ZTC

Andrea Anić Dokmanović (Andrea Anić Porfound Apparel) riječka dizajnerica treći je put predstavila novu kolekciju u Ljubljani, u sklopu Ljubljana Fashion Week-a. Nakon što je promijenila identitet branda, preselila na novu lokaciju u samom centru Rijeke, nepresušno vrelo kreativnosti i inspiracije i dalje ju vodi u radu te je nova kolekcija jedna sasvim nova priča! Evo što nam je otkrila…

Ovo mi je već treći puta u Ljubljani i baš sam sretna što me svaki puta pozovu pošto se tamo jako dobro i ugodno osjećam. Organizacija je besprijekorna, a ovaj puta smo bili na novoj lokaciji gdje su čak postavili i veliki vanjski ekran kako bi i slučajni prolaznici uživali u revijama što me posebno oduševilo. Kolekciju sam spremala u glavi dosta dugo, a prijelomni trenutak se dogodio kada sam sanjala da će biti traper. To me je prvo rastužilo pošto sam dugo tražila odgovarajući traper i mislila sam pa zašto sam to sanjala kad ne mogu to naći.

Ali, intuicija je tu radila i nazvala sam dobavljača čisto da provjerim što ima novo, i stigao je traper. Nisam se nadala dok ga nisam otišla provjeriti i zbilja, mekani savršeni i za ljeto , pamučni, ma predivno.

I eto tako je krenulo sve, uz traper sam kombinirala i svoje najpoznatije karirane i prugaste uzorke tako da se kolekcija sastoji od pretežno haljina, no ima novih jakni suknji i košulja. Dok sam ju stvarala razmišljala sam o bezbrižnim devedesetima kada smo nosili marte i izbjeljivali traperice domestosom i taj osjećaj sam htjela zabilježiti u kolekciji. Također su mi i ustupili marte za reviju iz Shoebedo trgovine tako da sam posebno sretna jer su dale točku na i.”


Foto: Jure Makovac

Pripremila: Stilueta

Vaši komentari