ZTC

Đorđe Balašević jučer se nakon pet godina ponovo usidrio na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Panonski mornar dočekan je s velikim oduševljenjem, a nastup poznatog glazbenika i ovaj je put, pod zvjezdanim nebom Kvarnera, uključivao stare hitove, nove pjesme kao i brojne anegdote i uspomene Đoleta koji je publiku držao na nogama više od četiri sata.

Koncert je otvorio pjesmom “Fina lagana stvar”, a nisu izostale neke od najvećih uspješnica kao što su “Neki novi klinci”, “Lepa Protina kći”, “Ringišpil”, “Portret života mog”, “Ilona” i brojne druge,  a i ovoga puta, u samom srcu Opatije pjesma “Odlazi cirkus” označila je kraj koncerta i još jedan rastanak sa razdraganom publikom.

Nekoliko tisuća ljudi spojilo je srca u još jednoj čaroliji koju može stvoriti samo Đole sa svojim Mangupima i tamburašima ansambla Zorule, teško je riječima opisati kemiju izvođača i vjerne publike u kojoj se mogu pronaći sve generacije, a kao i na svakom koncertu ovog virtuoza riječima publika je došla slušati ga iz svih krajeva Lijepe naše!

Kako je to kad se izmjenjuju ritmovi plesa uz pokoje suze znaju oni koji vole i prate Balaševićev rad, koncerti su to koji pune dušu do nekog novog susreta s jednim i jedinstvenim – Balaševićem.

Zvjezdano nebo kao najljepša kulisa i poznati taktovi, večer u Opatiji dugo će se pamtiti!

Foto: Ivor Mažar

Pripremila: Marija Mažar

 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE