skip to Main Content
MENU
#BLOGGERSCHOICE: Omiljene ugostiteljske adrese

#BLOGGERSCHOICE: Omiljene ugostiteljske adrese

Kako ne bi slijedeći put po dogovorenom sastanku na upit „A gdje ćemo?“ slegnuli ramenima te se uputili na nebrojeno puta viđene i pomalo dosadnjikave ili odveć frekventne lokale priupitala sam neke od lifestyle blogera za preporke.

Lidija Šeatović je glavna urednica bloga http://www.mylittlezagreb.com/  u kojem prati lifestyle tematiku sa zagrebačkog područja, a niti na Instagramu ne prolazi nezapaženo. Blog je ugodan oku, svijetao i pregledan.  Na upit da kao bloger predloži omiljene ugostiteljske adrese napominje kako je zaista je teško izabrati samo jedan kad toliko toga u posljednje vrijeme ima u Zagrebu.

BLOGER5

Lidija je već obogatila svoj blog naslovom „Gdje se pije najbolja kava u Zagrebu“ pa ću Vam samo došapnuti  favorite. To su sestrinski kafići (jer su se vlasnici ova dva kafića udružili u zajedničkom projektu pržionice i kafića)Cogito Coffee Shop u Varšavskoj i Cafe u Dvorištu u Žerjavićevoj. Izboru favorita najviše doprinosi kava koja je odlična i koju  nabavljaju  iz Brazila, Etiopije, Jamajke, Kenije, Hondurasa… direktno od malih lokalnih proizvođača te rade vlastite mješavine, te interijer (u oba kafića) koji je vrlo ugodan i ima jedan hipsterski štih.

http://www.mylittlezagreb.com/gdje-se-pije-najbolja-kava-u-zagrebu/#!

U posljednje vrijeme u Zagrebu se otvorilo jako puno zgodnih i kvalitetnih slastičarnica. Sve ih je teško i nabrojiti i preporučiti jer svaka ima neke svoje prednosti, zato ovaj puta Lidija predlaže  tzv. “Slatku Vlašku”, a ja se u potpunosti sa slažem.  Naime, u Vlaškoj ulici na potezu od cc parstotinjak metara smjestile su se tri zgodne slastičarne: Cup&Cake (s uglavnom britanskim slasticama, Meet Mia (čiji interijer odiše francuskim šarmom , a razlikuje se po tome što njeguje moderan način izrade slastica) te Fine torte koje nude ručno rađene torte kao npr. torta Dora, Imotska torta i slično. Sama vlasnica zajedno sa svojom pomoćnicom sama izrađuje torte, sve je domaće, svježe, bez umjetnih krema, smjesa…

Kod restorana u Lidije nema dvojbe te svoju preporuku ostvlja za talijanski restoran u Novom Zagrebu, Il Secondo. To je moderno i prozračno uređen (prilično) veliki prostor, a interijer je vrlo ugodan. Jelovnik je talijanski s uobičajenim izborom bruschetta, salata, tjestenine (ručno rađene), ali ima i mesa i ribe. Preporuka: biftek Rustica. Izbor vina vrlo je bogat, a konobari profesionalni i ljubazni. Inače je u vlasništvu poznate zagrebačke ugostiteljske obitelji Boban.

Ljupka Tanevska je mlada djevojka iz Slavonije sa adresom u Zagrebu, a meni već dugi niz godina poznata kao http://www.guerrillagirl.net/ Vintage moda sa iskorakom u moderno je popratni sadržaj dok kod Ljupke možemo čitati o đemu od jagoda, izletu u šumi i proljeću u Baranji. Između ostalog, Ljupka je i poznavatelj zagrebačke ugostiteljske ponude pa nije škrtarila na preporukama. Imena koja nam je preporučila su Coffee 42, Cogito, Elis 2, Finjak, Orijent, Mak na konac,  Cup&Cake, Express Bar,  Bistro Šalaša i Galerija Lav.  Ako u nekima još niste bili ozračje i ambijent Ljupka vjerodostojno prenosi svojim Instagram postovima.

Evo i osvrta naše blogerica na pojedine lokale:

Cogito je najugodnije mjesto na kojem sam ikada pila kavu. Interijer me oduševio jer me podsjeća na Five Elephant (mjesto u Berlinu na kojem sam prvi puta u životu popila pravu kavu, tamo je sve krenulo). Uvijek nasmijana baristica Renata koja radi jako dobru kavu. Cogito ima svoju pržionicu kave. Najdraže mjesto u kafiću mi je pored karte Afrike. Volim ovo mjesto jer ljudi često dolaze sami na kavu.

Finjak je najdivniji i najunikatniji interijer Zagreba. Amen.

Cup&Cake jer volim sve vezano za Englesku pa mi je Cup&Cake bio ljubav na prvu. Njihov mali ali slatki interijer baš ima dušu. Najviše volim nedjeljom ujutro listati časopise, piti čaj i jesti njihov savršeni Daisy kolačić. Ne volim velike slastičarnice koje se vikendom pretvaraju u dječja igrališta s neodgojenim roditeljima gdje ne čuješ sugovornika i jedeš kolač od 20 kuna. Volim sjesti i pola sata uživati u intimnoj atmosferi, kolaču i čaju sa svojim prijateljicama. Baš zbog tri i pol mala stola ova je slastičarnica savršena i jedna od prvih izbora za intimna druženja.

Primjećujem da je Cogito zajednička omiljena destinacija i Ljupki  i Lidiji, pa ne vidim zašto i vi i ja ne bi dali šansu tom kutku pri slijedećem ispijanju kave u centru.

BLOGER3

https://www.instagram.com/ljupka_tanevska/?hl=hr

Prvi rođendan je nedavno proslavljen za  http://mojenoteimojsvijet.blogspot.hr/  blog  imenovan  po Oliverovim stihovima, inače vlasnice bloga Ines Herceg, studentice “Predškolskog odgoja” U Petrinji, a već neko vrijeme stanovnice Velike Gorice. Na blogu Ines realizira svoju  veliku ljubav prema kreativnom radu, izradi čestitki i ostalim rukotvorinama. Zbog ljubavi prema fotografiji, pisanju i lifestyle temama je odlučila otvoriti blog pa piše iz čiste inspiracije tako da je ponekad pun životnih tema, a ponekad i pun onoga što nas materijalno ili kulturno veseli.

Skromno napominje kako je kratko vrijeme na adresi u Velikoj Gorici pa ono što bi za nas izdvojila je pizzeria Gavran. Mjesto koje odiše starinskim country štihom. Pizza je izvrsna, usluga je odlična, a atmosfera opuštena.  Nadodaje:  „Možete vidjeti direktno kako Vam se priprema pizza. Ja se osjećam kao doma. Kada uđete na prvu možda nećete biti očarani jer Gavran je ime ptice koja nije atraktivna izvana. U dobu smo kada ugostitelji otvaraju i zatvaraju vrata pa je tradicija veća od dvadeset godina svjetli primjer. Ako ogladnite i prolazite Zagrebačkom ulicom ovo je moja preporuka za Vas“.

bloger2

s://www.instagram.com/mojenoteimojsvijet/?hl=hr

Za kraj vas riječima Zerine  Šemsović;  sarajevske blogerice sa bloga https://mademoiselle0101.wordpress.com/ , ili kako ona za sebe kaže „lifestyle in plus size bloger“, ujedno i kreatorice divnih torbi, turbana i ostali aksesoara od kojih i sama ponešto svijetom nosim, vodimo u Zerinino Sarajevo. Evo kamo bi vas Zerina kao svoje goste provela.

„Prva stanica mi u je komšiluku, uštipci, kajmak, razne vrste sireva, pravo bosansko objedovanje nad Sarajevom na onoj memli strani uz zdravicu sa domaćim sokovima od ruže i zove u restoranu Kod Bibana u naselju Hošin brijeg čini savršen početak dana u ovom gradu.

Nakon brojnih selfija koje ćete tu tu napraviti, uzimam vas za rukicu i vodim niže, idemo oćejfiti uz pravu bosansku kafu iz ručno rađene bakarne džezve, da merak bude potpun zasladimo rahat lokumom dok osmijeh ne silazi sa lica u kafiću imena At Mejdan, tik uz Latinski most. Ta oaza mira je moje omiljeno mjesto u ovom gradu, na klupi u parku kojem pripada se zaljubih, voljeh i volim dan danas.

Za ručak imam dva joker mjesta Inat kuća i Dveri.

Inat kuća piše historiju, prešla je na memli stranu obale u davnom austrougarskom vremenu, ciglu po ciglu iz inata a pravi najbolje sahane, sarme, punjenu papriku bamju i sva jela bosanske kuhinje, ma za prste polizat, a ambijet iz snova, sa pendžera gleda u veličanstvenu Vijećnicu, prepuna autentičnih detalja koji se čuvaju stoljećima moj je prvi izbor.

Dveri je restoran uz Sebilj, sa najboljom domaćom pogačom i najsimpatičnijim ambijentom. Hrana je prvoklasna, i od srca preporučujem Dveri domaće čorbe, imaju miris i okus domova naših baka kojima u kuhinji niko nije mogao parirati.

Svratiti vrijedi i u kafić Dunja na njihov domaći ledeni čaj sa komadićima mente i domaću pitu od jabuka uz opet divan, predivan ambijent, koji krasi duša i ljepota jednostavnosti. „

Mjesta sa fantastičnom hranom ne manjka pa nam je Zerina u izbor uključila još i Četriri sobe gosođe Safije i Pivnicu HS.

„Za vas koji želite fancy mjesto sa koktelom u ruci preporučujem Četiri sobe gospođe Safije, kultni sarajevski restoran, sa posebnom i predivnom pričom o zabranjenoj ljubavi u vrijeme pradjedova, ćuretina u sosu od nara ili Safijin fondue su moji favoriti ovog restorana u koji ćete se zaljubiti iz dubine srca i smatrat ćete svoj dom loše uređenim. Sofe, police sa knjigama, gramofon, telefoni, police, stolice, terasa, ulaz, stepenice, svi ti divni ćoškovi razgovaraju sa vama i miluju vas svojim savšeno ispoliranin površinama.

I na koncu, za ljude od meraka i derneka je Pivnica HS, u sklopu je Sarajevske pivare i muzeja sarajevske pivare, ukoliko još jednom ponovim divan ambijent mislim da ćete kliknuti na iksić u desnom ćošku, ali evo riskiram i kažem divan ambijent, prigušeno svjetlo, drvo boje trule više, puno drveta, i crveni karirani stolnjaci, moja ljubav kaže da tu pije najbolje tamno pivo na svijetu, a obišao je isti barem tri puta, dok ja uvijek uživam u Martini bianco, Sarajevskom steak-u ili najboljem Cordon bleu. Atmosfera, osjećaj privatnosti na malenim balkonima unutar objekta i stara škola konobara i usluge će završiti ovaj i spremiti ga u srce kao divnu gurmansku uspomenu.„

bloger

https://www.instagram.com/mademoiselle0101/?hl=hr

Do slijedećeg čitanja skratite sebi ljeto na asfaltu metropola  sa nekom od ovih preporuka!

Pripremila: Jelena Kustura 

jelena

Nemam tetovažu. Uskoro pravnica.  Inspiriraju me i zabavljaju blogovi, pa ću rado tu strast podijeliti sa vama.   Zagrebački sam “dotepenec” . Vodim se Rooseveltovom mišlju pa činim ono što mogu, s onim što imam, ondje gdje jesam.   Kuham, putujem, čitam. Optimistična, kreativna, društvena, iskrena i brzopleta.

THE STORY FACTORY

Facebook KOMENTARI

Back To Top