ZTC

Teško je svaki dan biti produktivan, kreativan i motiviran, pogotovo ako ste osoba koju jedino prve zrake sunce ujutro motiviraju na izlazak iz kreveta. A kada vas probudi maglovito jutro, potrebno je ići drugim putem u smjeru naše produktivnosti. Ponekad imate osjećaj kao da cijeli dan radite i na kraju dana niste ništa korisno napravili, no kada vas uhvati takav dan možete sami pokušati utjecati na svoje raspoloženje uz ovih nekoliko savjeta.

Planirajte

Planirajte unaprijed svoje radne dane, razmislite koliko će vam ljepši biti vikend kada znate da ste u petak sve pripremili za ponedjeljak. Pokušajte i s dnevnim to do listama gdje ćete si svaki dan zapisati svoje zadatke.

Isključite se

Na nekoliko minuta, pol sata ili više. Iskljčite se udahnite, prošećite, popijte vode, razgibajte tijelo i napunite baterije, a misli i ideje same će vam dolaziti.

Ne pokušavajte multitasking

Koliko god mi žene volimo multitasking ponekad on i nije toliko dobar jer nam ne omogućava da se koncentriramo na jedan zadatak, već balansiramo između nekoliko njih istovremeno. Pokušajte raditi zadatak po zadatak, nemojte žuriti, posao neće pobjeći.

 

Koncentrirajte se na zadatak, a ne na vrijeme

Nemojte se vremenski ograničavati na neki zadatak jer kada se koncentriramo na vrijeme uvijek se čini da ga imamo premalo. Koncentrirajte se na sam zadatak i lakše ćete poslagati prioritete i shvatiti što je najvažnije, a time će i izvršavanje zadatka ići puno lakše.

Budite društveni

Družite se s kolegama, obitelji i prijateljima jer ideje se rađaju i kreativnost se budi na najčudnijim mjestima.

Čitajte

Čitajte knjige, istražujte, učite i vaš život će biti bogatiji znanjem.


Foto: Pixabay

Pripremila: Stilueta

Vaši komentari