skip to Main Content
MENU
Bloggerschoice predstavlja Andreu Šimunic

Bloggerschoice predstavlja Andreu Šimunic

Andrea Šimunić nama poznatija kao  SQUARE MILE OF STYLE je nakon završenog preddiplomski studija modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu  upisala studij i preselila u Švedsku, a zatim je odradila stručnu praksu u Njemačkoj, u Munchenu u tvrtki Combyne.

Mlada Koprivničanka inače ljubitelj mode i kozmetike aktivno osvježava svoj  INSTAGRAM profil,  ali i izbacuje nove YouTube videe sa beauty recenzijama SQUARE MY OF STYLE BY ANDREA . Ukoliko već niste, ovo je prilika da ju pobliže upoznate.

blogger2

S: Draga Andrea, dobrodošla na Stiluetu! Sada nam se javljaš iz Švedske iz Boras-a sa studija modnog menađmenta. Što te motiviralo i kako si se odlučila okušati svoju sreću u inozemstvu?

Hvala draga Jelene, drago mi je sto sam tu! Od kud da krenem… Možda je najbolje spakirati sve u jednu rečenicu i reci da mi je motivacija bila i je – hrvatska stvarnost. Nekako sam osjećala da ću u svojoj profesiji udahnuti drugačiji zrak u drugim dijelovima Europe i iskusiti potpuno novi svijet. Bila sam u pravu, modna industrija je daleko veća i drugačija nego sto sam mislila.

S: Izvodi li se studij na engleskom jeziku ili si već savladala švedski?

Studij je na engleskom, mislim da bi studirala do 30-te da je na švedskom! Ipak, švedski pomalo pričam, dosta razumijem, ali ne koncentriram se previše na detaljno savladavanje s obzirom da je engleski sveprisutan u Švedskoj, a planiram i neke nove selidbe u skorije vrijeme.

blogger3

S: Nakon jedne godine kakvi su ti dojmovi?

Iz perspektive studenta, dojmovi su na početku bili zaista jaki. Potpuno drugačija struktura fakulteta i programa, od pristupa studentima do načina učenja i polaganja ispita. Vrlo je zahtjevno, satnica je naporna, ali sve sa velikim zadovoljstvom jer su ciljevi i očekivanja realni i zato dozvoljavaju maksimalan napredak. Iz perspektive stanovnika u drugoj zemlji, rekla bih da se radi o balansu plusa i minusa. Odličan standard, kvaliteta života, kultura je sasvim drugačija. S druge strane, Skandinavci imaju poseban mentalitet iz kojeg bi mogli svašta naučiti, ali i oni bi mogli od nas. I vremenske prilike, još se uvijek borim s mrakom.

S: Nedostaje li ti sunce? Kako se boriš protiv, kako si jednom prilikom navela, nemotivirajućeg i pomalo depresivnog raspoloženja?

Vidim, čitaš mi misl. Trudim se iz petnih žila, ali ove godine posežem za instant rješenjem – odlazak u toplije krajeve na punjenje vitamina D. Naravno, i uzimam vitamin D, bez toga nikako, a dobar recept je biti zaokupljen i u društvu. Ipak, nista se ne moze mjeriti sa zrakom sunca koja tu i tamo izadje.

blogger4

S: Pročitala sam tvoju  kolumnu o ljubavnoj priči iz aviona. Hoćeš li ju podijeliti i sa našim čitateljima?

Naravno! Eto, tako je kako zvući, svoju bolju polovicu upoznala sam na avionu tijekom jednog dužeg leta pred skoro 5 godina. I danas ga gledam i ne vjerujem, uvijek imam osjećaj da smo se negdje drugdje sreli, u realnijoj situaciji. Dugo smo bili prijatelji, a onda smo zaključili da vrijedi probati. Ljubav još uvijek cvjeta, a dočekali smo i kraj fizičkoj odvojenosti. I jos nesto… Šveđanin je.

S: Kako izgleda tvoj dan? Uz studij čestim i kavlitetnim postovima i videima iznenađuješ svoje pratitelje.

Moj dan ima premalo sati. Vozim sto na sat, željela bih sve i svašta, a onda sam ko’ šlag na tortu perfekcionist. Jedno s drugim teško, ali nekako uspijevam s manjim kompromisima. Dosta vremena provodim na fakultetu, a nakon toga se selim u svoj mali kucni ured i uživam u svom svijetu bloganja, snimanja, istraživanja, inspiracije. Tu mogu biti, i jesam, satima, od jutra do sutra. Pauza mi je joga, a navečer uživam u gledanju videa drugih kolegica ili recimo, odgovaranju na tvoja pitanja!

S: Kako je počelo tvoje putovanje blogom?

Moj prvi blog nastao je kad sam imala 13 godina. Negdje sam čula za taj termin, otišla na Google i otvorila svoj prvi blog koji je bio inačica mog dnevnika. Na faksu sam počela gledati  bloganje drugim očima. Uhvatila sam prvu priliku i nastao je Square Mile of Style. Ispalo je pun pogodak jer sam sada pričala o modi, beauty svijetu i svojim iskustvima, putovanjima svima onima s kojima nisam mogla često ćakulati na kavicama. Danas je moj blog ono sto bih voljela da bude moj posao, iznimno uživam u njemu, a predivno je znati da se isto osjeća i moja, danas velika publika.

S: Ukoliko se čitatelji prvi ut susreću sa tvojim virtualnim svijetom, što bi voljela da prvo vide?

Stranicu na mom blogu About Me & Blog (link https://squaremileofstyle.net/aboutme/ ) na kojoj mogu vidjeti tko sam, sto sam i sto sve mogu pronaći na blogu ili pak moj Instagram ( http://www.instagram.com/squaremileofstyle )  na kojem je taj svijet u mojoj mini galeriji. Za sve koji preferiraju gledanje videa, mislim da je početna strana mog kanala najbolja opcija da sami odaberu ono sto ih zanima!

blogger5

Dolaze blagdani i neizbježni pokloni. Koji i proizvod dekorativne i prepartaivne kozmetike bi predložila kao prikladan poklon za nježniji spol?

Pravo pitanje, taman sam izbacila dva vodica za kupovanje poklona! Mislim da su proizvodi brenda Rituals kojeg možete pronaći u Douglas parfumerijama jedno predivno, luksuzno iskustvo preparative, a vrijedi preporučiti i moj omiljeni Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate. Kad je riječ o dekorativi, paleta sjenila je uvijek odličan izbor, preporučila bih Urban Decay kao skuplju i NYX kao jeftiniju varijantu, a ni s kvalitetnim crvenim ružem ne može se pogriješiti, to je klasika. Moj favorit je L’Oreal. Ostatak inspiracije za obje polovice možete pronaći u moja dva              nova  vodica za poklone do 50 i 25 Eura (link https://squaremileofstyle.net/category/2016-winter-holiday-series/ )

blogger6

Što si sama priželjkuješ u danima koji dolaze?

Ono sto bi voljela je da za blagdane uspijem spojiti sve članove obje obitelji na jedno mjesto, najveća mi je zelja da ovo doba provedemo svi zajedno u jednoj predivnoj atmosferi! To zasad nije moguće pa ću onda kao želju odabrati odmor, lijepo vrijeme i trenutke za pamćenje!

Kako mirišeš kroz zimske dane?

Tijekom dana na Coco Chanel Mademoiselle koji mi je omiljeni zimski, nakon tuširanja na cimet i slatku naranču zahvaljujući Rituals The ritual of light pjeni, a prije spavanja na bijeli mošus nakon losiona za tijelo brenda The Body Shop.

Koji make-up bi preporučila za blagdansku sezonu?

Volim onaj pravi glamurozan look za posebne prilike, hrabre usne i bajkovite oci. https://www.youtube.com/watch?v=bFZv6DRhWok

Jesi li izabrala outfit za novogodišnju noć?

Jesam, bit ću u Benetton kupaćem kostimu! 

blogger7Koje domaće dizajnere pratiš i kako ti se sa vremenskim i prostornim odmakom čini hrvatska modna scena?

Romantik sam, volim LeiLou by Aleksandra Dojcinovic, a veliki sam ljubitelj i Matije Vuice. Od mladih dizajnera uvijek volim popratiti svoje kolege s TTF-a, Duju Kodzomana, dvojac Twins i studentsku zadrugu Fabric8 co-op. Modna scena nije prazna, na njoj je masa ogromnog potencijala i na to sam zaista ponosna. Ipak, kočnica se nalazi u nepostojanju proizvodnje od koje smo sami nekada digli ruke, vodećih hrvatskih brendova i pogona koji su danas povijest itd. Današnji studenti modnog dizajna, iz vlastitog iskustva, ne znaju sto je modna industrija u punom jeku, to znanje im je u našoj zemlji uskraćeno zbog nepostojanja primjera.

Kakvi su želje i planovi za budućnost?

Iduća godina je velika godina za mene na životnom planu, puna promjena i novih avantura!  S druge strane,  blog i YouTube su nešto sto želim dovesti na visu razinu. Zaista želim kvalitetom, sadržajem, a i svojim znanjem i iskustvom, svojim kanalima doprinijeti hrvatskoj blogerskoj i YouTube sceni maksimalno. Također, veselim se ostvarenju nekih novih suradnji u tom pogledu! Svašta nešto! Na kraju, najveća zelja mi je sreća i zadovoljstvo  – svih oko mene i moja sama!

Pripremila: Jelena Kustura

jelena

Nemam tetovažu. Magistra prava.  Inspiriraju me i zabavljaju blogovi, pa ću rado tu strast podijeliti sa vama.   Zagrebački sam “dotepenec” . Vodim se Rooseveltovom mišlju pa činim ono što mogu, s onim što imam, ondje gdje jesam.   Kuham, putujem, čitam. Optimistična, kreativna, društvena, iskrena i brzopleta.

THE STORY FACTORY

Facebook KOMENTARI

Back To Top