ZTC

Znanje je bitno. Ne radi se o konstantnim edukacijama, radi se o općoj kulturi koja je neminovno bitna za osobni i poslovni razvoj pojedinca. Nije cilj sumanuto pohađati radionice, konferencije, usavršavanja,  cilj je u svoje dane ubaciti knjige, filmove, umjetnost, glazbu. Stvarnost.

Možete misliti da  recimo band Jonathan nije za vas, no u startu se zakidate za iskustvo. Poslušate ih, ili se oduševite ili ne, ali već onda imate konkretne adute za razgovore i diskusije. Recimo meni su fenomenalni, isto kao i Sillycons.  Kad ja pričam o glazbi koju volim, mnogi se iznenade jer vide plavušu na štiklama uz koju valjda idu neki drugi žanrovi. Ja razumijem predrasude, stereotipe jer nas tako uče, no tu smo da ih razbijemo.

Čisto da me osjetite, koncerti i glazbenici koji privlače moju pažnju su Urban, Dubioza Kolektiv, Jonathan, no da Seve održi koncert u Rijeci prva bih kupila ulaznice. Kakve ovo ima veze s temom? Ima, puno. Budite otvoreni za različitost je to vam daje priliku da osjetite svu ljepotu i bogatstvo svijeta.

A bogat čovjek je onaj koji  ima nešto što drugi nemaju. Neograničenu bazu iskustava.

Isto tako je sa svim drugim područjima. Morati si dati priliku iskusiti različita iskustva, a znanje  leži u svemu što upoznajemo. Leži i u prilici da uživamo u hrani i nekim novim delicijima, probamo novo vino, posjetimo novo mjesto, odemo u neki novi kafić, jednostavno je  -damo si priliku za novo. 

Prema mojoj iskaznici u knjižnici nikad ne biste mogli reći kakva sam osoba, od tzv self help literature, krimića, domaćih uspješnica, dječje literature. Vraćam se na poantu,  dok me prije mučilo jesam li neodređena sada znam da me sve to stvorilo vrlo određenom.

Obožavam različitost koju nam današnje vrijeme nosi i iskorištavam ju maksimalno.

Uzalud čovjeku sva znanja i čudesne vještine, ako vam izostane sve ovo prethodno nabrojeno. Neki dan u neformalnom razgovoru jedan mi je kolega lijepo rekao “Ljubaznost i osmijeh otvaraju sva vrata”, i baš mi je bilo drago da očito nisam jedina koja prednost daje životnoj školi.

Svi oni uspješni, poštovani, prihvaćeni u sebi imaju veliko srce, a zatim i veliki um. Jedno bez drugoga ne ide. Balans života. Jedna je Riječanka upravo predstavila svoj novi veliki uspjeh i nakon deset godina rada, strpljenja, zalaganja, smješkat će nam s ekrana nacionalne televizije. Taj me uspjeh nije nije nimalo iznenadio. Svi koji znaju Anu Radišić znaju da se radi o vrlo, vrlo kvalitetnoj, toploj, dragoj, nasmijanoj, pametnoj djevojci u čijem se društvu super osjećate. Anin uspjeh stoga ne čudi, takve osobe život nagradi i ja i ovim putem od srca čestitam. To se njoj nije usputno dogodilo, ona je to zaslužila. I takve Ane će uvijek naći svoje mjesto i svoje ljude,  i osmijeh i um takvih Ana uvijek će biti prepoznat, nitko me ne može uvjeriti u suprotno.

Vraćam se na poantu… Dani puni novih malih prilika, mirisa, okusa, ulica, stranica, nota. Ne budite ludi, ne tratite život, učeni smo da sve ide u svoje ladice pa tako i naši karakteri. No, tu smo da prkosimo stereotipovima.

Budite sve ono što želite, otvorite vidike i svijet će vam se vrlo brzo posložiti. 

I za kraj, prvi put završavam sa glazbenom preporukom, ovo je pjesma broj jedan u mojim jutrima i vožnjama. Da sam postavila pitanje, što mislite da najviše slušam, mislim da nitko ne bi pogodio. Uživajte u životu, prepun je umjetnosti i naučite da je najveća umjetnost od svega naučiti biti znatiželjna pogleda i velika osmijeha. 

Svijet čeka sve one koji prije svega znaju i vole živjeti, sve one lude, svestrane, pozitivne, nasmijane, zaigrane, tople, ljubazne majstore života. To je najbitnija životna škola.

Uživajte u pjesmi, savršena je i čitamo se već idućeg petka, vaša Marija.

Pripremila: Marija Mažar

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE