MENU
blogger1

Bloggerschoice predstavlja Andreu Šimunic

Andrea Šimunić nama poznatija kao  SQUARE MILE OF STYLE je nakon završenog preddiplomski studija modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu  upisala studij i preselila u Švedsku, a zatim je odradila stručnu praksu u Njemačkoj, u Munchenu u tvrtki Combyne.

Mlada Koprivničanka inače ljubitelj mode i kozmetike aktivno osvježava svoj  INSTAGRAM profil,  ali i izbacuje nove YouTube videe sa beauty recenzijama SQUARE MY OF STYLE BY ANDREA . Ukoliko već niste, ovo je prilika da ju pobliže upoznate.

blogger2

S: Draga Andrea, dobrodošla na Stiluetu! Sada nam se javljaš iz Švedske iz Boras-a sa studija modnog menađmenta. Što te motiviralo i kako si se odlučila okušati svoju sreću u inozemstvu?

Hvala draga Jelene, drago mi je sto sam tu! Od kud da krenem… Možda je najbolje spakirati sve u jednu rečenicu i reci da mi je motivacija bila i je – hrvatska stvarnost. Nekako sam osjećala da ću u svojoj profesiji udahnuti drugačiji zrak u drugim dijelovima Europe i iskusiti potpuno novi svijet. Bila sam u pravu, modna industrija je daleko veća i drugačija nego sto sam mislila.

S: Izvodi li se studij na engleskom jeziku ili si već savladala švedski?

Studij je na engleskom, mislim da bi studirala do 30-te da je na švedskom! Ipak, švedski pomalo pričam, dosta razumijem, ali ne koncentriram se previše na detaljno savladavanje s obzirom da je engleski sveprisutan u Švedskoj, a planiram i neke nove selidbe u skorije vrijeme.

blogger3

S: Nakon jedne godine kakvi su ti dojmovi?

Iz perspektive studenta, dojmovi su na početku bili zaista jaki. Potpuno drugačija struktura fakulteta i programa, od pristupa studentima do načina učenja i polaganja ispita. Vrlo je zahtjevno, satnica je naporna, ali sve sa velikim zadovoljstvom jer su ciljevi i očekivanja realni i zato dozvoljavaju maksimalan napredak. Iz perspektive stanovnika u drugoj zemlji, rekla bih da se radi o balansu plusa i minusa. Odličan standard, kvaliteta života, kultura je sasvim drugačija. S druge strane, Skandinavci imaju poseban mentalitet iz kojeg bi mogli svašta naučiti, ali i oni bi mogli od nas. I vremenske prilike, još se uvijek borim s mrakom.

S: Nedostaje li ti sunce? Kako se boriš protiv, kako si jednom prilikom navela, nemotivirajućeg i pomalo depresivnog raspoloženja?

Vidim, čitaš mi misl. Trudim se iz petnih žila, ali ove godine posežem za instant rješenjem – odlazak u toplije krajeve na punjenje vitamina D. Naravno, i uzimam vitamin D, bez toga nikako, a dobar recept je biti zaokupljen i u društvu. Ipak, nista se ne moze mjeriti sa zrakom sunca koja tu i tamo izadje.

blogger4

S: Pročitala sam tvoju  kolumnu o ljubavnoj priči iz aviona. Hoćeš li ju podijeliti i sa našim čitateljima?

Naravno! Eto, tako je kako zvući, svoju bolju polovicu upoznala sam na avionu tijekom jednog dužeg leta pred skoro 5 godina. I danas ga gledam i ne vjerujem, uvijek imam osjećaj da smo se negdje drugdje sreli, u realnijoj situaciji. Dugo smo bili prijatelji, a onda smo zaključili da vrijedi probati. Ljubav još uvijek cvjeta, a dočekali smo i kraj fizičkoj odvojenosti. I jos nesto… Šveđanin je.

S: Kako izgleda tvoj dan? Uz studij čestim i kavlitetnim postovima i videima iznenađuješ svoje pratitelje.

Moj dan ima premalo sati. Vozim sto na sat, željela bih sve i svašta, a onda sam ko’ šlag na tortu perfekcionist. Jedno s drugim teško, ali nekako uspijevam s manjim kompromisima. Dosta vremena provodim na fakultetu, a nakon toga se selim u svoj mali kucni ured i uživam u svom svijetu bloganja, snimanja, istraživanja, inspiracije. Tu mogu biti, i jesam, satima, od jutra do sutra. Pauza mi je joga, a navečer uživam u gledanju videa drugih kolegica ili recimo, odgovaranju na tvoja pitanja!

S: Kako je počelo tvoje putovanje blogom?

Moj prvi blog nastao je kad sam imala 13 godina. Negdje sam čula za taj termin, otišla na Google i otvorila svoj prvi blog koji je bio inačica mog dnevnika. Na faksu sam počela gledati  bloganje drugim očima. Uhvatila sam prvu priliku i nastao je Square Mile of Style. Ispalo je pun pogodak jer sam sada pričala o modi, beauty svijetu i svojim iskustvima, putovanjima svima onima s kojima nisam mogla često ćakulati na kavicama. Danas je moj blog ono sto bih voljela da bude moj posao, iznimno uživam u njemu, a predivno je znati da se isto osjeća i moja, danas velika publika.

S: Ukoliko se čitatelji prvi ut susreću sa tvojim virtualnim svijetom, što bi voljela da prvo vide?

Stranicu na mom blogu About Me & Blog (link https://squaremileofstyle.net/aboutme/ ) na kojoj mogu vidjeti tko sam, sto sam i sto sve mogu pronaći na blogu ili pak moj Instagram ( http://www.instagram.com/squaremileofstyle )  na kojem je taj svijet u mojoj mini galeriji. Za sve koji preferiraju gledanje videa, mislim da je početna strana mog kanala najbolja opcija da sami odaberu ono sto ih zanima!

blogger5

Dolaze blagdani i neizbježni pokloni. Koji i proizvod dekorativne i prepartaivne kozmetike bi predložila kao prikladan poklon za nježniji spol?

Pravo pitanje, taman sam izbacila dva vodica za kupovanje poklona! Mislim da su proizvodi brenda Rituals kojeg možete pronaći u Douglas parfumerijama jedno predivno, luksuzno iskustvo preparative, a vrijedi preporučiti i moj omiljeni Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate. Kad je riječ o dekorativi, paleta sjenila je uvijek odličan izbor, preporučila bih Urban Decay kao skuplju i NYX kao jeftiniju varijantu, a ni s kvalitetnim crvenim ružem ne može se pogriješiti, to je klasika. Moj favorit je L’Oreal. Ostatak inspiracije za obje polovice možete pronaći u moja dva              nova  vodica za poklone do 50 i 25 Eura (link https://squaremileofstyle.net/category/2016-winter-holiday-series/ )

blogger6

Što si sama priželjkuješ u danima koji dolaze?

Ono sto bi voljela je da za blagdane uspijem spojiti sve članove obje obitelji na jedno mjesto, najveća mi je zelja da ovo doba provedemo svi zajedno u jednoj predivnoj atmosferi! To zasad nije moguće pa ću onda kao želju odabrati odmor, lijepo vrijeme i trenutke za pamćenje!

Kako mirišeš kroz zimske dane?

Tijekom dana na Coco Chanel Mademoiselle koji mi je omiljeni zimski, nakon tuširanja na cimet i slatku naranču zahvaljujući Rituals The ritual of light pjeni, a prije spavanja na bijeli mošus nakon losiona za tijelo brenda The Body Shop.

Koji make-up bi preporučila za blagdansku sezonu?

Volim onaj pravi glamurozan look za posebne prilike, hrabre usne i bajkovite oci. https://www.youtube.com/watch?v=bFZv6DRhWok

Jesi li izabrala outfit za novogodišnju noć?

Jesam, bit ću u Benetton kupaćem kostimu! 

blogger7Koje domaće dizajnere pratiš i kako ti se sa vremenskim i prostornim odmakom čini hrvatska modna scena?

Romantik sam, volim LeiLou by Aleksandra Dojcinovic, a veliki sam ljubitelj i Matije Vuice. Od mladih dizajnera uvijek volim popratiti svoje kolege s TTF-a, Duju Kodzomana, dvojac Twins i studentsku zadrugu Fabric8 co-op. Modna scena nije prazna, na njoj je masa ogromnog potencijala i na to sam zaista ponosna. Ipak, kočnica se nalazi u nepostojanju proizvodnje od koje smo sami nekada digli ruke, vodećih hrvatskih brendova i pogona koji su danas povijest itd. Današnji studenti modnog dizajna, iz vlastitog iskustva, ne znaju sto je modna industrija u punom jeku, to znanje im je u našoj zemlji uskraćeno zbog nepostojanja primjera.

Kakvi su želje i planovi za budućnost?

Iduća godina je velika godina za mene na životnom planu, puna promjena i novih avantura!  S druge strane,  blog i YouTube su nešto sto želim dovesti na visu razinu. Zaista želim kvalitetom, sadržajem, a i svojim znanjem i iskustvom, svojim kanalima doprinijeti hrvatskoj blogerskoj i YouTube sceni maksimalno. Također, veselim se ostvarenju nekih novih suradnji u tom pogledu! Svašta nešto! Na kraju, najveća zelja mi je sreća i zadovoljstvo  – svih oko mene i moja sama!

Pripremila: Jelena Kustura

jelena

Nemam tetovažu. Magistra prava.  Inspiriraju me i zabavljaju blogovi, pa ću rado tu strast podijeliti sa vama.   Zagrebački sam “dotepenec” . Vodim se Rooseveltovom mišlju pa činim ono što mogu, s onim što imam, ondje gdje jesam.   Kuham, putujem, čitam. Optimistična, kreativna, društvena, iskrena i brzopleta.

THE STORY FACTORY

Vaši komentari