iz kojeg dolaze.

Pripremila: Stilueta

Foto: Službena internetska stranica Etno butika Mara i službena FB stranica Kaviy Couture

 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE