ZTC

Kada tražimo nove sugovornice i sugovornike za naše intervjue često odabiremo na temelju zanimanja, postignuća i slično, no vrlo brzo shvatimo da nas je istinski privukla nečija osobnost i životni stil. Srdačnost i nasmijano, toplo lice, koje ne možete odglumiti. Upravo je takva i današnja sugovornica, Antonija Frketić, jednostavna, draga, srčana mlada dama čiji Instagram profil otkriva svakodnevne ljepote u obliku šarmantnih fotografija.

Za početak otkrij nam tko se krije iza predivnog Instagram profila TONNIJAA? Tko je Antonija Frketić?

Ina instagram profila Tonnijaa krije se dvadesettrogodišnjakinja. Rodom iz Županje. Rođena kao najstarije (ujedno i najglasnije) dijete u obitelji. Nepopravljivi sanjar i tvrdoglavac na entu. Zaljubljenik u fotografiju. Borac za istinu. Emotivac. Srčana do neba, a uporna i preko!  Od malih nogu maštala o zanimanju učiteljice, što bih uskoro mogla i postati! (držite fige 🙂 )

Što za tebe predstavlja Instagram? Koliko pažnje i truda uložeš u svoj profil?

Instagram je moj ispušni ventil. Sve što radim na njemu me apsolutno smiruje i proporcionalno tome, uveseljava. Uređivanje i obrada slika, dođu kao moja terapija 😀 Kada sam full zadovoljna uređenom fotografijom – količinu sreće koja zauzme moju sobu, ne mogu vam niti dočarati. Samim time bi rekla da je u moj profil, prije svega, uložena tona ljubavi, a za njom i red sreće. Pa sve izgleda kao da je uloženo puno truda, dok je zapravo sve zaokruženo samo dobrom zabavom.

Tvoj profil krase očaravajuće fotografije, od cvijeća i sladoleda, preko mode i šminke, do putovanja. Koje je tvoje stajalište prema čestim kritikama da Instagram prikazuje nerealne, idealizirane situacije?

Kao i u stvarnom životu, tako i na Instagramu, susrećemo se s raznim profilima, raznim pričama i tvrdnjama. Netko je sklon istini, dok drugi vole pakirati sve u celofan. Svatko odlučuje kako će se predstaviti i koliko celofana će odmotati za upakirat svoju priču. Moj profil je stvaran odraz mene, a jedini celofan mi je filter kroz koji provučem fotku.

Danas se sve češće susrećemo s pojmom Influencer. Tko, po tvojem mišljenju., “zaslužuje” ovo ime i tko influencer uopce jest?

Mislim da ja nisam kompaktibilna osoba za određivati, tko nešto zaslužuje ili ne. Svatko zaslužuje sve – samo ako se dovoljno dobro potrudi. Govoreći o Instagram Influencerima, po mom mišljenju, govorimo o ljudima, koji su putem svoje mašte, kreativnosti, stila i truda, došli do zavidne eksponiranosti u svijetu društvenih mreža. 

Sigurno si bezbroj puta čula ovo pitanje, no ponovno se nameće samo. Koja je “tajna” uspješnog Instagram profila? Koji su tvoji savjeti za “početnike”? 

Kao i u svemu, uvijek trebaš biti svoj. Pronaći nešto što karakterizira samo tebe i tvoj stil života. Potrebno je težiti isticanju iz mase, a ne stapanju s njom!

Opiši nam ukratko svoj dan, gdje i kako rado provodiš vrijeme?

Moji dani su čista suprotnost jedan drugome (najčešće mojom krivnjom). U jednom danu ne radim ništa, dok se u drugom potrgam od obaveza. (Što mogu danas, ostavljam za sutra :D) Ali kada se potrudim pametno rasporediti vrijeme, najčešće ga utrošim na druženje, zabavu, obitelj, te neizostavno vježbanje!

Kako izgleda tvoj omiljeni ljetni outfit?  Što za tebe predstavlja moda: jednostavno odjevni predmet, oblik umjetnosti, izražavanja, inspiracije?

Moda je za mene oblik izražavanja. Nosim ono što opisuje kako se trenutno osjećam. Zato nikada ne mogu planirati odjevne kombinacije nekoliko dana prije, jer se to više puta pokazalo kao totalna katastrofa i oduzelo pola života meni, i svima oko mene. Ako vam sada kažem da preko ljeta najviše volim nositi haljinice, to nije ništa čudno. Ali ako istaknem da sam veliki dio svog života, točnije, srednje škole, bila pobornik crne odjeće, poderanih traperica i crne olovke ispod očiju (oni koji me poznaju, znaju o čemu govorim), onda je to itekako kontradiktorno ovome što danas radim i volim. Story of my life.

Koji su tvoji savjeti za one dane kada ti se jednostavno ne da izaći iz kreveta? Kako se oraspoložiti, motivirati…

Za mene je najveća motivacija prolaznost života. Zato ne dopuštam samoj sebi zatvaranje u 4 zida. Sve dok postoje mjesta koja još nisam vidjela, trenutci koje nisam proživjela, uspomene koje nisam skupila…krevet će mi služiti samo za osmosatni predah i sabiranje utisaka. 

Za kraj, otkrijte nam neku misao, citate koji vas potiču, inspiriraju…

 ”What consumes your mind, controls your life!”

TONNIJAA

Pripremila: Katja Grubiša

Photo: arhiv Antonije Frketić

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE