ZTC

Ljeto je u punome zamahu, vrućine ne prestaju, plaže su pune, a gradske terase vrve nasmijanim, opuštenim licima. Ovo je doba godina kada se vraćamo starim hobijima, posjećujemo daleko mjesta, isprobavamo nove trendove, stvaramo pozitivne navike. Danas smo vam pripremili popis stvari koje ćete poželjeti isprobati na svojem godišnjem odmoru ili će vam barem poslužiti kao inspiracija pri planiranju ljetnih dana. 

1. Ne planirajte previše. Pomalo je ironično da je upravo ovo prva stavka jednog popisa, no stvarno sadrži puno istine. Ponekad se zapletemo u svim tim silnima popisima, planovima, rokovima i obavezama. Zašto ovog ljeta, barem na nekoliko dana, ne biste “pobjegli” od svega i jednostavno uživali u spontanosti. Ne planirajte previše, ne zadajte si gomile zadataka nego se pokušajte opustiti i napuniti baterije za nove dane.

2. Plivanje u moru. Jedna tako očita stavka, no svejedno vrijedna spomena. Pokušajte ovog ljeta čim više plivati, upijati vitamine i osjećati onu jednostavnu bezbrižnu sreću uz nemarnu frizuru i suncem okupanu kožu.

3. Jednodnevni izlet. Možda niste u mogućnosti priuštiti si veliko putovanje, no pokušajte isplanirati barem jednodnevan izlet s prijateljima, obitelji ili partner te posjetite neko sakriveno, vama nepoznato mjesto. Skriveni dragulji najčešće se kriju u našoj blizini, samo je potrebno širom otvoriti oči.

4. Jedite puno voća. Ljeto je idealno doba da kolače zamijenite svježim voćem. Od breskvi, preko bobičastog voća, do slasne lubenice i dinje – osvježenje nikad nije bilo tako jednostavno i slatko! Priuštite si naravno i pokoji sladoled, no pokušajte u svoju rutinu uvesti čim više svježih namjernica poput voća. 

5. Koncert. Pokušajte posjetiti barem jedan koncert omiljenog benda ili jedan od brojnih festivala. Plešite, pjevajte, zabavite se i opustite!

6. Nabavite lepršavu ljetnu haljinu. Lagane, prozračne haljine, jedan su od razloga zašto obožavamo ljetne dane. Priuštite si svoju ljetnu haljinu iz snova za duge, tople, rasplesane večeri.

7. Druženje s prijateljima. Preko radnog tjedna često ne pronalazimo dovoljno vremena za sve prijatelje ili članove obitelji. Godišnji je idealno vrijeme da otiđete u šetnju ili na kavu s prijateljicom koju dugo niste vidjeli, nazovete člana obitelji na telefon ili organizirate druženje.

8. Čitajte. Postoji li bolje vrijeme za uživanje u napetom krimiću od sunčanja na plaži? Posjetite knjižnicu i izaberite uzbudljivo štivo za bezbrižne dane na plaži.

9. Započnite novi hobi. Bilo da se poželite vratiti nekom starom hobiju ili otkriti potpuno novu strast, ljeto je odlično vrijeme za to. 

10. Uživajte. Za kraj, ne zaboravite jednostavno uživati, upijati boje, okuse i mirise ljeta. Biti prisutni i zahvalni na svakodnevnim malim stvarima i ljepotama koje nas okružuju.

Pripremila: Katja Grubiša

Vaši komentari