ZTC

PIK Pečena šunka još dostupnija za brz obrok

Vrbovec, 18. srpnja 2017. – PIK Pečena šunka, koja je u proteklih nekoliko mjeseci osvojila brojne potrošače, sada je dostupna i u pakiranju narezaka od 125 grama. Specifičnu zbog jedinstvenog izgleda i domaćeg okusa pečenja, PIK pečenu šunku osim posebnog okusa karakterizira i fina zapečena korica. Upravo ta zapečena korica je ono što je izdvaja od ostalih šunki na tržištu.

PIK Pečena šunka stvorena je od najkvalitetnijih komada svinjskog buta, prodaje se hladna poput ostalih PIK šunki, te je odmah spremna za konzumaciju. Radi se o proizvodu čija je proizvodnja omogućena uz korištenje nove tehnologije pečenja, prve takve vrste ne samo u Hrvatskoj već i u regiji, u koju je PIK Vrbovec investirao 2,6 milijuna kuna. Ova tehnologija se temelji na pećnici s podesivom temperaturom pečenja, koja omogućuje pečenje proizvoda kao završnu fazu proizvodnog procesa čime se dobiva tipičan i bogat okus pečenog mesa.

Osim na odjelu delikatese PIK Pečena šunka od sada je dostupna i u pakiranju narezaka što znači da je uvijek pri ruci za bogat i ukusan obrok.

PIK Pečena šunka ne sadrži pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten, ni soju, a ima i smanjen udio soli te je odličan odabir za one koji paze na uravnoteženu prehranu. PIK Pečena šunka idealan je sastojak gurmanskih plata i salata, ali i ukusnih sendviča te brojnih drugih jela.

Tri brzopotezne ideje za kreativne obroke s Pečenom šunkom

  1. Sendvič sa sezonskim namirnicama

Prva ideja zaista je sasvim jednostavna – sendvič sa svim tipičnim sezonskim namirnicama. Tamni raženi kruh namažite umakom od hrena koji daje dobru pikantnu podlogu. Zatim posložite ostale sastojke – tanko narezanu krišku PIK pečene šunke, kriške tvrdo kuhanih jaja i sezonsko povrće po izboru te sve pospite nasjeckanim mladim lukom.

Svi ovi okusi pomiješani u jednom “grizu” daju svježi zalogaj, odnosno sendvič kojem ćete teško odoljeti. U ovom sendviču možete uživati uz rotkvice, rajčicu, papriku ili bilo koje povrće koje je u sezoni.

  1. Šarena salata

Drugi prijedlogu donosi ideju za lagani ručak, praktičan za ponijeti na posao. Odaberite dvije različite lisnate salate prema svom ukusu, dodajte im cherry rajčice i mini mozzarellu. Okuse podignite crnim maslinama te sve pojačajte tostiranim kruhom narezanim na kockice i Pečenom šunkom narezanom na deblje trakice.

Preostaje vam samo još zapakirati salatu u odgovarajuću posudu i uživati u trenucima pauze za ručak.

  1. Vikend doručak sa šunkom i jajima

Treća ideja osnova je bogatog vikend doručka, kada želite jesti u kasno jutro, na miru i bez uobičajene jurnjave koja prati radne dane. Odrežite deblju krišku šunke, gotovo kao pravi odrezak. Uz nju ispecite jaja na oko ili kajganu, možete ih dodatno začiniti s malo čilija za razbuđivanje. Dodajte svježu lisnatu salatu ili bilo koje svježe povrće koje volite te poslužite uz sir i vrhnje.

Ovako pripremljeni bogati doručak osigurat će vam dovoljno vremena za uživanje u neradnom danu i dati snage za sve vikend-aktivnosti.

Izvor: PR

Kancelarija bar