skip to Main Content
MENU
Bajkovita vjenčanica prekrasne Nise Hrvatin!

Bajkovita vjenčanica prekrasne Nise Hrvatin!

Pri pomisli na vjenčanice većini nas pred očima zaplešu bajkovite, blještavo bijele, svilene haljine, ukrašene mnoštvom kristala i čipke, baš poput onih kakve nose princeze iz Disneyevih filmova. No, današnje, moderne mladenke, sve se češće okreću ručno rađenim vjenčanicama, originalnog dizajna sa onom posebnom umjetničkom notom, koja će ocrtavati upravo njihovu ličnost. Potraga za „modernim Disneyevim princezama“ nije potrajala dugo: U Kaliforniji smo otkrili mladu umjetnicu Taylor Ann  koja je za svoje vjenčanje dizajnirala veoma orginalnu, koloritnu vjenčanicu dok smo u Rijeci zapazili Nisu Hrvatin kojoj je vjenčanicu dizajnirala njezina majka, poznata riječka dizajnerica Ljupka Hrvatin. Ove prekrasne kreacije očarale su nas svojim čarobnim izgledom i zamamnom paletom boja, te prije svega drugačijim, originalnim pristupom vjenčanicama.

Taylor Ann, željela je da vjenčanica odražava njezinu osobnost te ljubav prema bojama, a ne tradicionalnu viziju ljepote ili stila, koja nam se nameće od strane medija. Nakon isprobavanja nekoliko različitih tehnika bojenja konačno je postigla željeni učinak, a rezultat je bio magičan. Nastala je vjenčanica u mnoštvo slojeva tkanine  čiji se tonovi prelijevaju od tople do hladne palete boja te otkrivaju pri svakom novom koraku.

Fotografije: James Tang

Posebno smo sretni da smo imali priliku popratiti ovu prekrasnu modnu, ali i obiteljsku priču o nastajanju vjenčanice za Nisu Hrvatin. Majka i kćer udružile su snage te zajedno kreirale unikatnu liniju radova koja doista predstavlja čarobno modno djelo. Isprva je Nisa  razvila liniju radova « Space shapes» pod brendom Nisa design, a zatim su isti printani na tkaninu vjenčanice. Oblici su nastali moduliranjem fotografija prirode koje Nisa u svojem radu prezentira kao planete Malog princa. Ljupka Hrvatin od printanih materijala stvorila je unikatne modele od kojih je naravno najviše istaknuta vjenčanica, koja je u cjelosti ručno iskonstruirana te sašivena. Ova prekrasna modna bajka plijeni poglede i jednostavno oduzima dah…

Fotografije: Isabella Bubola

 Pripremila: Katja Grubiša

Facebook KOMENTARI

Back To Top