ZTC

Jedan osmijeh ne košta ništa, a donosi mnogo. Obogaćuje onoga koji ga prima, a ne osiromašuje onoga koji ga daruje. Ne traje dulje od jednog trena,a sjećanje na nj ponekad je vječito. Nitko nije tako bogat da bi mu osmijeh bio nepotreban. Nitko nije tako siromašan da ga ne bi mogao dati. Stvara radost u kući; potpora u poslovanju; osjetljiv je znak dubokog prijateljstva. Jedan osmijeh pruža odmor u umoru; obnavlja hrabrost u malodušnosti; pruža utjehu u žalosti; prirodni je lijek u svakoj patnji. Ali je dobro koje se ne može nabaviti , niti pozajmiti, niti ukrasti; jer osmijeh vrijedi samo u času kada se daruje. Ako ponekad susretnete nekoga tko nam ne uzvrati očekivani osmijeh, budite velikodušni pa mu dajte svoj osmijeh jer osmijeh nije nikome toliko potreban kao onome koji ga ne zna dati drugima. – Peter Faber

Osmijeh je najbolji modni dodatak jer nasmijano lice čini svaku osobu privlačnijom, sretnijom i ljepšom. Svjetski dan smijeha obilježava se dva put u godini, 2. svibnja i 10. siječnja, a danas je i jedan od tih dana koji vas poziva da izmamite osmijeh na lica osoba koje vas okružuju te ga i sami darujete jer smijeh je najdjelotvorniji lijek za sve.

 

Indijac Madan Kataira 1998. godine prvi put je utemeljio Svjetski dan smijeha i dokazao da je smijeh zaista lijek protiv mnogih bolesti, a prvenstvno stresa koji je najopakija tiha bolest današnjeg doba. Smijeh poboljšava rad imunološkog sustava, potiče stvaranja stanice koje uništavaju tumorske stanice, bakterije, viruse i mikroorganizme. Kada se jako smijemo radi nam više od 300 mišića na cijelom tijelu, a stručnjaci tvrde i da je par minuta smijanja isto kao i 15 minuta vježbanja na sobnom biciklu te terapije smijehom pomažu i kod ublažavanja psihičkih problema.

Dokazano je i da se danas ljudi sve manje smiju i stoga ne smijemo zaboraviti važnost ovog dana koji nas podsjeća da je osmijeh najbolje što možete dati i primiti bez obzira kojim jezikom govorili, jer svi se smijemo na istim jezicima. Smijeh je univerzalno sredstvo komunikacije, a cilj ovog dana je potaknuti ljude da se smiju što više i zato vas mi još jednom podsjećamo koliko je smijeh važan, a to će potkrijepiti i mudre izreke o smijehu koje se ponavljaju kroz povijest. Smijte se svaki dan i okružite se pozitivnom energijom, biti će vam zahvalna vaša duša i tijelo.

“Smiješak nije nikome toliko potreban kao onima koji nam ništa drugo ne mogu dati zauzvrat.” – Dale Carnegie

“Smiješak je odmor umornima, svijetlost malodušnima, sunce žalosnima i lijek shrvanima.”  – Andrew Carnegie

“Smiješak ništa ne košta, a mnogo znači.” – Dale Carnegie

“Smatram da je smijeh jedna od najozbiljnijih stvari.” – Wilhelm Raabe

“Smiješak obogaćuje one koji ga primaju, a ne osiromašuje one koji ga daju.” – Dale Carnegie

“Pronađeš li humor u svemu, preživjet ćeš.” – Bill Cosby

“Blago onima koji se sami sebi mogu smijati jer će uvijek imati dovoljno zabave.” – Joseph Folliet

“Osmijeh je najkraća udaljenost između dvoje ljudi.” -Viktor Borge

“Ukoliko je ljubav blago, smijeh je njegov ključ.” -Yakov Smirnoff

“Smijeh je najbolji lijek.” – Norman Cousing

“Dan bez smijeha je propao dan.” – Charlie Chaplin

“Osmijeh donosi osmijeh.” – Ted Engstrom

“Smijeh je sunce koje tjera zimu s ljudskog lica.” – Victor Hugo

“Smij se i svijet će se smijati s tobom; plači i plakat ćeš sam.” – Ella Wheeler Wilcox

“Smijeh u srcu je dobar način džogiranja u kući bez potrebe da izlaziš van”.- Norman Cousins

“Ništa tako moćno, tako snažno ne otkriva čovjekovu narav kao smijeh.” – Goethe

“Smiješite se drugima čak i ako ste loše jer vam oni nisu krivi.” – Fredrik Ljungberg


Foto: Unsplash

Pripremila: Stilueta

 

 

Kancelarija bar