skip to Main Content
MENU
BREND PERLET – ROMANTIČNI UKRASI ZA KOSU STVORENI ZA SVAKU MLADENKU

BREND PERLET – ROMANTIČNI UKRASI ZA KOSU STVORENI ZA SVAKU MLADENKU

Danas smo dio prekrasne umjetničke te ujedno i obiteljske priče o dvije nadarene sestre, Valentini Lekaj i Greti Miloš, koje su prepoznale potencijal te nedostatak kvalitetnih, originalnih, romantičnih vjenčanih ukrasa za kosu. Ubrzo su započele sa skiciranjem te izradom prvih modela. a danas se ponose pravim modnim carstvom imena Perlet. U posljednjih godinu dana ostvarile su zavidne uspjehe poput revije na fashion.hr-u i surađivanju sa EnVY room-om, a mi smo iznimno ponosni da imamo prilike predstaviti  vama njihov čaroban talent. Opustite se maštanju i uronite u svijet perlica, kristala te prije svega neizmjerne kreativnosti…

S: Tko se krije iza brenda Perlet? Kako se započela vaša kreativna priča?

Mi smo dvije sestre, Valentina Lekaj(31) i Greta Miloš(28), osnivačice smo brenda PERLET, prvog hrvatskog brenda specijaliziranog za izradu malih umjetničkih djela za kosu. Dolazimo iz Zagreba i obje smo diplomirale na Ekonomskom fakultetu. Bez obzira na stuku slijedile smo svoje snove i uspješno uplovile u svijet mode, ljepote i kreativnosti. Bavimo se dizajniranjem i izradom unikatnih ukrasa za kosu.Obje smo jako kreativne osobe i još od malih nogu uvijek nešto zajedno kreiramo i izađujemo pa je PERLET samo prirodan nastavak te naše kreativnosti koja se razvijala još od djetinstva. S obzirom da je proteklih godina veliki broj naših prijateljica uplovilo u bračne vode, svaka od njih je mjesecima prije vjenčanja tražila poseban detalj za kosu , svaka njihova potraga bila je neuspješna te smo shvatile da za žene nešto takvo nedostaje na hrvatskom tržištu. Odlučile smo to promijeniti i damama u Hrvatskoj po prvi puta ponuditi uistinu čarobne ukrase dostojne njihove ljepote.

S: U svojoj ponudi nudite prekrasne, personalizirane ukrase za kosu i nakit sa kojima će zablistati svaka mladenka… Možete li opisati svoje proizvode? Koja je vaša vizija pri stvaranju istih te ujedno i misija brenda?

PERLET ukrasi za kosu, ručno su rađeni i posebno osmišljeni romantični ukrasi za svaku ženu. S naglaskom na detaljima, precizno su planirani i skicirani te s papira prenešeni na kosu u obliku unikatnih komada. Žicom su ručno vezeni s ručno ušivenim detaljima, začinjeni sa brojnim Swarovski kristalima, cirkonima, staklenim perlama i riječnim biserima. Nježnih toplih tonova i boja pristaju na svaku stukturu I boju kose. PERLET ukrasi su rađeni od vrlo kvalitetnih materijala te ostaju klijenticama kao trajna uspomena. Naša vizija prilikom stvaranja ukrasa je PROFINJENA, DRUGAČIJA I ZADOVOLJNA MLADENKA. Želimo da se žene osjećaju posebno s našim ukrasima u kosi, želimo da se osjećaju kao da su okitile najljepšim cvijećem i žele to svima pokazati. Naša misija je da se svaka žena kada to poželi osjeća kao kraljica. Svaki PERLET ukras je kruna žene, izrađena po njenoj mjeri, ističe njenu ženstvenost i ljepotu.

S: Gdje pronalazite inspiraciju? Što vas posebno nadahnjuje? Možemo li naručiti nakit prema, recimo vjenčanici?

Inspiraciju za naše kreacije pronalazimo u prirodi, inspirira nas njena raznolikost i ljepota. Ženstvenost i nježnost kao posebne osobine nas žena nadahnjuju nas da stvaramo jednako nježne i ženstvene ukrase. Nerijetko buduće mladenke šalju fotografije svojih vjenčanica i traže naše mišljenje o idealnom modelu. Na taj način, svakoj klijentici  imamo priliku idividualno pristupiti i kreirati ukras koji će se savršeno uklopiti u vjenčanu frizuru i cjelokupan stil.

S: Kako ukratko izgleda proces izrade jednog komada nakita, koliko je vremena potrebno?

Proces izrade započinje pripremanjem komponenti koje će se koristiti u izradi, većinom su to ručno oslikani cvijetići i listići te ručno pletene grančiće koje su ujedno i naš zaštitni znak. Nakon toga se sve komponente spajaju i povezuju u jedan nježan i elegantan model PERLET ukrasa. Svaki model je naša kreacija koja je rezultat dugotrajnog procesa skiciranja i odabira kombinacije komponenti i boja. Sama izrada jednog ukrasa traje 2-3 dana.

S: Kako za vas izgleda savršeno vjenčanje? Gdje se nalazimo, kakva je haljina te naravno modni dodaci i sl…? 

Sestra i ja djelimo slični ukus u svemu pa tako trenutno obje savršeno vjenčanje zamišljamo kao intimnu ceremoniju za bliži krug obitelji i prijatelja održanu negdje u prirodi. Haljina je lepršava i romantična, stvorena za ples. Što se tiće dodataka i tu se slažemo. Romantičan ukras u kosi, sitne naušnice te prstenje na ruci ispunjavaju sve naše potrebe za nakitom.

perlet1S: Možete li izdvojiti najdraži ukras za kosu ili nakit koji ste do sada napravili ili možda posebno dragu narudžbu?

Od svih ukrasa posebno bi izdvojile ukras Tratinčica. To je prvi PERLET ukras iz naše prve kolekcije nastao u PERLET radionici. Jako nas veseli što je upravo model Tratinčica najprodavaniji model među mladenkama.

S: Za kraj, otkrijte nam koji su vaši ciljevi, snovi za budućnost?

Da ste nas ovo pitanje  pitali prije godinu dana kada smo tek zakoračile u svijet dizajna i mode, onda bi Vam rekle da je upravo ovo što trenutno proživljavamo ostvarenje našeg sna. Stotine zadovoljnih klijentica i mladenki u manje od godinu dana, predivna suradnja sa dizajnerskim dvojcem eNVy room-a, sudjelovanje na reviji na bipa fashion.hr-u, divna modna suradnja sa našim poznatim voditeljicama i glumicama… to su samo neke od predivnih stvari koje su nadmašile svaki naš san.

PERLET

Facebook KOMENTARI

Back To Top