ZTC

Ključ svakog dobrog makeup-a je, između ostalog, i pravilan redoslijed njegovog nanošenja. Time ćete uštedjeti vrijeme i postići da vam šminka traje cijeli dan tijekom kojega ćete izgledati besprijekorno.

Primer ili hidratantna krema – Prvi korak pri nanošenju makeup-a je dobra priprema kože lica. Možete odabrati između primera ili hidratantne kreme. Primer će produžiti trajanje šminke na licu tijekom cijeloga dana. Mogu ga koristiti osobe sa svim tipovima kože, ali se posebno preporuča osobama s masnom kožom kako bi se spriječilo da šminka „sklizne“ s lica. Hidratantna krema je must i u njezi kože i u dobroj pripremi kože za šminku. Ona će kožu nahraniti i omogućiti lakše nanošenje pudera.

Šminka na očima – Ako koristite sjenilo, drugi korak je šminkanje očiju, prije pudera, tako da se prvo nanese sjenilo, zatim olovka ili tuš (ovisno o izboru) i na kraju maskara. Nanošenje sjenila nekad može biti neuredno i rezultirati sitnim mrvicama sjenila ispod očiju. Ako na licu nema pudera i korektora, lakše ćete ih očistiti nakon čega slobodno možete nanijeti puder i korektor. 

Puder i korektor – Treći korak je nanošenje pudera i korektora. Uvijek se prvo nanese puder kako bi se ujednačio ton kože lica i prekrile nepravilnosti, a nakon toga korektor kojim se prekrivaju one nepravilnosti koje puder nije prekrio.

Bronzer i rumenilo – Nakon pudera i korektora, na red dolaze bronzer i rumenilo. Prvo se velikim kistom nanese bronzer na čelo, ispod jagodičnih kostiju i na vrat kako bi se licu dalo toplinu, a nakon toga, na vrhove jagodica, nanese se rumenilo.

Ruž ili sjajilo – Za usne možete birati između ruža i sjajila. Prije nanošenja ruža usne obrubite olovkom kako biste ih dodatno definirali i kako bi vam ruž duže trajao. Usne možete obrubiti olovkom i ako stavljate sjajilo. Sjajila ne traju na usnama koliko i ruževi, pa ako ispod sjajila imate olovku, one će izgledati našminkano i nakon što vam sjajilo nestane s usana.

Obrve – Posljednje su obrve koje licu daju oblik. Popunite ih i definirajte na temelju makeup-a lica. Možete birati između gela za jače definiranje ili sjenila za prirodniji izgled nakon čega slijedi fiksiranje gelom za obrve.

Pripremila: MARINA PILAR

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE