Danas razgovaramo s Anom Suton, majkom i dizajnericom, osnivačicom hrvatskog brenda obuće za najmlađe – Mon Eli. Pod njezinim kreativnim vodstvom nastaju prekrasne cipelice od kvalitetne kože, ali i haljinice te bodyii – savršeni proizvodi za sve malene princeze. Divna priča o domaćem brendu svjetskom sjaja…

Za početak, otkrijte nam nešto više o brendu Mon Eli? Tko se krije iza brenda s zanimljivim imenom i što ono predstavlja?

Mon Eli  brend prvenstveno je nastao u svrhu proizvodnje kvalitetnih  cipelica za bebe, sve su napravljene od kvalitetne prave kože. Međutim, u našoj ponudi osim cipelica, mogu se naći i body-i sa krunom za sve malene princeze. A nedavno smo u suradnji sa dizajnericom Vesnom Petričević uveli u ponudu i malene haljinice za bebe. Tako da je Mon Eli postao brend koji nudi posebne i kvalitetne stvari za nase najmlađe. Iza njega se krijem ja kao dizajnerica i jos nekoliko ljudi koji sve moje ideje pretvaraju u djelo. I na tome im neizmjerno hvala

Mon Eli ime predstavlja moju malenu kćerkicu, zbog koje smo i nastali, a u prijevodu znači – ( „Moja Ela“).

Sve je više domaćih i stranih brendova koji se bave izradom odjeće za najmlađe, no obuće je ipak nešto manje. Vi ste prepoznali prazninu na tržištu i odlično je nadopunili. Kako ste se odlučili za takav korak, kada se započela vaša kreativna priča?

Kada sam rodila Elu u moru slatke odjeće, nisam pronalazila baš veliku ponudu cipelica, pogtovo ne kožnih a i da su mi dizajnom posebne. Uvidjela sam da je vani takav dizajn cipelica jako popularan, a da ih kod nas baš i nema. Tako da sam odlučila kontaktirati nekoliko inozemnih malih tvornica, koje se bave izradom proizvoda od kože, i vidjeti da li bi bili voljni surađivati, naime kod nas u Hrvatskoj nisam pronašla radionice koje se time bave, tako da sam bila prisiljena proizvodnju na kraju dogovarati u inozemstvu.

Kvalitetni materijali, preslatki modeli, predivne fotografije definitivno su aduti vašeg brenda po našem mišljenju. No, što biste vi izdvojili kao svoju prednost? Po čemu se izdvajate iz mase?

Mislim da se iz mase izdvajamo jer smo među rijetkima koji nude nešto novo i nešto što nije tako često viđeno.

Kako izgleda proces izrade jednih cipelice? Je li moguća izrada po željama kupca?

Proces izrade izgleda tako da se prvo nabavlja koža, nakon toga se  cipelice šivaju  specijalnim mašinama za kožu,  te je svaki njihov detalj izrađen vrlo precizno i kvalitetno. Izrada je moguća po željama kupca, ako smo u mogućnosti to realizirati. Vrlo često i radimo po željama kupaca.

Što biste vi rekli, koje je prednost domaćeg dizajna i ručnog rada općenito? Zašto, u ovome slučaju, izabrati baš vaše cipelice umjesto brendove masovne proizvodnje?

Mislim da posebnost navedenog leži u tome da je zaista prekrasno imati kvalitetnu i posebno osmišljenu stvar. Bila to obuća, odjeća ili nešto treće.  Kako se kaže: nešto što nema baš svatko, nešto što je prilagođeno potrebama i željama kupca. A pogotovo kada se radi o našim najmlađima, tu zaista pomno biramo.

Gdje pronalazite inspiraciju za izradu obuće?

Najviše su mi inspiracija fotografije modnih blogerica, mladih mama na Instagramu i Pinterestu. Većinom iz Amerike, jer je ovakav dizajn cipelica zapravo od tamo i potekao i doista su neiscrpna inspiracija

Kako biste prokomentirali domaću kreativnu scenu? Svakodnevno nastaju novi brendovi, puno je mašte i kreativnosti, ali i konkurencije. Smatrate li da postoji mjesta za uspjeh?

Pa mislim da je konkurencija super stvar, jer te uvijek tjera da napreduješ. Također mislim da iako je naša zemlja mala, u njoj zaista ima mjesta za sve. Jako mi je lijepo vidjeti toliku količinu kreativnosti

Za kraj, otkrijte nam neku misao, citat, koji vas inspiriraju, motiviraju u radu…

Iskreno, nemam neku posebnu misao ni citat. Samo želju i trud da ono što radimo bude kvalitetno i prepoznato, te najvažnije da naši klijenti budu zadovoljni. Najviše me vesele fotografije naših bebica koje nose Mon Eli cipelice ili ostale proizvode koje nudimo.

MON ELI

Pripremila: Katja Grubiša

Photo: privatni arhiv

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE