skip to Main Content
MENU
Besplatni zagrljaji oraspoložili stotine Riječana!

Besplatni zagrljaji oraspoložili stotine Riječana!

Na riječkom Korzu jutros se grlilo, smijalo i uživalo a sve u sklopu akcije Soundset Trsata “Zagrljaji za svih” povodom Međunarodnog dana zagrljaja!

Vesela i nasmijana lica prizor su koji je obojao današnji dan u Rijeci. Na stotine Riječana grlilo se na Korzu s ekipom radija Soundset Trsat koji se dosjetio jednostavnog i zabavnog načina za proslavu Međunarodnog dana zagrljaja! Prolaznici su s veseljem prilazili, grlili se i komentirali kako im je “baš to trebalo”.

145338512812628440_1289444001080990_4362284333347625747_o

Takav komentar ne treba čuditi jer su “ljekovita” svojstva zagrljaja mnogima su odavno poznata. Psiholozi i brojna istraživanja pokazuju kako pet do šest zagrljaja dnevno mogu produžiti život, grljenje s bliskim osobama može olakšati stres i tjeskobu, smanjiti krvni tlak, pa čak i pojačati pamćenje. Grljenje pojačava osjećaje sigurnosti, povjerenja, snage, samopoštovanja, pripadnosti te sreće. Neka istraživanja  su pokazala da djeca koja ne dobivaju dovoljnu količinu zagrljaja u svojoj najmlađoj dobi, kasnije počnu hodati, pričati i čitati, nego djeca koja su redovito grljenja, a prema istraživanju provedenom u SAD-u, brakovi gdje je prisutna velika količina zagrljaja i dodira, traju duže nego oni bez.

Grljenje potiče lučenje oksitocina, koji u nama izaziva dobro raspoloženje. Osim oksitocina, izlučuje se i endorfin, mnogima poznat kao hormon sreće. To objašnjava zašto nam grljenje može proizvesti gotovo instant dobar osjećaj! 

Riječani i Riječanke, stariji i mladi, od 7 mjeseci pa sve do gospodina od 89 godina pozitivno su dočekali inicijativu grljenja te svoj put nastavili nasmijani i oraspoloženi. “Grljenja nikad dosta” –

Facebook KOMENTARI

Back To Top