ZTC

Ništa nije inspirativnije od nas – ljudi. Sto ljudi, sto ćudi, sto života, sto htjenja, sto karaktera i bezbroj nejasnoća. 

Mao nas razlikuju centimetri, kilogrami, boja kose, boje puti, koja pjegica, madež ili ne, ali puno nas razlikuje jedna osnova razlika – ili imaš srce ili nemaš.

Možemo se mi opravdavati kako nas je neki posao učinio jednostavno inertnima te smo izgubili dodir s emocijom, no to nije istina – ili imaš srce ili nemaš.

Možemo drugome pomoći ili ne jer eto baš se puno razloga urotilo da mi ne možemo baš ništa, nema veze, netko drugi će, ali to nije istina – ili imaš srce ili nemaš.

Možemo misliti da smo bolji od drugih jer eto vidjeli smo više svijeta, u ladici sjaji nakit zlatan,  na polici diploma, dvije, no to nije istina, boljim te čini samo jedna stvar – ili imaš srce ili nemaš.

Velikim nas ne čini veliki ego, veliki stav, veliko znanje, veliki uspjesi, velikim nas čini jedino sposobnost da ostanemo mali sretni ljudi koji svoju veličinu ne traže uzdizajući se na leđima drugih. Velikim nas čini sposobnost da se drugi kraj nas osjećaju ugodno, sretno i dobrodošlo, velikim nas čini prilika da učinimo nešto malo za nas, a ponekad jako veliko za drugoga.

Ne mogu razumjeti one među nama koji misle da nas određuje bilo kakva materija kad je emocija ta koja odvlači i privlači, stvara i razdvaja.  U nekoliko sam navrata slušala o situacijama u kojima se jedna strana nije osjećala ugodno radi sitnih poniženja druge strane i nekako me to baš naljutilo. Spojilo se tu i par medijskih ratova “zvijezda” gdje se opet uzimalo za pravo kritizirati i prozivati i ne mogu se ne oteti dojmu  – Ako si u svojoj koži sretan i zadovoljan, što te uopće tjera da proučavaš drugog čovjeka, ali ne samo to?! Uzimaš si vremena komentirati i iskreno svojom prozivkom mu čak napraviti najbolji PR ikad. Na svojim rukama, pod svojim prstima. 

Suludo, zar ne? 

Stoga, simple as that, živi i pusti druge da živi.

Daj srcu da raste, samo ono će ti pomoći da raširiš krila i uživaš u nebu života. Svog života.

Ako ti se nešto ne sviđa, odeš dalje, ako ti se sviđa, ostaješ. Neka jednostavne stvari ostanu jednostavne…

Hvala svima koji ostaju uz Dobre misli petkom, vaša Marija… Ovo je neka kraća varijanta kolumne, no ljeto je, dobro je ponekad i manje misliti, a puno više -uživati. Punim plućima i srcem ♥

 

Pripremila: Marija Mažar

FOTO: Ivor Mažar