skip to Main Content
MENU
ARTiljerija: 23 fotografije

ARTiljerija: 23 fotografije

Kategorija najboljega je često subjektivna kategorija. Svi se mi  svakodnevno susrećemo s time da nama najbolja knjiga, najbolja predstava to i nije, recimo, našoj prijateljici ili partneru što je dokaz da objektivno dobro ili lijepo ne postoji i da nije stvarno. Stvarnost činimo mi u našim glavama i selektiramo pojave i stvari oko sebe onako kako nama odgovara. Različitost mišljenja je jedna prekrasna stvar jer na taj način učimo od drugih i preispitujemo vlastite stavove. Samo će budala svoj stav nametati kao apsolutnu istinu i negirati, čak i ismijavati, nekoga tko ne misli kao on.

Tako je i sa fotografijom. Neki ju ne priznaju kao umjetničku kategoriju, ali ja smatram da će još vrlo kratko moći polemizirati po tom pitanju je ako fotografija nije izraz kretivnosti, vlastite estetike i subjektivnog doživljaja, ne znam što je. Nama, laicima, po ovom pitanju, tematika same fotografije je  često presudna hoće li nam se svidjeti ili neće. Danas, u doba instagrama i drugih društvenih medija kada fotografija postaje sveprisutna, kriteriji nam se spuštaju i ne znamo odabrati između loše i dobre, ali uvijek znamo što nam se sviđa ili ne. Međutim, neki foto uraci i njihovi autori, ostaju vječni i zauvijek ćemo im se diviti. Iza svake ovakve fotografije, stoji jedna zajednička emocija, a to je: strast!

Sve je stvar percepcije.

iva2

AUTOR: IVA PIGLIĆ LAZIĆ

“Izdala sam zbirku poezije na prvoj godini fakulteta i neke od tih pjesama su ušle u “Antologiju riječke poezije”. Uz studiranje radim kao voditelj i urednik na Riječkoj televiziji. Nakon završetka fakulteta, polazim školu kibernetike psihoterapije pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Međutim, vrlo brzo shvaćam da je ipak moja najveca strast knjiga i upisujem doktorski studij na temu rusko-hrvatske književnosti u Ljubljani. Tu moju opčinjenost ruskim realistima zadržala se u meni do dana današnjeg. Autor sam putopisa koji su izlazili u Novom listu i Glasu Istre, autor sam mnogih modnih članaka, a vrlo simpatičan je bio i ciklus kolumni na portalu Extravagant.”

Facebook KOMENTARI

Back To Top