SALLY

Đorđe Balašević jučer se nakon pet godina ponovo usidrio na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Panonski mornar dočekan je s velikim oduševljenjem, a nastup poznatog glazbenika i ovaj je put, pod zvjezdanim nebom Kvarnera, uključivao stare hitove, nove pjesme kao i brojne anegdote i uspomene Đoleta koji je publiku držao na nogama više od četiri sata.

Koncert je otvorio pjesmom “Fina lagana stvar”, a nisu izostale neke od najvećih uspješnica kao što su “Neki novi klinci”, “Lepa Protina kći”, “Ringišpil”, “Portret života mog”, “Ilona” i brojne druge,  a i ovoga puta, u samom srcu Opatije pjesma “Odlazi cirkus” označila je kraj koncerta i još jedan rastanak sa razdraganom publikom.

Nekoliko tisuća ljudi spojilo je srca u još jednoj čaroliji koju može stvoriti samo Đole sa svojim Mangupima i tamburašima ansambla Zorule, teško je riječima opisati kemiju izvođača i vjerne publike u kojoj se mogu pronaći sve generacije, a kao i na svakom koncertu ovog virtuoza riječima publika je došla slušati ga iz svih krajeva Lijepe naše!

ZTC

Kako je to kad se izmjenjuju ritmovi plesa uz pokoje suze znaju oni koji vole i prate Balaševićev rad, koncerti su to koji pune dušu do nekog novog susreta s jednim i jedinstvenim – Balaševićem.

Zvjezdano nebo kao najljepša kulisa i poznati taktovi, večer u Opatiji dugo će se pamtiti!

Foto: Ivor Mažar

Pripremila: Marija Mažar

 

ADVENT NA GRADINI