ZTC

Barbaru Čubranić pratimo već dugo vremena, od prekrasnog nakita koji izrađuje, preko jednostavnih i ukusnih recepata koje nam od nedavno donosi  na svojem blogu “Ne kuha mi se”, pa do simpatičnih citata “Kokoš od marmelade” koji nas svakodnevno nasmiju i motiviraju. Svestrana i draga, vrlo jednostavna i otvorena, naša Barbara danas nam je otkrila kako se razvila njezina ljubav prema kuhanju, kako balansira svakodnevne obaveze i hobije te gdje pronalazi inspiraciju za citate ili kako ih mi volimo nazvati “male životne mudrosti”.

Draga Barbara, kako je nastala „Kokoš od marmelade“?

Kokoš od Marmelade je nastala sasvim slučajno, iz potrebe da izrazim kratko i jasno (zbog nedostatka vremena) sve ono što mi se vrti po glavi tijekom dana, a na što utječe svakodnevica moja ili tuđa.

„Crvena nit“ definitivno je humor u vašim objava, pa tako i u samom nazivu stranice. Zašto baš „Kokoš od marmelade?“

Sam naziv sam trebala smisliti u tri sekunde tijekom kreiranja stranice na fejsu. Pa je eto ispalo onako iskreno, jer sam ponekad emotivna glupača (da sama sam to rekla) koju pogađa nepravda u svijetu i oko mene, a i raspekmezim se kada me nešto dirne…prava kokoš od marmelade, ponekad.

Humor , ali i korisni životni savjeti, različita iskustva… Koji je cilj vaših citata?

Zabaviti, probuditi, osvijestiti, pomoći…

Kada biste morali izabrati top 3 sitnih „mudrosti“ odnosno citata, koji bi to bili?

Vodite i blog „Ne kuha mi se“, naslućujem da je naslov samo „varka“, kome je namijenjen vaš blog, kakve recept nam donosite?

Ma nije varka, zaista mi se ne kuha. Volim kuhati, ali ne svaki dan, jer ne stignem zbog obaveza. Tako da su recepti brzi i što jednostavniji. Blog je brzo postao popularan. Vjerujem da je to zato jer se ni ostalima ne kuha.

Što za vas predstavlja kuhanje? 

Kuhanje je gušt i opuštanje, volim kada imam vremena kuhati za drage ljude. A volim naravno i fino pojesti.

Kako se nosite sa svakodnevicom koja je često obojena pesimizmom i crnim vijestima? Kako zadržati energiju i optimizam?

Svatko je odgovoran za sebe i svoje emocije. Trudim se vježbati, jesti što mi tijelu paše, trudim se voljeti sebe i biti svoja, otkačiti ljude koji mi ne odgovaraju, biti dobra i poštena osoba. Znam zvučim kao neka konzerva, ali to sam ja. I pišem, plešem…dignem se sama kada padnem. I to je to.

Kako izgleda vaš uobičajen dan? Gdje i kako rado provodite vrijeme?

Aktivna sam kroz cijeli dan, poslovne obaveze, obiteljske obaveze, trening, kućanske obaveze, nabava te mali trenuci izdvojeni za hobi, sve to ispuni cijeli dan. Sretna sam kada izdvojim vrijeme za poneku kavicu s dragim ljudima.

Za kraj, otkrijte nam nekoliko omiljenih lokacija u našoj Rijeci!

Obožavam Pole Dance Carolina centar gdje treniram, te posjetiti salon Katea na Matuljima koji ima Teenlifting metodu čiji sam ambasador. Oba mjesta ispunjena su dragim prijateljicama i vrlo ugodnim ambijentom. Zatim volim ići na gradsku tržnicu i baciti oko na ribarnicu. I volim šetnje uz more po Kantridi.

KOKOŠ OD MARMELADE

NE KUHA MI SE

Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Facebook

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE