ZTC

Iako je proljeće odavno stiglo, neumorna kiša i dalje pada i prisiljava nas da se ispod dekice sklupčamo na kauču, daleko od svježine prirode i topline sunca. Upravo kišne, sumorne dane, je odlično iskoristiti za malo “poigravanja” u interijeru te uvođenje promjena. Kada već vi ne možete zakoračiti u prirodu, zašto zelenilo ne prizvati k sebi? Biljke u zatvorenom pomažu pri odražavanju zdravlja, pročišćavaju zrak, te povezuju interijer s eksterijerom. 

Uz nekoliko jednostavnih savjeta možete stvoriti malu zelenu oazu u svojem domu. Pokušajte sa malim promjenama, kupnjom nekoliko kućnih biljaka, koje možete rasporediti u prostoru, te postepeno nadograđivati svoj “kućni vrt”. 

Ako želite napraviti korak više, poigrajte se s biljkama i pretvorite ih u “izložbeni prostor”. Kao alternativu slikama na zidovima, možete objesiti biljke i pratiti njihove promjene svaki dan. Za dodatnu dinamiku, izaberite različite vaze te visine vješanja. 

Također, nekoliko različitih biljaka možete poslagati na jednom stoliću, te kreirati središnju točku u prostoriji, koja unosi zelenilo, mir i svježinu  u prostor.

Nekoliko savjeta o kojima morate voditi računa kada je u pitanju uzgajanje biljaka u zatvorenom prostoru

 1 Pratite razinu Sunčeve svjetlosti koja prodire kroz prozor i odaberite biljke koje odgovaraju tim uvjetima

2. Pri odabiru biljaka, vodite računa i o svojem načinu života, kako biste se najjednostavnije brinuli o njima. Kaktusi i sukulenti odlični su ako tražite rješenja koja ne zahtijevaju puno održavanja.

3. Biljke će rasti u smjeru izvora svjetlosti, pa tegle svakoga dana okrenite za 180 stupnjeva da bi jednoliko rasle sa svih strana.

4. Kada biljke počnu rasti, presadite ih u veće tegle. To je obično najbolje napraviti u proljeće.

Uživajte u novom, osvježenom izgledu svojeg interijera!Izvor: Ikea, Pinterest
Pripremila: Katja Grubiša

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE