ZTC

Da pletenje nije samo zanimacija “bakica”, već su itekako moguće njegove suvremene interpretacije uvjerili smo se samo jednim pogledom na ruktvorine Beta home decor. Jednostavne, a ponovno efektne, prije svega vrlo funkcionalne, košare za igračke, torbe i tepisi u pastelnim tonovima zaštitni su znak mlade majke, te nekadašnje Miss Universke Hrvatske – Elizabete Delać. Uživali smo u razgovoru o ručnom radu te uređenju interijera, a sada vas prepuštamo fotografijama i mislima drage Bete…

Draga Elizabeta, za početak otkrijte nam nešto više o sebi i brendu Beta home decor…

Ja sam Elizabeta Delać, nekadašnja Miss Universe Hrvatske, a sada mama na porodiljnom koja stoji iza brenda Beta home decor. Beta home decor je novi brend dekorativnih proizvoda za uređenje interijera koji su ručni rad. Proizvodi su posebni jer se izrađuju od pamučne špage i jedinstveni su na našem tržištu. Kako bi se još  bolje upoznali, možete moj rad pratiti na web stranici WEB STRANICI i na društvenim mrežama.

Kada s razvila ljubav prema ručnome radu kod vas? Jeste li kao dijete posezali za konicama, škarama, ljepilom ili ste ovaj talent prepoznala nešto kasnije?

Oduvijek sam bila kreativna, voljela sam izrađivati sve i svašta od raznih materijala. Svoje rukotvorine poklanjala bih prijateljima za rođendane ili druge prigode. Talent i ljubav prema pletenju otkrila sam prije nekoliko godina kad sam rodila prvo dijete. Htjela sam za njega izraditi nešto posebno.

Izrađujete prekrasne tepihe i košare, vrlo inovativno, kreativno i kvalitetno! kako ste došla na tu ideju?

Klasično pletenje vunom bilo mi je dosadno jer sam kao početnica bila spora, pa sam isprobavala razne materijale kojim bi brže-bolje nešto isplela. Proces istraživanja je dosta dugo trajao dok nisam naišla na pamučnu špagu, međutim s njom nisam mogla isplesti vesticu ili nešto slično za bebu. Ali kako je beba rasla, skupljale su se igračke pa nam je nedostajala košara za igračke, nakon što sam napravila košaru za igračke ideje su samo počele navirati.

Pletenje i heklanje “zanati” su koje često priipisujemo starijim gospođama, no vi ste nam prikazali potpuno suvremenu i vrlo funkcionalnu interpretaciju… Kako ste vi naučili plesti?

Upravo zbog te etikete, svoj hobi sam držala za sebe i plela samo u svoja četiri zida. Kad sam se odvažila to podjeliti s prijateljima, bili su jako iznenađeni. A sada su svi oduševljeni mojim proizvodima. Plesti sam naučila zahvaljujući online tutorialima, korak po korak, ponekad jedan korak naprijed a nazad dva, ali nisam odustala dok se nisam usavršila.

Kako izgleda vaš “idealan” dnevni boravak? Uživati li u uređenju interijera i inače?

Obožavam uređenje interijera, jer u njima pronalazim inspiraciju za izradu proizvoda. Proizvodi od pamučne špage uklapaju se u sve stilove interijera. Idealan dnevni boravak mi je moderan, udoban, kombinacija nekoliko boja i puno prirodnog svjetla.

Što sve možemo pronaći u vašem asortimanu? Izrađujete li i po narudžbi?

Trenutno su u ponudi tepisi, cekeri,velike i male košare za odlaganje, a s vremenom planiram i proširiti asortiman.  Svi proizvodi se izrađuju nakon narudžbe pa je moguće dogovoriti neke izmjene, prilagoditi veličinu, boju i sl..

Kakve su povratne reakcije na proizvode? Kako se nositi sa potencijalnim kritikama?

Povratne reakcije su odlične! Iako danas postoji veliki izbor sličnih, industrijski proizvedenih komada, kupci jako cijene posebnost i trud uložen u svaki proizvod.  Kritike su sastavni dio posla i treba ih iskoristiti u pozitivnom smislu, za vlastiti napredak i boljitak. Važno je ne dozvoliti da vas obeshrabri u daljnjem radu i napredovanju.

Kako biste prokomentirali regionalnu domaću scenu? Ima li prostora za uspijeh i što on za vas predstavlja?

Iz dosadašnjeg iskustva, rekla bih da se sve više cijeni ručni rad, ljudi su uvijek spremni izdvojiti novac za nešto korisno i kvalitetno. Danas na tržištu postoji velik broj odličnih kreativaca, zato je potrebno biti inovativan, prepoznati potrebe tržišta i istaknuti se u mnoštvu. Puno truda i rada stoji iza uspjeha. Za mene uspjeh predstavlja svaka pozitivna reakcija na moj rad i zadovoljstvo kupaca a i sama činjenica da radim ono što volim.

Za kraj, otkrijte nam neku misao, citat koji vas potiču i inspiriraju…

Ako ne probaš, nikad nećeš znati! Misao koja me vodi od samog početka učenja pletenja, kada mi se sve ovo činilo nemogućim.

WEB STRANICA  INSTAGRAM  FACEBOOK


Pripremila: Katja Grubiša
Photo: privatni arhiv

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE