ZTC

Nadahnuta jednim od najraskošnijih pravaca u umjetnosti povijesti – barokom, dizajnerica Ivona Glavaš predstavila je svoju jesensku kolekciju.

Odlika ovog stila je prvenstveno beskrajna sloboda kombiniranja i poigravanja uz dozu umjerenosti koju je dizajnerica primijenila na novoj Anovi kolekciji koja donosi osam haljina i dva odijela, a sve kreacije nose francuska imena.

Naglasak je stavila na rukave koji su nešto većeg volumena, tzv. puf rukavi. Od materijala je korištena čipka, scuba, brokat, baršun i pamuk.  Prevladava paleta crne, sive i puderaste boje kojima je bio naklonjen i najpoznatiji predstavnik tog doba, Luj XIV. kojemu je moda predstavljala vrlo bitan segment života pa je i njegova vladavina u velikom dijelu prožeta upravo njome.

Kolekcija je raskošna, fleksibilna i udobna. Dizajnerica je i dalje ostala vjerna svom romantičnom stilu koji je ovaj put kombinirala s baroknim, te na taj način pokazala kako se ova dva modna stila idealno spajaju.

Ivona napominje kako joj je ovo najdraža kolekcija jer je obogatila kolekciju haljina odijelima, koja su se ove sezone nametnula kao hit komadi koji se nose u svim prilikama.

Nikolina Matičević zablistala je u ulozi baroknog modela za čiji se make up pobrinula vizažistica Martina Ivković, a za frizuru je zaslužna Iva Salaj.  

Fotografije potpisuje Joanna Paciorek.

Kancelarija bar