skip to Main Content
MENU
Bloggerschoice: Život na plaži!

Bloggerschoice: Život na plaži!

Blog je puno više od površnog promoviranja nedostižnih lokacija, hrpe odjeće i kozmetike i poticanja na kupnju nepotrebnog. U vojsci blogera koja strastveno prenose svoje ideje i saznanja oni sa najviše uspjeha iz svog hobija entuzijazmom i radom razviju zanimanje od kojega žive ili će tek živjeti. U nastavku  „života na plaži“ predstavljam i te blogere. Domagoj donosi fantastične lokacije, Matea nam je odškrinula novitet u svom ormaru  koji je priželjkivala, a za one koji ostaju doma kvalitetan post dolazi od Jovane.

Domagoj Sever je najpoznatiji hrvatski travel bloger, često nagrađivani  freelance fotograf i apsolvent Pravnog fakulteta u Zagrebu. Svoj veliki uspjeh, među ostalim, ostvaruje zahvaljujući interesu brojnih pratitelja na društvenim mrežama s kojima sada dijeli plavetnilo Jadrana  DOMAGOJ SEVER. Na upit kamo otputovati je izdvojio ove  lokacije za naše čitatelje.

Stinivu jer proglašena European best beach  2016. godine i otok  je prepun predivnih plaža za svakoga. Srebrna za obitelji s klincima. Kamenica za mlađu ekipu. Bili bok za naturiste. Posebno nam je izdvojio preporuku za jednodnevni izlet i posjet otoku Biševo, Modroj i Zelenoj spilji, a od ugostiteljskih adresa preporuka je za komišku slastičarnu Cukar i kolače od naranče, rogača, smokava…

Ako ste voljni poći izvan granica Lijepe Naše Domagoj iz svog bogatog iskustva izdvaja slijedeće:

„Preporuka izvan granica Hrvatske  je Cologne (Köln). Grad izuzetno pristupačan iz Zagreba zbog redovite avionske linije Germanwingsa. Köln je malo veći od Zagreba, jedna od najvažnijih riječnih luka na Rajni. Posebno poznat po katedrali koja je građena više od 600 godina i od 1996. je na popisu UNESCOa-. Preporuka za posjetiti je toranj Colonius s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad; most preko rijeke Rajne na kojem je postavljeno više milijuna lokota kao znak ljubavi; muzej čokolade na poluotoku Rheinauhafenu…“

1. Domagoj Sever

Matea Šarić je profesionalni fotograf iz Rijeke i bloger na adresi SMILE SNAP SPARKLE, živi s dečkom i jedanaestogodišnjim psom kojeg obožava, a upravo je završila pisanje svog diplomskog rada. Blog se iz modnog proširio na kako to Matea kaže „o tome da budeš najbolja verzija sebe i da se usput dobro zabaviš“.  Ljubitelj je mora koji vrijeme često provodi istražujući sa fotoaparatom u ruci i dokumentirajući mjesta i priče. Pisala je o savjetima za sniženja, popisu stvari koje želi uraditi ovo ljeto te podijelila s nama svoj novi Youtube video.

Ovaj put izdvajam sa njenog bloga apsolutni ovosezonski hit, a to su pom pom gladijatorice (Mateine: Office Shoes) koje je onako ženski priželjkivala u prethodnim postovima pa se sada sa njom veselimo njenim najdražim sanadalama ikad. Inače je tu pomamu izazvala grčka dizajnerica Elina Linardaki svojim ručnim radom za koje su sada višemjesečne liste čekanja.

2. Matea Šarić

Na koncu za ne tako malobrojne čitatelje koji neće do plaže ovo ljeto evo jedan osvježavajući post s pregrštom ideja koje do sada niste čitali na svakom koraku  o tome što raditi kada ostanete doma. Autorica je Jovana Miljanović i sve što vam napišem u rečenici dvije predstavljanja je nedovoljno da vam dočaram osobu koja za sebe kaže „dreamoholic“ djevojku koja je poslom selila u Abu Dhabi, NYC, London, Dubai i Cipar. Inače mlada poduzetnica koja živi od interneta, bavi se tehnološkim start-upovima i digitalnim marketingom, autorica e-knjige i vlasnica bloga JOVANA MILJANOVIĆ stravsteveni putnik, pobornik bezglutenske prehrane već pet godina i zdravog načina života. Puno je sadržaja kojim plijeni pažnju: bilo da su to savjeti za one koji žele započeti blog, do savjeta za networking koji su njoj bili od najviše pomoći, savjeti za produktivnost, preporuke životnog minimalizma kao načina života koji se brzo širi kao novi trend na globalnoj razini. Možda ste već čitali kako otići u Amreiku na studije ili kako putovati besplatno. Uglavnom iznimno kvalitetan, koristan i zanimljiv sadržaj.

U postu „Kako pametno provesti leto u Beogradu“ (JOVANA MILJANOVIĆ ) polazi od toga da odmor dolazi iz glave, a ne iz mjesta u kojem boravite  pa nam Jovana savjetuje da naučimo jezik, nove vještine, obavimo liječničke preglede, seoski turizam, vrijeme za sebe i pritom ne ostaje na pukoj preporuci nego nudi konkretne adrese sa konkretnim savjetima. Pravi „know-how“ rudnik.

3-Jovana Miljanović-

Pripremila: Jelena Kustura 

jelena

Nemam tetovažu. Uskoro pravnica.  Inspiriraju me i zabavljaju blogovi, pa ću rado tu strast podijeliti sa vama.   Zagrebački sam “dotepenec” . Vodim se Rooseveltovom mišlju pa činim ono što mogu, s onim što imam, ondje gdje jesam.   Kuham, putujem, čitam. Optimistična, kreativna, društvena, iskrena i brzopleta.

THE STORY FACTORY

 

 

 

Facebook KOMENTARI

Back To Top