ZTC

Restoran Gardens, ulica Riva 6 u Rijeci spoj je gastro užitaka i tople, prijateljske atmosfere u kojoj se uz fina jela sklapaju poslovi, ali i produbljuju prijateljstva. Iako je i inače na našoj listi preporuka, Dani argentinske kuhinje koji se organiziraju petu godinu za redom, dodatan su razlog da do 12.03. posjetite poznatu riječku gastro oazu.

Argentina je zemlja suprotnosti: sunca i kiše, vrućine i ledenjaka, planina i ravnica, pustinja i slapova – to je zemlja ekstrema. Ime dobija s dolaskom prvih osvajača (Ar – gento – srebro), jer Argentina je zemlja srebra. Prostire se na tri milijuna četvornih kilometara i udomljuje preko četrdeset milijuna stanovnika. Argentina je također sinonim za nepregledna plodna polja i bujne livade – argentinske Pampe. Na Pampama vlada sloboda. To je zemlja ukrašena elegantnim rančevima posutim između plodnih ravnica i pašnjaka. Zemlja gdje nepregledna stada stoke slobodno pasu pod budnim okom gauča (Gaucho).
Gaucho je ikona pampa – legendarni, herojski, divlji jahač, utjelovljenje ideje nezavisnosti i slobode. I dan danas, Gaucho je savršen gospodar konja i lasa, jednako tako poznat i kao stručnjak za uzgoj stoke. Zaštitni znak mu je srebro. Njegova oprema i ukrasi su vrlo slikoviti. Ponosno nosi široki pojas s impresivnim kopčama,ostruge s velikim kotačićima i oštrim šiljcima. Bogato ukrašeni noževi uvijek su uz njega. Na prostranim ravnicama Argentine, ljudi su uspjeli održati tradiciju i jedinstvenu umjetnost roštiljanja najukusnije govedine.

Argentina u srcu Rijeke, ne propustite ovu gastro poslasticu!

Riva 6, Rijeka

tel: +385 (0)51  311 026

gardens.reservations@gmail.com

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE