ZTC

Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. Voljeli nogomet ili ne, vjerujem kako nitko od nas nije očekivao količinu emocija koja se s terena prelila u naše živote. Dogodilo se čudo. Dogodio se izbornik i stožer koji su vjerovali u svoj tim, dogodilo se da tim vjeruje u svakog svog člana, da vjeruju da zajedno mogu napraviti… sve. I napravili su sve pa i puno više.

U zemlji u kojoj pola nas vijesti ne gleda jer više nema živaca za sve te loše vijesti i razne igre, u zemlji u kojoj je negativna kap prelila čašu, dogodili su se oni.

Oni koji nisu nastavak vatrenih jer vatreni su vatreni i imali su svoju eru, dogodila se nova generacija, oni su srčani. Najsrčaniji od svih. Dogodio se Vrsaljko koji pobjedu slavi na svojoj zastavi uz prizore koje nas nisu ostavili ravnodušnima, dogodili su se Lovren i Subašić, duo fantastic koji nas je nasmijao kad je trebalo svojim izljevima dok daju izjave,  a s druge strane dečki s karakterom koji na terenu izgledaju famozno. Dogodio se Rakitić i golovi koji su nam pojeli sve živce dok smo čekali izvođenje… Dogodio se Vida čiji je sin najslađi dio prvenstva i miljenik nacije, Mandžukić nakog čijeg gola je fotograf kojeg su u naletu emocija srušili postao zvijezda. Dogodio se Luka. Kapetan. Heroj. Luka ove posade mornara. Dogodilo se da smo ih pratili na društvenim mrežama pa shvatili koliko se samo oni vole i poštuju i bore jedan za drugoga. Dogodilo se da smo ih upoznali i shvatili da imaju prave vrijednosti. Obitelj. Zajedništvo. Domovina. Dogodilo se da su nam vratili vjeru, vratili nadu, dali optimizam, dali hrabrost.

Dogodilo se da imamo u koga vjerovati. Dogodili su se dečki čista srca, dogodila nam se životna lekcija kojoj se prije mjesec dana nismo nadali ni u najluđim snovima. 

Jučer nije bila opcija da ne proslavimo veliki, najveći uspjeh. Znala sam da moja djeca moraju to vidjeti i osjetiti, doživjeti. I bilo je predivno kako i priliči ovom uspjehu! Sportskom?  Ne samo sportskom, životnom.

Pobjeđuje srce. Na terenu. U životu. Pobjeđuje strast. U životu. Na terenu. I da pobjeđuje taj neki naš ludi mentalitet i karakter, sad opet znamo da to u sebi imamo. Svatko u svom životu, na svom terenu, iskoristite to, iskoristite energiju koju smo dobili, čuda se događaju… onima koji u njih vjeruju.

Sad tek počinje vaše vrijeme, a ovo putovanje… ono je bilo zlatno za sve nas… Nekim zemljama, vjerojatno sređenijim, ne preostaje više no tražiti neke potvrde kroz zlato i statue, ali,  u ovom prvenstvu nitko nije dobio, osjetio, slavio,  više od nas Hrvata. U to sam 100% sigurna.

Nitko nije veći od male naše Hrvatske. Zlatni pehar se mjeri u milijunima kažu, zlatno srce nema cijenu.  Kad braća igraju, cijela zemlja postaje obitelj…

Hvala vam na svemu… ♥

Pripremila: Marija Mažar

Foto: Ivor Mažar

Kancelarija bar