skip to Main Content
MENU
ARTiljerija: Najbolji filmovi za Njega

ARTiljerija: Najbolji filmovi za Njega

Najlakše je otvoriti gugl-majku i povuć svu pamet ovoga Svijeta. Tamo ima raznih savjeta, znanstvenih i manje znanstvenih radova, teza i protuteza. Međutim, budi ti pametan kada ti muž dođe kući nakon što je prokuhao pet puta tokom dana na temperaturi iznad 35 stupnjeva i nije mu do ničega. Kako mu udovoljiti osim na provjereni, starinski način do kojeg nije stalo ni njemu samom, budući da se ipak drži krilatice (kao i sav normalan svijet) da nitko „to“ ne radi po ovim vrućinama?! E, pa drage moje, kada utakmica na televiziji više nema, kada su svi Turci i njihove serije u debeloj hladovini, Anđelka i Andrija na magistrali mjenjaju gumu koje nema u prtljažniku, kada mu čak i Izet ide na živce sa svojom domišljatošću i prodavanjem proizvoda kojima je davno istekao rok trajanja, onda je red na vama i vašem „babinjaku“ u grupi na viberu „Najbolji filmovi za njega“ da smislite kao mu uz sladoled servirati večer za opuštanje, a time i sebi dati prostora za disanje. Lista se sastoji od „oldie but goodie“, naravno. Krećemo: (kupite stik molim vas lijepo i posjetite svog prijatelja iz srednje škole koji zna kako ta čudesa funkcioniraju)!

  1. „Iskupljenje u Shawshanku“ – uvijek pali! Tu su prisutne sve te moralne, muške dileme koje naše muškarce stavljaju u neko doba u kojem su muškarci fer i imaju izražene prave, muške osobine. Jedini minus ovog filma je što nema žena, a priznati ćete, žena je (pogotovo) ako je lijepa vrlo važan faktor kinematografije. Ali, s obzirom da je ovaj film čista, muška stvar, a vaša bolja polovica pravi muškarac, neće mu ovo smetati s obzirom da je ovdje riječ o nečemu puno važnijem od primarnih nagona.
  2. „Kum“ – ova trilogija može biti:
  3. savršena jer dovoljno dugo traje pa ako ga „ponese trenutak“ i pogleda sva tri filma, vi imate dovoljno vremena za pedikuru, manikuru, kuhanje punjenih paprika pa čak i pramenove na kosi, smatrate li se dovoljno spretnom za to. I još uz sve to, stignete sjesti pored njega i praviti se da gledate film dok odgovorite na sve facebook poruke na koje niste imale vremena odgovoriti zadnja 4 dana.
  4. izuzetno riskantna jer se vaš muškarac sutradan počinje oblačiti kao Al Pacino i glumatati Al Caponea tražeći stare „police“ naočale kojih više nema ni u najniže niskobuđetim spotovima wannabe zvijezdi u usponu. Može ići i korak dalje te nekoliko večeri uzastopce gledati iznova „Kumove“ učeći rečenice i pokrete tijela glavnih glumaca koji nikada nisu dobili batine. Najednom mu se i ukus mijenja pa morate kuhati isključivo paštu s pelatima, onim talijanskim. Postoji mogućnost da će upisati i ubrzani tečaj talijanskog, od kojeg će brzo odustati jer je sada (u tom kontekstu) ruski puno privlačniji. Ma u osnovi se ne trebate zabrinjavati, proći će ga sve ovo zajedno, ali dok ga ne prođe pripremite se na ove teatralne momente u vašem zajedničkom životu.
  5. „Profesionalac“ iz 2012. je film (smatraju cure s viber grupe) kojeg on može pogledati nekoliko puta. Međutim, ovaj film je i vama više nego podnošljiv s obzirom na glavnu mušku ulogu koju glumi Jason Statham. Moj vam je prijedlog da mu ipak dozvolite da sam uživa u njemu, a vi ga pogledajte „po skrivećki“ iz kuhinje dok čistite krumpire ili radite njemu najdraži kolač. Ipak je ovaj film stvar ega. Glavni glumac više nego poprilično dobro izgleda bez obzira na godinu proizvodnje, a u ovom filmu posjeduje i vještine koje su vrlo muževne, a vaš ih muškarac sigurno nema (što je vama i bio uvjet da se udate za njega), ali u nekom, imaginarnom svijetu, ovakvi su predatori puno poželjniji od nekoga kome liječite večernju dosadu.
  6. „James Bond“ – rekle su cure. I, to bilo koji. Ja se nisam složila s time, ali vam prenosim mišljenje 37 svojih bliskih poznanica. „Ali, on nosi Tom Forda“ – bio je jedan od argumenata. Hm. Da meni moj muž na kraju ovog filma isključivo izdvoji podatak u čijem je odijelu Daniel Craig tokom role skakao sa zapaljenog nebodera, zamislila bi se nad njegovom seksualnošću. Ukus glavnog glumca je definitivno sofisticiran, ali za to imamo svoje vječne gay prijatelje. Smatram da je „James Bond“ spektakl za žene, gay muškarce i ljubitelje vodke martinija. Ove posljednje ne poznajem, a pretpostavljam ni vi, zato budite oprezne.
  7. „Kad jaganjci utihnu“ je „pogodak u sridu“. Svaki će se muškarac složiti s time pa i vaš, gotovo da sam uvjerena u to. Uživati će u lucidnosti glavnoga lika i u lošem stylingu glavne glumice. Moglo bi se reći da je ovaj film interaktivan. Ukoliko ste se odlučili odmarati ili raditi „nešto svoje“ dok vaš muškarac analizira devijacije u ponašanju Anthonya Hopkinsa, zaboravite! Imati će potrebu konstantno upravo vas nešto pitati, tipa: „Vidiš li ti kako je on lud?“, „Jesi sretna što sam ovakav?“ ili tvrdnje poput: „Frajer je puk´o!“ ili pak: „Ma pokazao bi ja njemu; lopatu u ruke i u polje pa mu ne bi palo na pamet jesti ljude!“ nećete moći izbjeći. Budući da je ovaj film dio klasične kinematografije i biti će u modi dok god se ne sazna što neistraženi ostatak našeg mozga radi, predlažem i vama da uz svog dragog uživate u sjajnoj glumi. A, na kraju krajeva i da uživate u njegovom društvu jer bez obzira na onog Jason Stathama, vaše je srce na kauču i došao je kući upravo – vama i time vam dao do znanja da ste upravo vi to nešto posebno. Nije li tako?

iva2

AUTOR: IVA PIGLIĆ LAZIĆ

“Izdala sam zbirku poezije na prvoj godini fakulteta i neke od tih pjesama su ušle u “Antologiju riječke poezije”. Uz studiranje radim kao voditelj i urednik na Riječkoj televiziji. Nakon završetka fakulteta, polazim školu kibernetike psihoterapije pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Međutim, vrlo brzo shvaćam da je ipak moja najveca strast knjiga i upisujem doktorski studij na temu rusko-hrvatske književnosti u Ljubljani. Tu moju opčinjenost ruskim realistima zadržala se u meni do dana današnjeg. Autor sam putopisa koji su izlazili u Novom listu i Glasu Istre, autor sam mnogih modnih članaka, a vrlo simpatičan je bio i ciklus kolumni na portalu Extravagant.”

 

Facebook KOMENTARI

Back To Top