ZTC

Kada se govori  o makeup-u, jedna od prvih pomisli je smokey eyes. Riječ smokey je engleska riječ koja dolazi od riječi smoke što znači dim. Dim sam po sebi nema oštrih rubova, što je i najbitnija karakteristika ovog makeup look-a. Bitno je da su sva sjenila dobro izblendana s ciljem postizanja što nježnijeg i prirodnijeg izgleda.  

Danas vam donosim kako na dva načina postići svakodnevni smokey eyes look.

Klasičan smokey eyes radi se s crnom olovkom i crnim sjenilom, ali ga također možete raditi s bilo kojom drugom bojom sjenila i olovke.. Međutim, za svaki dan preporučila bih smeđu ili sivu olovku i sjenilo zbog njihovog neutralnijeg izgleda s kojim isto tako možete definirati pogled i naglasiti oči.

Za početak, na cijeli kapak, do obrva, nanesite primer kako bi vam sjenila trajala cijeli dan.

Nakon toga, nanesite sjenilo u nijansi koja najviše odgovara vašoj boji kože što će poslužiti i kao podloga za nanošenje sljedećih sjenila koja će se onda lakše nanositi i blendati.

Na područje ispod obrva i u unutarnji kut oka, nanesite svjetlije sjenilo kako biste dodatno otvorili pogled.

Prvi način je da olovku za oči nanesite uz gornji rub trepavica. Nakon toga, odaberite sjenilo iste boje kako biste olovku izblendali i postigli taj smokey efekt. Olovku možete nanijeti i na donji rub trepavica, tzv. waterline te je također lagano izblendati. Ako imate male oči, izbjegnite olovku na waterline-u jer će vam to dodatno smanjiti oči i umjesto toga, sjenilo nanesite samo na vanjsku polovicu.

Drugi način je da sjenilo nanesete na vanjski kut oka, te ga kistom blendate u pregib kapka i prema sredini kapka, ali s time da ne prelazi sredinu. Nakon toga, nanesite olovku s unutarnje strane gornjeg ruba trepavica, tzv. tightline kako biste definirali oko.

U oba slučaja, važno je uzeti veći kist te sve skupa sjediniti kako ne bi bilo oštrih rubova i kako bi se sjenila ravnomjerno sjedinila.

Smokey eyes makeup završite s crnom maskarom kako biste dodatno otvorili pogled i definirali oči.

S obzirom da su oči naglašene, na ostatku lica se ne smije pretjerivati. Za kraj odaberite bronzer i rumenilo u nježnoj ružičastoj nijansi, a za usne odaberite ruž ili sjajilo u neutralnoj ružičastoj ili bež nijansi.

Pripremila: Marina Pilar

Photo: Pinterest

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE