Kate Middleton izašla je iz bolnice tri sata nakon poroda, besprijekorno odjevena, našminkana, isfrizirana. Divota! Da i sama nisam prošla dva poroda ne bih primijetila svo to savršenstvo. Meni je ona divna u toj skromnoj ljepoti, a morala sam se nasmijati na fotografije izlaska iz rodilišta radi svojih iskustava. Prvi porod – osjećala sam se KATASTROFA danima, doslovce dan nakon poroda, još boraveći u rodilištu pala mi je gumica s kose i skoro sam zaplakala jer se nisam mogla sagnuti i dohvatiti ju. Na svu sreću moja je kolegica u patnji primijetila problem/isprike: izazov, ipak sam ja PR-uša ;),  i uskočila prvorotkinji  u pomoć. Bila sam blijeda kao krpa, kosa neuredna, spavaćica božemesačuvaj, ali… onaj dobro poznati ali – nikad sretnija.

Ja sam postala majka. U toj zaštićenoj našoj mini sredini bila sam tako sretna daleko od svijeta, sretna što je ona samo moja i ja samo njena. Iskreno, nisam ju željela dijeliti s nikim, te sam trenutke htjela čuvati samo za sebe.  Prvi je porod bio težak, trajalo je sve od jedne večeri pa do drugog jutra, no ona je stigla sretna i zdrava. Drugi porod sasvim druga priča, o težini poroda neću, iako dok sam slušala muža i babicu kako nonšalantno kraj mene pričaju o mjestima gdje su izlazili dok su bili mladi, a ja između trudova lovim dah, u najmanju ruku, htjela sam ga zadaviti. Njemu je bilo super jer je jednom to prošao i vidio da ide sve lakše i svojim tokom. On čak kaže kad se o tome priča “Kad smo mi rodili..”, nije shvatio da je vrlo vrlo opasno ispred žena koje su prošle porod koristiti mi umjesto ona, čekam da mu neka opali šamar pa će naučiti. Ivore, ako si bio fizički prisutan, to ne znači da smo mi rodili. Ovo bi nas jednoga dana moglo stajati braka.

No, vratimo se porodu, sad sam malo samu sebe naživcirala, porod je bilo lakši i brži, u 9 sati mali je princ najavio da mi mogao doći, točno u 16 sati na taj Veliki petak držala sam u rukama anđelića. Anđelić je danas nerijetko vražičak, no nećemo sad o tome. Primiti u ruke svoje dijete, usudim se reći da je nešto nadnaravno, ako me pitate koji su trenuci obilježili moj život, to su ta dva trenutka, kad sam upoznala Njega i Nju. U tim sam ih prvim trenucima htjela samo za sebe, htjela sam da svijet nastavi žuriti, no da nas malo ostavi.

U toj bolnici koja mi je bila kao palača, u tom nekom našem miru. Ja sam postala majka, i svoju djecu i svoju sreću htjela sam čvrsto zagrliti i duboko upiti tu najveću ljubav u tim malim očima. Uživala sam u samoći. Uživala sam u Njima.  Htjela sam biti beskrajno sebična i pustiti Svijet da nas zaboravi. Ja sam imala neki svoj novi početak, neke svoje novo poglavlje… 

Brojne majke ovih dana pune komentare medijima na račun kraljevske obitelji i na početku spomenute Kate,  “Lako njoj”, “I ja bi tako”, “Eh, kad ima oko sebe toliko ljudi koji joj pomaže..”, no ja uopće ne mislim tako. Lijepa Kate vjerujem da živi sretan život no taj isti uključuje brojne scenarije koje mora ispoštovati. Nemojmo zaboraviti, svatko od nas nosi svoje neko breme, a ja mislim da je ipak ljepše nama majkama koje tako velike događaje možemo upiti bez pogleda cijelog svijeta, a svijetu se obratiti s novostima kad smo mi spremne, a ne kad nalaže protokol. Neuredna, umorna, uzbuđena, za javnost nevidljiva, u svojoj ljubavi nikad vidljivija, oni naši prvi sati i dani… oni su ostali neprocjenjivo vrijedni jer su bili samo naši…

Foto: Ivor Mažar

Pripremila: Marija Mažar

Vaši komentari
SALLY