Pred nama je onih nekoliko najtežih tjedana ljeti kada temperature prelaze i 35 stupnjeva. Budimo iskreni, ne možemo mnogo napraviti osim izležavati se pod klimom, palmom ili brčkati u moru. U svakome slučaju, neophodno je da tijelo hidratizirate i ispijate dovoljno vode. Upravo konzumiranje vode mnogima predstavlja izazov i prepreku. Dok jedni s guštom ispijaju litre, drugi se jedva prisile popiti nekoliko čaša dnevno. Ako se i vi nalazite u toj drugoj kategoriji, možda će vam se svidjeti naši prijedlozi kako ispijati dovoljnu količinu zdravih napitaka. 

Kako biste “obogatili” običnu vodu, možete u bocu dodati i nekoliko kriški krastavaca, limuna, mente ili nekog drugog voća po želji. Piće ostavite nekoliko sati u frižideru prije konzumiranja i uživajte u laganom prirodnom okusu kojemu nije potreban šećer. Pravila nema, jednostavno narežite nekoliko komada omiljenog voća i rashladite se te istovremeno hidratizirajte…

Odlična alternativa vodi jest i domaće pripremljen ledeni čaj. Prethodno skuhani ledeni čaj ohladite i dodajte mu iscijeđeni sok limuna ili naranče, listiće mente i voće po želji. Zeleni čaj odličan je i za detoksikaciju, stoga spojite najbolje od dva svijeta i uživajte u ispijanju odličnog ledenog čaja gdje god bili.

Nije tajna da ljeti obožavamo lubenicu, a vrlo lako je pripremiti i sok od nje. Prepolovite lubenicu na pola i štapnim mikserom izdubite unutrašnjost ili komade stavite u blender. Uz nekoliko kockica leda ovaj napitak istovremeno će vas rashladiti i zasladiti.


Pripremila: Katja Grubiša
Photo: unsplash

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE