ZTC

Svaki dan je dinamičan, poseban i lijep, gotovo svaki donosi neke nove ljude i znanja, a učenje je nešto što me neizmjerno veseli. Ipak, ovi petkovi kad ugasim sve oblike komunikacije koji signaliziraju sva moranja, uz šalicu fine kave utonem u sve lijepe stvari koje su se dogodile ili će se tek dogoditi. I svaki put pomislim kako pet stavki nije dovoljan broj da se izrazi sve lijepo što je u protekle dane stalo.

KAVICA S ANDREOM  ANIĆ DOKMANOVIĆ U NJEZINOM PRELIJEPOM RIJEČKOM  ATELIERU

Nije tajna koliko volim domaće, domaće proizvode, nakit s domaćim potpisom, domaće dizajnere. Ova riječ domaće zvuči nekako surovo, no rad, ljubav, strast i energija utkana  u sve sa domaćim potpisom je stvarno čarobna, ako si dopustite da ju osjetite. Ovoga puta govorim o Andreinom radu pa ću si dopustiti da predočim na primjeru odjeće s njezinim potpisom. To je onaj tren kad je kaput više od kaputa, suknja više od suknje, bluza više od bluze. Ne nosite tada kroj i materijal, nosite IDEJU I NOSITE RUKE, ima li to cijenu?!

Nema. Za bitne sastanke zato često biram Andy’s jer onda ne nosim robu nosim NJU sa sobom. Sretno još jednom u novom prostoru, uživala sam u pravoj turskoj kavici, s mirisom svježeg cvijeća u društvu naših prijateljica, tvojih lijepih kreacija…

Ovo nije moja slika, toliko smo se zapričale da nisam stigla uhvatiti ljepotu oko nas 🙂

MANUFAKTURA – MJESTO U KOJE LAKO DOĐEM, A TEŠKO ODEM

Ljubav na prvi korak. Tako bih opisala riječku Manufakturu koja također njeguje već nekoliko spomenuto – domaće! Delicije, nakit, proizvodi, prirodna kozmetika, ovdje ne znam gdje početi svoje razgledavanje i shopping,  a ovoga tjedna baš nakon prve stavke i spomenute kavice s vrećicama sam izašla iz ove posebne mi trgovine i  dala se u isprobavanje domaćeg brenda kozmetike, dojmovi na prvu: savršeni! Kad u rukama imam nove šminkice i kremice imam osjećaj da ponovno postajem djevojčica koja jedva čeka mirisati, probati, staviti na sebe, i po ovom pitanju nikad neću odrasti. 

CAREER BOOSTER U RIJECI

U Rijeci će se, od 06-03-08.03., održati Career Booster koji  predstavlja jedinstven projekt koji mladima omogućava da steknu znanja i vještine potrebne za brži i lakši ulazak na tržište rada. Ekonomski fakultet u Rijeci ugostit će predavače, radionice i govore i sretna sam što je i prema meni došao poziv da se družimo! Priča o Stilueti, o hobiju koju je postao najljepša stvarnost na redu je 08.03. s početkom u 18:30h, radujem se vašem dolasku. Iskreno, svaki put imam pozitivno uzbuđenje prije ovakvih projekata no izađem puna novih znanja, susreta, ideja i preporuka kako da budemo još bolji stoga – čekam vas! A čekam i predavanja ostalih predavača jer vjerujem da najviše možemo učiti slušajući druge, jedini je problem uskladiti malo vremena i puno želja…


IZLOŽBA MILICE CZERNY URBAN “tu sam.”

Idući tjedan bit će jako intenzivan i zanimljiv. No, kad sam ugledala ovaj vizual na Fb jučer, znala sam da tu želim biti. U nekim trenucima srce jednostavno zatitra od emocije. Tako je bilo kad sam ugledala najavu za izložbu Milice Czerny Urban koja će mjesto zauzeti u četvrtak, 09.03.  s početkom u 17h na riječkom Korzu. Izložbom započinje obilježavanje Međunarodnog dana osoba sa sindromom Down, a fotografije će biti izložene do 16.03. Moja velika preporuka.


MIRIS PROLJEĆA U ZRAKU

Ožujak je moj mjesec. Mjesec u kojem s 01.03. znam da ulazimo u mjesec proljeća, tjedan iza toga je Dan žena, a tjedan iza toga moj rođendan. Volim ožujak. Miris cvijeća. Duže dane suncem obasjane. Volim Korzo kad nije sivi. Volim nebo kad se plavi. Volim sve vas koji nas čitate. Je li ovo neki neuspjeli haiku pokušaj –  ne znam, ali znam da je svaki dan lijep u nekim svojim malim, a velikim čarobnim trenucima. Ponekad vidimo, a ne vidimo, slušamo,  a ne čujemo. Smirite se, zastanite… i uživajte u ljepoti života.

Čitamo se, vaša Marija…

Pripremila: Marija Mažar      Foto: Ivor Mažar

Posebna zahvala: Cvjetarna Ti me ami i Tara Fashion

 

Kancelarija bar