ZTC

Rijeka u zadnje vrijeme nije samo industrijski, već i turistički grad. Turisti su prepoznali Rijeku i njene ljepote, a mi vam donosimo preporuku nekoliko mjesta koje morate posjetiti ako dolazite na jedan dan u Rijeku.

Čim dođete u Rijeku morate prošetati najpoznatijom ulicom Korzo i pronaći mjesto za kavu. Korzo je središte Rijeke, glavna ulica i mjesto javnih događnja. Na središtu Korza naići ćete na  Gradski toranj sa satom, sastajalište Riječana i turista. Toranj je izgrađen u barokno doba, ali je tek u 19. stoljeću dobio svoj konačan izgled. Ispod tornja nalazi se prolaz koji vas vodi prema riječkom Starom gradu. Najznačajnija riječka crkva Katedrala sv. Vida dominira Starim gradom, a podignuta je na mjestu srušene crkvice gradskog zaštitnika, Svetog Vida. U Starom gradu pronaći ćete mnogo skrivenih i simpatičnih radnji i dućana, koji će vas osvojiti svojim šarmom.


 

Kada izađete iz Starog grada i krenete prema obali, u Verdijevoj ulici uočit ćete prekrasno Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca i predivno uređen park s nekoliko kafića u kojima možete uživati pa čak i nešto pojesti. A preporučamo vam i muzej Peek & Poke (Ul. Ivana Grohovca 2A) muzej starih računala i informatičke tehnologije. U ovom stalnom izložbenom postavu izloženo je preko tisuću eksponata svjetske i hrvatske računalne povijesti. Na prostoru od tri stotine kvadratnih metara, u centru Rijeke, to je ujedno najveći takav postav u ovom dijelu Europe.

Ukoliko ste uhvatili sunčan dan preporučamo vam i odlazak na plažu Grčevo gdje možete uživati u opuštenoj atmosferi beach bara Pajol. A za kraj ispunjenog i prekrasnog dana posjetite Trsat gdje možete uživati u mnoštvo atrakcija od posjete Marijanskom svetištu pa sve do Trsatske gradine s koje se pruža predivan pogled na grad Rijeku koji će vas očarati!

Ako smo nešto zaboravili nemojte nam zamjeriti, jer to ipak samo znači da se opet morate vratiti. I ne zaboravite, u Rijeci se često u govoru koristi izraz “Šta da?”, a ukoliko se želite uklopiti u okolinu možete ga i vi koristiti i potpuno se uživiti u riječki način života!

Foto:Ivor Mažar

Pripremila: Stilueta
 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE