ZTC

Ha! Jesam li vas iznenadila naslovom? Najčešće pišem noseći neku inspirativnu misao pokušavajući joj dati obličje u tekst, puštam riječi da cure i sami stvore svoju rijeku, svoj tok, tako će biti i sada, no ovoga puta neću vas motivirati da lelulajete svijetom kako suprug nekad kaže za mene, već za čvrsto stanete na zemlju, zauzmete stav i zauzmete se za sebe. Neovisno što o svemu kaže srce, nekad ga stvarno treba lijepo staviti sa strane, zamoliti da se strpi i pustiti razumu da odradi svoje.

Zašto pišem o ovome? Bilo bi fer da otkrijem svoj triger. Pričala sam nedavno s kolegom kojeg srce vuče na jednu stranu, a razum na drugu. Srce nam govori da ostanemo gdje je njemu ugodno, srce si lako nađe zonu ugode, no životne okolnosti ponekad protestiraju. Srce uživa, no računi čekaju. Srce uživa, ispiti se ne polažu. Srce uživa, veza realno nije kvalitetna. Srce uživa, a život se možda raspada. Neke odluke nisu lake. Ali su opravdane.

U trenucima kad trebamo napraviti neki rez u životu, srce je ponekad s nama, ali ponekad i nije. I meni je često negdje bilo lijepo, pasala mi je sredina, no alarmi su zvonili sa svih strana, hej ženo, pa ti tu nisi sretna! Hej djevojko, pa imaš dijete, ne možeš živjeti bez plaće bez obzira na divan ured i radni tim! Hej djevojčice, naravno da bi čitala, no zadaća se mora napisati!

Živimo u vremenima brojnih motivacijskih govornika, vremenima inspiracije, malo je to sve zavodljivo. Nemojte se dati zavesti, slušati srce i intuciju svakako, no na svako putovanje povedite i razum. Moćan je to prijatelj, onaj koji ne govori ono što želite čuti, već ono što je, onaj koji vas neće odbaciti bez obzira na prijašnje odluke i onaj koji vam također želi samo najbolje. 

Ponekad jednostavno dođe vrijeme da kažemo Dosta je bilo, tu situaciju odradite racionalno jer tada ćete opet krenuti u životnu avanturu srčano… 

Pripremila: Marija Mažar

Vaši komentari