ZTC

Dobri su oni dani kad je sve, koliko-toliko, pod kontrolom. Kad vidim putanju svog dana i mogu raspoznati da ću imati kontrolu nad svojim vremenom i trenucima kao i priliku da zastanem koji put i učinim nešto za sebe. No, zato mi je jako bitno da u dan uđem bez stresa, a taj faktor ne ovisi o meni. Danas je bio dobar i dan i najmlađi Mažar probudio se poslije 7 i pol što je dovelo do toga da mogu pisati o sretnim jutarnjim ritualima. Jučer, na primjer, buđenje je bilo prije 6h i ove kolumne ne bi bilo niti u tragovima. 😀 No, hvala mom plavom princu, omogućio nam je da ove retke danas čitamo na samom početku dana.

Upravo je HVALA važan dio moga dana. Volim se probuditi i pomisliti odmah nešto light i lijepo, ako vidim da sunce proviruje kroz škure, veseli me što će biti lijepi dan. Ako osjetim sitne udarce kapi kiše dok otvaram oči brzo vrtim film u glavi i razmišljam je li moguće odgoditi koje obaveze i raditi u miru, bez izlaska iz kuće. Jasno vam je, doista se trudim pronaći nešto smirujuće, afirmativno i lijepo na samom početku dana, s tom energijom lakše putujem kroz obaveze i zadovoljstva koja dolaze…

Nakon HVALA stiže KAVA. Suprug prvi ustaje kod nas i onih dana kad stigne napraviti mi kavu te kuću stvarno opije miris prve kave, sreći nema kraja. Kao u onoj reklami, imam osjećaj da lebdim do kuhinje spremna za prvi gutljaj. I kad ne stigne, nema tragedije, jedva čekam tren da namirim potrebe djece i prionem poslu dok čekam poznati jutarnji miris. Ah, ta slatka jutarnja zadovoljstva.

Onih žustrijih jutara  kad se mobitel crveni od notifikacija, obavijesti o mailovima plivaju ekranom, u trenu kad osjećam da ne znam što prije, stanem, pustim sve na tren i podsjetim se zašto sam počela, probudim opet svu ljubav prema poslu i podsjetim se kako sam sretna što radim što volim te su i takva jutra neizostavan dio priče. Moje priče.

Iako hvala i kava i jutarnje obaveze možda izgledaju nepovezano, kroz sve me vodi moja misao o svemu. 

Vjerujem u energiju, vjerujem da kako zračimo tako i privlačimo, vjerujem u snagu naših misli i prije svega vjerujem da smo sami kreatori naših života što uključuje veliku sreću, ali i odgovornost koju imamo prema sebi i drugima.

Vjerujem da svaka od nas, mora u svakom danu, pronaći par svojih sebičnih trenutaka i rituala i UŽIVATI. Zato volim svoje sitne jutarnje rituale. Vjerujem da ne smijemo izgubiti radoznalost i znatiželju na životnom putu i vjerujem da ako vas veseli ta skromna prva jutarnja kavica, život će vam pružiti more većih prekrasnih trenutaka.

Vjerujem da se sve događa s razlogom i vjerujem da smo sami sebi često najveći teret na leđima, maknite kilograme sumnji, straha, pesimizma jer vaša leđa čekaju da im stavite krila.

A onda poletite u smjeru gdje vas vaš život zove. Život ispunjen srećom, vanjskom i unutarnjom, od jutra do sutra, najljepši je poklon koji si možete darovati. Učinite to.

Marija Mažar, foto:Ivor Mažar

 

Vaši komentari