Frizerski salon Jelena nalazi se na Gornjoj Vežici u Rijeci, a upravo u veljači slavi deset godina uspješnog rada! Odličan je to povod za razgovor s  vlasnicom Jelenom Pustahijom Kozić koja nam otkriva više o radu, ali u usklađivanju poslovnih s najslađim obavezama na svijetu, onim majčinskim..

Jelena Pustahija Kozić

 

Deset godina rada, znamo kakva su vremena, je li bilo teško i koja je tajna uspjeha?

Danas se s osmijehom prisjećam preuzimanja salona, bilo je svega, puno promišljanja, malo i straha, ali eto 10 godina je iza mene…Mogu reći da sam ponosna i sretna na svoj posao, na sve što sam do sada napravila, hvala svim mojim klijentima koji vjeruju u mene i mojoj obitelji koja mi je velika podrška u svemu.

Topao osmijeh svaki put i puno razumijevanja za klijente i klijentice svih dobnih skupina, smatraš li da je i to zaslužno da vas ljudi vole i rado dolaze?

Da, mislim da to igra veliku ulogu u ovoj priči. Naročito danas kad smo svi u nekom ludom ritmu i ubrzanom tempu, primjećujem da su klijenti željni tople riječi, opuštene atmosfere. Nekako nastojim da nikada ne prifali tog osmijeha u salonu, to je jako bitno.

Jelena i Petra

Primijetili smo imate i neke posebne akcije ovih dana, ali i kupone za muška i ženska šišanja?

U sklopu proslave našeg rođendana odlučili smo ove godine mi malo častiti svoje klijente te smo za mjesec veljaču svaki tjedan pripremili super cijenu za super uslugu! Već je jako zanimljivo, a moram spomenuti i kupine, za dečke skupljanje pečatića na šišanja  te svako 5 gratis,  a tako i za naše  ženskice fen frizurica svaka 5 gratis. I svi sretni!

Naš tim je mješoviti stoga moramo pitati, je li teže raditi s muškarcima ili ženama? Molimo za iskren odgovor.

Rad s ljudima je zbilja jedan velik izazov. Mislim da je neovisno radi li se o muškom ili ženskom klijentu, ipak ću onako sitnim slovima navesti da su dečki malo manje zahtjevniji od nas damica koje volimo uz frizuricu čuti i koju ćakulicu. 

S proljećem dolaze i brojne svečane prilike, pričesti, krizme, vjenčanja, kakve će se frizure nositi ove sezone?

I ove sezone bit će neizostavan tamniji izrast, a vrhovi svjetliji. Tople plave nijanse, vrijeme kovrča i puno volumena ,rekla bih ja “vjetar u kosi”. Zaboravite zalizane i natapirane frizurice.

Majka si prekrasnog dječaka, kako uspijevaš uskladiti majčinske s poslovnim obavezama i je li bilo teško na počecima posložiti da posao ide dalje, a da se opet u miru posvetiš obitelji i potrebama bebice?

U ovom poslu otići na porodiljni velik je rizik. Ja sam imala sreću da sam uspjela odraditi do zadnjeg dana i početi vrlo brzo nakon poroda tako da mi posao nije puno patio, a tu  je bila i Petra koja je odigrala veliku ulogu dok me nije bilo. Danas sam ponosna majka malog Šimuna koji je moj najveći životni uspjeh. Naravno, tu je i suprug koji ima veliku ulogu u pomoći i podršci, a ne smijem ni izostaviti baka servis koji uvelike uskače kad nismo u jaslicama tako da se sve uz puno volje i ljubavi uspije. Majčinstvo je najveći blagoslov i ljubav koja mi daje motivaciju i vjetar u leđa.

Foto: Ivor Mažar

Pripremila: Stilueta

Vaši komentari
SALLY