skip to Main Content
MENU
Dolores Srok, vlasnica centra DS Permanent Make Up, danas živi svoj san!

Dolores Srok, vlasnica centra DS Permanent Make Up, danas živi svoj san!

Dolores Srok još je jedna uspješna žena koja dokazuje da nema granica kad se radi ono što se voli sa strašću koja ne jenjava i neprestanim ulaganjem u znanja, vještine i rad.  Vlasnica centra za trajnu šminku DS Permanent Make Up oduvijek je bila u beauty djelatnosti, specijalizirala se za trajnu šminku kao iznimno traženu djelatnost koja traži brojne vrhunske osobine lingerista kao što su preciznost, visoka estetika i higijenski standardi, poznavanje tehnika i neprestano educiranje u području koje se razvija.

Dolores Srok

Manje je više, zlatno je pravilo trajne šminke pomoću kojeg se minimalnim intervencijama ispravljaju nepravilnosti, daju konture usnama ili popunjavaju i definiraju obrve te se crtom na kapcima želi istaknuti ono najbolje i tako postići pozitivne beauty pomake. Brojna gostovanja diljem svijeta, zadovoljni klijenti i zanimljiva poslovna priča učinila je da poželimo saznati više o Dolores i njezinom radu.

Sjećaš li se prvog susreta s trajnom šminkom?
S trajnom šminkom susrela sam se u sklopu svojeg obrazovanja za kozmetičara kada smo se upoznavali s metodama kozmetičkog tetoviranja. Trajna šminka tada još nije bila široko poznata i primarno se koristila u terapijske svrhe za ublažavanje posljedica simptoma nekih medicinskih stanja, npr. alopecije. No pravo zanimanje za trajnu šminku počelo je krajem 2000-ih kada sam svoju karijeru odlučila usmjeriti k toj grani kozmetike. Jednostavno me fascinirao krajnji rezultat koji pruža trajna šminka, a to je prije svega sklad, finoća, elegancija i profinjenost. Ekspresiju koju tretman trajne šminke daje svakom licu je jednostavno neopisiv. Osoba se jednim tretmanom ne samo pomladi nego i ispuni pozitivnom energijom i samopouzdanjem, a to je ono što naročito volim u svom poslu – imati zadovoljnu i sretnu klijenticu.

Koje si sve edukacije završila?
Što se tiče znanja i rada u trajnoj šminki, najviše su mi u početku pomogli tadašnji istaknuti majstori trajne šminke koji su već imali znanje i iskustvo u tom polju kozmetike. Svoja znanja i vještine nadograđivala sam postepeno, osamostaljujući se sve više i tragajući za vlastitim prepoznatljivim izrazom. U početku sam se bavila microbladingom, a zatim sam svoje vještine proširila izvodeći 3D trajnu šminku s pomoću različitih uređaja, ali i tehnika korištenja pigmenata.

S obzirom da sam po prirodi perfekcionista, neprestano tragam za novim znanjima i tehnikama, pa tako pohađam razne tečajeve i kongrese diljem svijeta gdje ne samo da nadopunjujem svoje znanje i vještine nego to čini i neprocjenjivo iskustvo. Uistinu dajem sve od sebe da budem najbolja u svom poslu.

Gdje si sve gostovala?
Do sada sam gostovala u Kanadi, Brazilu, Austriji, Belgiji, Italiji, Njemačkoj, Srbiji, Španjolskoj, Švedskoj… U nekim od ovih zemalja gostovala sam više puta prije svega kao gost – edukator, a u zadnje vrijeme sve više i više kao govornik na raznoraznim kongresima o trajnoj šminki.

Gdje vidiš budućnost ove djelatnosti?
S obzirom na to da prije gotovo deset godina, kada sam započela s radom u ovom polju kozmetike, nisam ni slutila u što će se sve razviti industrija trajne šminke danas, teško mi je reći što će biti u  sljedećih godina s trajnom šminkom. Svakako očekujem da će ponuda trajne šminke postati još raznolikija i proširenija u općoj populaciji.

Klijenti sve više traže dugotrajna rješenja što se tiče šminkanja, a tehnološke inovacije nastoje biti ukorak sa zahtjevima tržišta.

Naravno, ne smijemo zaboraviti ni trendove prisutne u svijetu jer i o tome ovisi popularnost kozmetičkih metoda. Opće je poznato da danas veliku ulogu u proširenosti određenog stila imaju utjecajne osobe na društvenim mrežama.

Posjetila si brojne zemlje, gdje su žene najotvorenije prema ovom obliku uljepšavanja I jesu li Hrvatice prigrlile ovaj vid tretmana?
Hrvatska ne zaostaje previše za ostatkom zapadnih zemalja. Sve se više Hrvatica odlučuje za tretmane trajne šminke.

Činiti žene lijepima I sretnima! Nije li to nešto najljepše?
Apsolutno! Svaki rad s klijenticama za mene je novi izazov i svaki novi pothvat me posebno veseli i ispunjava. Ne mogu niti opisati koliko mi je srce puno kada ispred sebe vidim klijenticu koja je sretna i zadovoljna svojim novim izgledom.

Isto tako me oduševljava i što ima mnogo žena željnih učenja znanja i vještina trajnog šminkanja, što nesebično i potpuno predano radim kao edukatorica trajnog šminkanja u Europi i diljem svijeta.

S kojim se predrasudama susrećeš u radu?
Možda je predrasuda bilo nešto na početku dok još trajna šminka nije bila toliko poznata, no danas to više nije slučaj.

Posao I rad s ljudima nije uvijek lagan, što te motivira I čini boljom osobom, privatno I poslovno?
Motivaciju i inspiraciju nalazim u svoje slobodno vrijeme čitajući knjige, opuštajući se u prirodi, provodeći vrijeme na putovanjima po svijetu, družeći se s raznim ljudima, prateći zanimljive novosti u svijetu šminke, ali i mode. Istina, rad s ljudima nije uvijek lagan, no kada sve shvatite kao izazov i spremni ste se prilagoditi željama klijenata, tada niti jedan posao nije težak.  

Dolores Srok želimo puno sreće i u daljnjem radu,a s obzirom na entuzijazam i kvalitetu koja je njezino obilježlje ne sumnjamo da ćemo ju uskoro opet ugostiti na našoj Stilueti.

Više potražite na DS PERMANENT MAKE UP, kontakt telefon: 385 91 754 4365.

Pripremila: Marija Mažar

Foto: arhiv D.S.

Facebook KOMENTARI

Back To Top