skip to Main Content
MENU
Blogerica Andrea Tintor otkila nam je omiljene zagrebačke adrese

Blogerica Andrea Tintor otkila nam je omiljene zagrebačke adrese

U moru on-line sadržaja sretni smo kad pronađemo neko svoje mjesto, kao neku oazu u koju često volimo svratiti na kavu i osjećati se opušteno i ugodno, znajući da nam taj boravak koristi,   a jedno od mjesta koje nas ne zamara već odmora, koje nas uči, inspirira i tjera na pozitivno razmišljanje je blog RAZLIVENA TINTA iza kojeg se krije Andrea  Tintor, vrlo zanimljiva djevojka koja njeguje kvalitetu i sve prave vrijednosti. 

Andrea je započela novi život u Zagrebu, a nas je zanimalo koje adrese su joj postale omiljene  i zašto, mi smo već dobili ideju koja mjesta moramo posjetiti, a nadamo se kako ćete i vi dobiti dobre vikend ideje…

Andrea Tintor

Andrea Tintor

Dok se prije dva mjeseca nisam preselila u Zagreb, sva mjesta, kafiće, događaje pratila sam putem društvenih mreža i razmišljala o tome kako ću jednog dana i sama stvoriti svoje dnevne rituale u tom gradu. Danas ih napokon ostvarujem.

Priznajem, obožavam odlazak u grad na kavu, no za mene to nije gubljenje vremena. Odlasci na kavu u društvu najčešće su kreativni sastanci, brainstormanje novih ideja za blog.

Subotom ujutro najčešće me se može pronaći u Oranžu. Oranž (Ilica 7) obožavam zbog ponude doručka – quiche, cijeđeni prirodni sokovi, croissant, tostovi, salate… Raj za nepce dok se tijelo još budi. Subotnja jutra izdvojena su kao vrijeme za realizaciju svih kreativnih ideja koje se kroz tjedan gomilaju u glavi.

Nakon Oranža obavezno prošećem tržnicom Dolac te kupim buket cvijeća. Ta energija ljudi subotom ujutro ispuni me za naredni tjedan.

img_6247

Velvet café je idealno mjesto za knjigoljupce poput mene. Mir, ugodna glazba i izvrsna ponuda kvaliteta je koja obilježava Velvet. Također, ovaj café poseban je po još nečemu, a to je zona besplatnog čitanja. Svi gosti Velveta mogu se ulogirati u njegovu virtualnu knjižnicu i čitati knjige na svjetskim jezicima što je za mene idealno mjesto gdje mogu nastaviti čitati nešto što trenutno čitam, a ne moram nositi knjigu sa sobom.

Nisam imuna ni na dobru hranu. Volim jesti apsolutno sve. Zero Zero (Vlaška 35) jedna je od meni dražih pizzerija u gradu. Pošto sam tijekom života u Istri naviknuta na dobru pizzu u Zagrebu je to pomalo izazov. Pizzeria Chello nudi pizzu iz druge galaksije. U svojoj ponudi imaju posebne pizze poput Chicago double decker koja je namijenjena dvjema osobama, a teži više od 1.5kg!

Kako je počeo Advent u Zagrebu, trgovi i parkovi prepuni su dobre gastro ponude. Tu bih definitivno izdvojila Fabrika Dog House Luke Nižetića čija se ponuda sastoji od posebnih hot dogova i štand Lefty’s koji u svojoj ponudi nudi gulaš u kruhu.

Da mogu tako živjeti, desert bi mi bio glavno jelo, iako se pokušavam riješiti navike da uvijek poslije bilo kojeg obroka pojedem nešto slatko. Magnolia slastice u Gundulićevoj je jedno potpuno romantičarsko mjesto sa slasticama kojima ćete se iznova vraćati. Dok je Cookie factory (Nemčićeva 8) odredište svih ljubitelja browniesa i sladoleda.

magnolia

Ako ipak više preferirate palačinke, bilo slane ili slatke, Latina (Savska 23a) je idealno mjesto za vas. Izbor dodataka je odličan, a porcije su pozamašne.

Život u Zagrebu pruža sve što želite, ali i mnogo više od toga. Energija, ljudi, gastro ponuda koje se ne možete zasititi glavni su čimbenici grada koji je za mene idealno mjesto za život.

Zagreb definitivno pomiče granice ako je i vaš cilj svakodnevno napredovati u poslovnom segmentu, a zasluženi odmor provesti u uživanju bogate ponude koju nude zagrebački ugostitelji.

Pripremila: Marija Mažar                  Fotografije: Dorian Šestan

Vaši komentari
Back To Top