ZTC

Jesen je vrijeme promjena, promjena koje su ponekad teške, ali potrebno je misliti na budućnost, ako nismo sretni danas, a ništa ne mijenjamo, nećemo biti sretni ni sutra. Čak i jesen metaforički naglašava te promjene, jer i drveće odbacuje svoj “stari život”, lišće mijenja svoje boje i otpada, a ono nestrpljivo čeka svoje novo ruho. Promjene nisu tu samo kada je teško, ponekad je, iako smo sretni i ispunjeni, vrijeme za nove odluke, nove početke, nova razvijanja sebe kao osobe. Ove nedjelje i službeno ostavljamo ljeto iza sebe, napunili smo baterije, a sada je vrijeme za rad na vlastitom umu i tijelu, treba uživati, treba čvrsto odlučiti i započeti novu eru, novu sezonu i okusiti novu sreću i ispunjenje vlastitog sna. Te promjene mogu biti minimalne, ali ako će vas one usrećiti nikako ih ne smijemo gurati pod tepih.

Donosimo vam 12 mudrih citata koji će vas inspirirati da je vrijeme koje dolazi upravo vrijeme za nove odluke i nove početke.

„Postoji vrijeme za odlazak, čak i kada ne postoji mjesto gdje biste otišli“, Tennessee William.

„Život je poput vožnje biciklom, da biste održali ravnotežu morate se stalno kretati“, Albert Einstein.

„Planinu će pomjeriti samo onaj koji je u početku pomicao kamenčiće.”, Kineska poslovica.

„Kada se jedna vrata zatvore, druga se otvore, ali mi prečesto gledamo u ona zatvorena da ne vidimo ona koja su se otvorila za nas“, Helen Keller.

“Ako ti se nešto ne sviđa, promijeni to. Ako ne možeš promijeniti, promijeni onda svoj stav. Samo se nemoj žaliti!”, Maya Angelou.

“Bez promjene, nešto spava u nama, i rijetko se budi. Spavač se mora probuditi.”, Frank Herbert.

“Prvi korak prema promjeni je svjesnost; drugi je prihvaćanje.”, Nathaniel Branden.

„Ako prolazite kroz pakao, nastavite hodati“, Winston Churchill.

„Svaka nova sezona raste iz ostataka prošlosti. To je ključ promjene, a promjena je temeljni zakon“, Hal Borland.

“Samo je jedan kutak svemira koji sigurno možete promijeniti, a to ste vi sami.”, Aldous Leonard Huxley.

“Sve što znamo o budućnosti jest da će biti drugačija.”, Peter Drucker.

“Sve su promjene tužne, čak i one koje najviše želimo, jer ono što ostavljamo, to je dio nas samih; treba umrijeti za jedan život da bi se ušlo u drugi.”, Anatole France.


Foto: Pixabay
Pripremila: Ines Cunjak

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE