Dolores Srok još je jedna uspješna žena koja dokazuje da nema granica kad se radi ono što se voli sa strašću koja ne jenjava i neprestanim ulaganjem u znanja, vještine i rad.  Vlasnica centra za trajnu šminku DS Permanent Make Up oduvijek je bila u beauty djelatnosti, specijalizirala se za trajnu šminku kao iznimno traženu djelatnost koja traži brojne vrhunske osobine lingerista kao što su preciznost, visoka estetika i higijenski standardi, poznavanje tehnika i neprestano educiranje u području koje se razvija.

Dolores Srok

Manje je više, zlatno je pravilo trajne šminke pomoću kojeg se minimalnim intervencijama ispravljaju nepravilnosti, daju konture usnama ili popunjavaju i definiraju obrve te se crtom na kapcima želi istaknuti ono najbolje i tako postići pozitivne beauty pomake. Brojna gostovanja diljem svijeta, zadovoljni klijenti i zanimljiva poslovna priča učinila je da poželimo saznati više o Dolores i njezinom radu.

Sjećaš li se prvog susreta s trajnom šminkom?
S trajnom šminkom susrela sam se u sklopu svojeg obrazovanja za kozmetičara kada smo se upoznavali s metodama kozmetičkog tetoviranja. Trajna šminka tada još nije bila široko poznata i primarno se koristila u terapijske svrhe za ublažavanje posljedica simptoma nekih medicinskih stanja, npr. alopecije. No pravo zanimanje za trajnu šminku počelo je krajem 2000-ih kada sam svoju karijeru odlučila usmjeriti k toj grani kozmetike. Jednostavno me fascinirao krajnji rezultat koji pruža trajna šminka, a to je prije svega sklad, finoća, elegancija i profinjenost. Ekspresiju koju tretman trajne šminke daje svakom licu je jednostavno neopisiv. Osoba se jednim tretmanom ne samo pomladi nego i ispuni pozitivnom energijom i samopouzdanjem, a to je ono što naročito volim u svom poslu – imati zadovoljnu i sretnu klijenticu.


Koje si sve edukacije završila?
Što se tiče znanja i rada u trajnoj šminki, najviše su mi u početku pomogli tadašnji istaknuti majstori trajne šminke koji su već imali znanje i iskustvo u tom polju kozmetike. Svoja znanja i vještine nadograđivala sam postepeno, osamostaljujući se sve više i tragajući za vlastitim prepoznatljivim izrazom. U početku sam se bavila microbladingom, a zatim sam svoje vještine proširila izvodeći 3D trajnu šminku s pomoću različitih uređaja, ali i tehnika korištenja pigmenata.

S obzirom da sam po prirodi perfekcionista, neprestano tragam za novim znanjima i tehnikama, pa tako pohađam razne tečajeve i kongrese diljem svijeta gdje ne samo da nadopunjujem svoje znanje i vještine nego to čini i neprocjenjivo iskustvo. Uistinu dajem sve od sebe da budem najbolja u svom poslu.

Gdje si sve gostovala?
Do sada sam gostovala u Kanadi, Brazilu, Austriji, Belgiji, Italiji, Njemačkoj, Srbiji, Španjolskoj, Švedskoj… U nekim od ovih zemalja gostovala sam više puta prije svega kao gost – edukator, a u zadnje vrijeme sve više i više kao govornik na raznoraznim kongresima o trajnoj šminki.

Gdje vidiš budućnost ove djelatnosti?
S obzirom na to da prije gotovo deset godina, kada sam započela s radom u ovom polju kozmetike, nisam ni slutila u što će se sve razviti industrija trajne šminke danas, teško mi je reći što će biti u  sljedećih godina s trajnom šminkom. Svakako očekujem da će ponuda trajne šminke postati još raznolikija i proširenija u općoj populaciji.

Klijenti sve više traže dugotrajna rješenja što se tiče šminkanja, a tehnološke inovacije nastoje biti ukorak sa zahtjevima tržišta.

Naravno, ne smijemo zaboraviti ni trendove prisutne u svijetu jer i o tome ovisi popularnost kozmetičkih metoda. Opće je poznato da danas veliku ulogu u proširenosti određenog stila imaju utjecajne osobe na društvenim mrežama.

Posjetila si brojne zemlje, gdje su žene najotvorenije prema ovom obliku uljepšavanja I jesu li Hrvatice prigrlile ovaj vid tretmana?
Hrvatska ne zaostaje previše za ostatkom zapadnih zemalja. Sve se više Hrvatica odlučuje za tretmane trajne šminke.

Činiti žene lijepima I sretnima! Nije li to nešto najljepše?
Apsolutno! Svaki rad s klijenticama za mene je novi izazov i svaki novi pothvat me posebno veseli i ispunjava. Ne mogu niti opisati koliko mi je srce puno kada ispred sebe vidim klijenticu koja je sretna i zadovoljna svojim novim izgledom.

Isto tako me oduševljava i što ima mnogo žena željnih učenja znanja i vještina trajnog šminkanja, što nesebično i potpuno predano radim kao edukatorica trajnog šminkanja u Europi i diljem svijeta.

S kojim se predrasudama susrećeš u radu?
Možda je predrasuda bilo nešto na početku dok još trajna šminka nije bila toliko poznata, no danas to više nije slučaj.

Posao I rad s ljudima nije uvijek lagan, što te motivira I čini boljom osobom, privatno I poslovno?
Motivaciju i inspiraciju nalazim u svoje slobodno vrijeme čitajući knjige, opuštajući se u prirodi, provodeći vrijeme na putovanjima po svijetu, družeći se s raznim ljudima, prateći zanimljive novosti u svijetu šminke, ali i mode. Istina, rad s ljudima nije uvijek lagan, no kada sve shvatite kao izazov i spremni ste se prilagoditi željama klijenata, tada niti jedan posao nije težak.  

Dolores Srok želimo puno sreće i u daljnjem radu,a s obzirom na entuzijazam i kvalitetu koja je njezino obilježlje ne sumnjamo da ćemo ju uskoro opet ugostiti na našoj Stilueti.

Više potražite na DS PERMANENT MAKE UP, kontakt telefon: 385 91 754 4365.

Pripremila: Marija Mažar

Foto: arhiv D.S.

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE