ZTC

Četvrtak je navečer. Djeca spavaju, kuća je relativno sređena s obzirom na prethodne spomenute spavače, a misli vrludaju. Rujan je, došao je tiho i brzo, no ne samo to, u petoj brzini vodi nas u listopad, vodi nas u jesen i ne stignem složiti dan do kraja i dolazi već drugi. Pa drugi. I tako dan za danom, sretna ako je moja radna to do lista bar 75% gotova. 

Sjela sam tako u taj dotični četvrtak, okrenula se suprugu i pitala za sugestiju teme, ponekad mi je dovoljan samo jedan triger i sve krene, opali on odmah: Jesu li nam potrebni motivacijski govornici i spisatelji? Zanimljivo, pomislila sam i nakon pet minuta pustila tok misli na laptop…

Doista, u svijetu u kojem živimo koristimo make up za lice gotovo jednako kao i make up za dušu. Nije to loše, dok je dozirano. No, isto kao što moramo zavoljeti naše lice prirodno i nesavršeno, moramo zavoljeti i sebe prirodne i nesavršene. I u redu je osloniti se na neke osobe u čijim se riječima pronalazimo, i ja imam svoje neke “dizalice” koje volim pročitati tu i tamo, no sve ostalo radim sama. U pravilu, kroz riječi rečenice kako nepoznatih ljudi koje puštamo da nas oblikuju tako i prijatelja mi tražimo puno toga potvrdu, suosjećanje, pomoć, no na kraju balade tražimo samo jedno. Želimo biti sretni. Tražimo sreću.

Svi mi tražimo sreću.

Imati obitelj koja nam pruža ljubav, sigurnost, utjehu, mir, beskrajne trenutke za pamćenje. Sreća.

Želimo posao koji nas ispunjava, koji će u nama buditi entuzijazam, ludilo energije, ideja, ispunjenost, zalaganje pretvoreno u priznanje. Sreća.

Vrijeme nadopunjavamo hobijima, planiramo, maštamo, čeznemo, tragamo. U potpisu putovanja, shoppinga, izlaska, edukacije, upoznavanja  stoji samo jedno – Sreća.

Sreća je postala biznis, samo takav, kupujemo instant sreću, kupujemo sreću s dužim rokom trajanja, tražimo ju ponekad mahnito i ludo, ponekad u tuđim riječima jer lakše nam je naravno ako nam kažu da postoji i da ćemo ju pronaći.

I naravno da ćemo ju pronaći pa ne moram vam ni ja to pisati. Ali ne u nikakvim financijskim, vremenskim i duhovnim trošenjima, sreća oh koliko ste to puta samo čuli?! sram me i napisati, to malo klupko sreće krije se zbilja jedino u vama.

Sreća je u jednostavnosti života i osjećaju da naučimo cijeniti ono što imamo, bez osvrta na prošlost bez pogleda u budućnost. Sada i ovdje. Mirni, zahvalni, nadahnuti. Sreća.

Sreća se krije u osjećaju da kad stvarno izgubimo sve konce u rukama, osjetimo beznađe, imamo te neke brojeve telefona koje možemo pritisnuti. Priznati, reći, dopustiti si ranjivost. Sreća.

Sreća se krije u izbalansiranom osjećaju za svijet oko nas. Dovoljno senzibilizirani da osjetimo druge i učinimo što možemo i koliko možemo da pomognemo, dovoljno pametni da zaštitimo sebe u nekim trenucima. Sreća.

Sreća se krije u skromnosti. Svi veliki u biti vrlo su mali, a svi mali smiješni u nastojanjima da izgledaju veliki. Sreća.

Sreća se krije u dodiru, poljupcu, pogledu, zagrljaju. Znate ono kad se u nečijem naručju osjećate najsigurnije na svijetu ili kad u nečijem pogledu pronađete iskrenu iskru zanimacije za vas. Sreća.

Sreća je doista poput najmekšeg klupka vune u našim rukama, tako topla, mekana, opipljiva, dražesna. No, neki će to isto klupko vuno baciti smatrajući ga bezvrijednim nemajući uopće viziju što s njim,  dok će drugi od njega napraviti kreaciju.

Savršenu kreaciju svog života.

Umjetnici života moji dragi jer u današnjim vremenima što smo drugo nego to, želim vam ruke pune ljubavi i srce puno… znate već… SREĆE ♥

Pripremila: Marija Mažar

Foto: Ivor Mažar

Vaši komentari