ZTC

Još jedna kreativna priča koja u prvi plan stavlja majčinstvo, kretivnost, ljubav, strast i život! Uživajte u priči o brandu Mamasita and son iza koje stoje Ivka Armanda Todorović i sin Vito!

Majka sam djevojčice i dječaka i tako lako nas dvije uskladim no nas dvoje – nikako! Ovo je super ideja, prije nego krenemo u priču tko se krije iza brenda Mamasita and son?

Sve mi je jasno. Upravo sam zato i pokrenula ovaj brand jer ni sama nisam našla nešto što bih uskladila za sebe i sina. Iza branda Mamasita krije se mama koja je kao i sve druge mame. 🙂 Ja sam ono što bi u zezanciji rekli “nemajka” obožavam svoje dijete ali i druge segmente svog života. Osobito svoj posao i ostvarenje koje postižem kroz njega, na različite načine. Kad sam rodila, bilo mi je strašno teško i nisam nikako mogla prihvatiti da sam lišena slobode koju sam imala prije i koju sam iskorištavala do maksimuma. Ubrzo sam se prilagodila situaciji i uskladila brigu oko bebe sa svojim životom i postala superproduktivna. Po struci sam novinarka, nekoliko godina bavila sam se PR-om, a onda ubrzo otkrila da se najviše ostvarujem u plesu.

Ivka Armanda Todorović

Prije šest godina započela je moja avantura u poduzetništvu, otvaranjem studia Angels Body and Emotions, studija za žene za ples oko šipke koji je puno više od toga.To je moja velika strast i smatram to životnim pozivom, a ne poslom. Mi stalno širimo ponudu i jednostavno činimo ono što bismo i same voljele. Dakle, ako bih ja voljela imati neku radionicu ili nešto novo naučiti jednostavno to predstavim ženama u studiju. Ista stvar se desila i sa Mamasitom. Htjela sam matching odjeću za sebe i Vitu i na kraju sam je morala napraviti sama. Uz pomoć još nekih žena, naravno.

Sad ispada da samo pričam o poslu kad pričam o sebi, ali to je kod mene tako, poslovni i privatni život potpuno su mi isprepleteni i tako najviše uživam.

Koliko je trebalo od one prve ideje do realizacije i kakve su prve reakcije okoline?

Pa ideja se zapravo javila još na ljeto, dok sam bila na moru s Vitom. U posjet nam je na tjedan dana došla Maja, koja je u Angelsu moja desna ruka. Kako već dugo želimo lansirati i odjeću za žene koje se bave pole danceom, jedno smo povezale s drugim i odluka je pala. Dvoumila sam se i bilo me strah, ali kako stalno čitam i gledam inspirativne videe i tekstove na netu, tako mi je “slučajno” iskočio i video Ane Bučević inspirativna akcija – i to je bilo to. Prepoznala sam to kao inspirativnu akciju i intuitivnu odluku i krenule smo.

Kakav je dječak koji je svoju majku inspirirao na ovu super ideju?
Kao i mama. Živ, radoznao, zvrkast, aktivan i mali živčenjak. Hahaha! Prvi mjeseci s njim bili su jako teški, nije se micao sa mene, niti danju niti noću i tu nas je spasila nosiljka koju dan danas obožavamo. I dalje je, kako kaže pedijatar, zahtjevan, ali ja to tako ne doživljavam. Iako ima trenutaka kad mi prođe kroz glavu – Bože zašto nije malo smireniji, zahvalna sam što je baš takav kakav  jest. Ima snažnu osobnost i zna što hoće i kako će to dobiti.

Ivka i Vito

Odgoj će, smatram, biti izazovan, jer želim mu postavljati granice i dobro ga usmjeriti, ali i poticati njegov energičan i radoznao duh. Veselim se i istovremeno strašim tog putovanja. Psihologica s kojom radim je, kad je vidjela brand, a poznavajući stresove koje sam prošla nakon poroda, rekla kako sam od svoje muke napravila pravi brand. Iskrena sam kad pričam o avanturi majčinstva i ništa ne uljepšavam jer znam da postoje mame kojima je teško kako je i meni bilo prvih mjeseci i želim im dati do znanja da nisu same i da postaje sve lakše, bolje i “ljubavnije”!

Što sve imate u svojoj ponudi?
Za sada samo komplete koji uključuju majicu za mame i bodi s kapuljačom ili popularnu “hoodicu” za sinove. Natpisi i print je fora i zapravo nastao kao komentar na majčinstvo. Vjerujem da se u svakom većina nas mama može prepoznati, a to mi je bio i cilj. Mama majicu može nositi kao širu majicu, kao haljinicu na tenisice ili kao tuniku na tajice, a može se nositi i  s otvorenim jednim ramenom. Kad ju nosiš izgledaš sportski i elegantno, a osjećaš se udobno kao u pidžami. To nam je bio cilj.
I iako je print fora sam po sebi, najbolje od svega je to što je majica baš kreirana iz naših glava, iako ja nisam dizajnerica, znala sam kako ja želim izgledati i osjećati se i, dok to nismo postigle, nismo stale. Ista stvar za majice i bodiće za dečke – kreirale smo ih da budu udobni ali i fora.

Tko sve sudjeluje u procesu stvaranja i tko je sve zaslužan što su Mamasita and son ugledali svjetlo dana?
Eh ima nas. Iako je ideja inicijalno bila moja, nema šanse da bi ju ostvarila bez, ranije spomenute, Maje koja je sa mnom sudjelovala od samog početka stvaranja i osmišljavanja majica. Ona se sada više posvetila promociji drugog branda koji smo pokrenule – Polerica jer ipak ja kao mama mogu više osjetiti što mame žele. Tu je i Martina Bolf, koja nam već godinama šije trenirke i ostalu odjeću za Angels i koja ispunjava svaku našu želju i pomaže da nađemo rješenja za svoje lude ideje. Dizajn je uglavnom naša ideja a za realizaciju se pobrinula Tihana Gašparec. Ništa ne bi bilo bez Angelsica na kojima smo isprobavale različite veličine majica i kako se ponašaju na kojem obliku tijela, kao i bez Martine Cvek koja je odradila fotkanje i to besprijekorno, obzirom na mog aktivnog Vitu.  Suradnike uglavnom biram intuitivno i kad slušam taj glasić u sebi, nikad ne pogriješim. Ja sam dosta nabrijana i sve mora biti gotovo jučer i birti savršeno, ali kompenziram to prijateljstvom jer skoro sve mi suradnice i kolegice na kraju postaju i puno više od toga. I to mi je super.
O da nikako ne smijem tu izostaviti svog muža koji je vječita podrška mojim idejama i baku koja čuva Zmaja dok mama radi.

Koliko je majčinstvo utjecalo na vaš stil odjevanja?
Nikako. Nikad nisam imala neki poseban stil iskreno i to se tako i nastavilo. Kad nešto vidim i ako mi se čini udobno, to i kupim. Ne trošim mnogo na odjeću jer se krećem uglavnom do dvorane i nazad i idem na opuštena mjesta, ali izbog toga štokad vidim neku skupu krpicu koja mi se svidi, odmah računam koliko je to dana u inozemstvu ili na putovanju. Jedino što se promjenilo jest to što moje uske kratke haljinice koje rado nosim na svečanijim prigodama čame u ormaru jer još nisam vratila do kraja liniju nakon poroda. Ali i to se mijenja, još par centimetara i tu smo.
Uglavnom sam u tenisicama, ali kad negdje izlazim onda su tu štikle – što viša peta, to bolje. Sad kad ovo pišem zapravo vidim da nemam sredine u stilu – ili izgledam skroz opušteno ili sam skockana do krajnjih granica.

Koje emocije želite pobudite kad se majka i sin prvi put obuku u matching outfite, ja mislim da će to biti super osjećaj za majku i dijete ako je veće i svjesnije okoline?
Pa zapravo nisam razmišljala o tome na taj način, ali da. Povezanost majke i djeteta je prekrasna emocija koju treba isticati na sve načine. A vjerujem da s fora natpisima i rano djecu potičemo na shvaćanje humora i duhovitost što mi je super. Kad se Vito i ja obučemo u majice ja sam baš sretna. I to mi je dovoljno.

Danas smo okruženi sa jako zanimljivim kreativkama, pričama, što mislite je li moguće živjeti svoj san i kojim osobinama se moramo naoružati putem?
Da da da! Nevjerojatno je kakve se stvari događaju ako slijediš svoju strast i ideš za onim što te čini sretnom. U takve usluge, proizvode, poslove, utkana je ta ljubav i goruća želja i to se jednostavno osjeti. Ići za svojim snom i svojim vizijama nikad nije bez prepreka jer to znači da si stalno van svoje zone komfora ali za mene ne postoji drugi način. Sve drugo ne bi mi bilo življenje. Milijun puta sam bubnula glavom u zid, otišla u krivo pa se vraćala na početak, čak je bilo i vremena kad sam znala doživjeti burn out i razmišljati kako bi mi bilo lakše. da sjedim negdje od 9 do 5 ali uvijek sam znala da je ovo moj put. Strašno me veseli svaka nova priča i potičem sve u svojoj okolini da ostvaruju sebe i u poslu i u Angelsu isto potičemo to kod žena pružajući im i mogućnost promocije u studiu. Svaki put kad vidim nekoga tko ide putem svoje vizije srce mi zatreperi. Obožavam to. I doista, sve više ljudi, žena okreće se tom putu. Osobine koje su potrebne po meni nisu toliko bitne, osim možda upornosti, puno bitnije su emocije koje osjećamo i koje nas guraju – strast, ljubav, ali i hrabrost. To najčešće znači da moramo biti spremne nositi se i sa sramom i s neuspjesima, ali upravo te “negativne” emocije po meni su začin života. AKo nismo spremni njih osjetiti do kraja, onda ni sreću, ljubav i veselje ne možemo osjetiti do kraja. Sve je to život.

Što mislite koji tip majki će se prepoznati u vašoj viziji?

Sve! hahahaha! Ne postoji mama koja se u nekom trenutku nije osjetila umornom, ili koja nije prepoznala sebe u svom sinu. Najviše će se možda prepoznati mame koje svoje dijete doživljavaju ne samo kao “potomak” nego i kao nekog s kim će dalje živjeti život u punini i učiti od njega. Vole nas i mame koje nose djecu, jer i mi se nosimo, kao i mame koje dijete hrane po principu beba vođša dohrane. Na našem su facebook fan pageu upravo te mame i, osim što tamo promoviramo i predstavljamo majice, pokazujemo i sve naše avanture. Onako, bez ušmikavanja, Vitin i moj život sa svim ljepotama i izazovima i to mi je baš gušt. Kad se mame prepoznaju u našim dogodovštinama!

Po stranu posao i majčinstvu, koji su trenuci samo vaši, za uživanje i punjenje baterija?

Putovanja, rolanje, kave s curama, dobar film, wellness s mužem, fina hrana. Ima toga puno, ali trenutno se najvše punim na treninzima u dvorani. Da, to mi je posao, ali tu se ispucam. Kad plešem, potpuno sam prisutna i svoja, i tu se ispraznim, često i u suzama, ali i napunim energijom za sve izazove. Svega ostalog u životu trenutno imam premalo ali doći će i to na svoje. Evo, bookirali smo i prvi let s Vitom u svibnju, idemo u Portugal i jedva čekam. Nema bolje od putovanja i želim svog sina naviknuti na takav život, kao što ga navikavam na sastanke i posao. I učim ga da bude gurman, tako da zajedno možemo istraživati svijet i sve delicije. Osim plesa, puni me i meditacija, pa tako prije spavanja zajedno s mužem poslušam nešto za opuštanje.

Ali kao što sam rekla, posao i privatno su meni jedno i isprepleteno pa u svemu što radim i uživam. Ne znam je li to dobro ili nije, ali trenutno je tako.

I da, trenutno si maštam zapravo najviše o snu. Voljela bi jedan dan da se probudim, s kreveta prebacim na kauč i tako u polusnu provedem dan. To će za sad malo čekati 🙂

Fotografije:Martina Cvek photography 

Svakako zavirite u kreativan svijet još jedne super mame – MAMASITA AND SON

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE