ZTC

U zadnje vrijeme na ulici često čujemo nekoliko dobro poznatih imena – Lady Gaga, Bradley Cooper i Freddie Mercury (Rami Malek). Zašto se oni sada toliko spominju odgovor već svi znamo i vrlo je jednostavan – zbog filmova, a ako ih još niste pogledali ovaj vikend je pravo vrijeme za to.

ZTC

Zvijezda je rođena

Ovo je prvo autorsko djelo Bradleyja Coopera, on ga je napisao, režirao te u njemu glumi i pjeva. Film je napravljen prema klasičnoj priči iz 1937. godine o tragičnoj ljubavi između iskusnog glazbenika na zalasku karijere i mlade pjevačice u usponu. Glavne uloge tumače Lady Gaga i kako smo već spomenuli Bradley Cooper, a film obiluje fantastičnom glazbom koju je Cooper i sam napisao te su sve pjesme snimane uživo. 

Bohemian Rhapsody

Ovaj film je priča o ljubavi, boli, prihvaćanju i naravno sjajnoj glazbi. Slavljenje Freddijeva talenta i legendarnog rock benda, koji je svojom glazbom i osjećajem za avanturu i specifičnim nastupima prekršio sva pravila tadašnje scene. Pjevačku legendu glumi Rami Malek, američki glumac egipatskog podrijetla koji nevjerojatno sliči Freddieju. Gwilym Lee igra ulogu gitarista Briana Maya, Ben Hardy je u ulozi bubnjara Rogera Taylora, a Joseph Mazzello nastupa kao basist John Deacon. Mary Austin, ženu za koju je Freddie tvrdio da je ljubav njegovog života igra Lucy Boynton, a u filmu se pojavljuje i Mike Myers.

 

Eto, ovo su naše dvije preporuke za koje ste već sigurno čuli, ali vam mi želimo još jednom skrenuti pažnju, jer iako možda ovo nije nešto što bi inače pogledali mi vam preporučamo da im date priliku.

Pripremila: Stilueta

Kancelarija bar