skip to Main Content
MENU
Donosimo vam nekoliko recepata za ukusne osvježavajuće napitke!

Donosimo vam nekoliko recepata za ukusne osvježavajuće napitke!

Pred nama je onih nekoliko najtežih tjedana ljeti kada temperature prelaze i 35 stupnjeva. Budimo iskreni, ne možemo mnogo napraviti osim izležavati se pod klimom, palmom ili brčkati u moru. U svakome slučaju, neophodno je da tijelo hidratizirate i ispijate dovoljno vode. Upravo konzumiranje vode mnogima predstavlja izazov i prepreku. Dok jedni s guštom ispijaju litre, drugi se jedva prisile popiti nekoliko čaša dnevno. Ako se i vi nalazite u toj drugoj kategoriji, možda će vam se svidjeti naši prijedlozi kako ispijati dovoljnu količinu zdravih napitaka. 

Kako biste “obogatili” običnu vodu, možete u bocu dodati i nekoliko kriški krastavaca, limuna, mente ili nekog drugog voća po želji. Piće ostavite nekoliko sati u frižideru prije konzumiranja i uživajte u laganom prirodnom okusu kojemu nije potreban šećer. Pravila nema, jednostavno narežite nekoliko komada omiljenog voća i rashladite se te istovremeno hidratizirajte…

Odlična alternativa vodi jest i domaće pripremljen ledeni čaj. Prethodno skuhani ledeni čaj ohladite i dodajte mu iscijeđeni sok limuna ili naranče, listiće mente i voće po želji. Zeleni čaj odličan je i za detoksikaciju, stoga spojite najbolje od dva svijeta i uživajte u ispijanju odličnog ledenog čaja gdje god bili.

Nije tajna da ljeti obožavamo lubenicu, a vrlo lako je pripremiti i sok od nje. Prepolovite lubenicu na pola i štapnim mikserom izdubite unutrašnjost ili komade stavite u blender. Uz nekoliko kockica leda ovaj napitak istovremeno će vas rashladiti i zasladiti.

Pripremila: Katja Grubiša

Photo: unsplash

Facebook KOMENTARI

Back To Top