ZTC

Izložbu slika „S njime, uz njega, u njemu“ kreirala je akademska slikarica Maja Vizjak, mag.art. Iako svestrana Maja, čije kolumne o umjetnicima možete čitati na našem portalu, žena je koja radi kolače, pleše tango pa zaigra i tenis, ovom izložbom vraća se svojim istinskim i iskonskim korijenima; slikarstvu.

Prvu izložbu nakon duge prauze od periora intenzivnog izlaganja u studenskim danima, svoje radove autorica je ljetos izložila u wine baru „Prostorija“ u Rijeci, gdje je izlagala svoje stare radove.

Maja Vizjak

Ono što je vrlo zanimljivo u njenom bogatom likovnom stvaralaštvu je to da neko vrijeme nije stvarala ništa novo. Kao prava umjetnica, bio joj je potreban mir, spokoj, slaganje misli, i time tako i hrabrost i neustrašivost da nastavi svoj slikarski put koji je započela. I ovo ljeto opet je zaplivala u likovne vode i to u more, njezinome crno bijelome svijetu i tako je nastao ciklus od 10 akrila na platnu, njezinome crno bijelome svijetu. Radovi su inspirirani fotografijama poznatog  riječkog fotografa Arsena Miletića. Ti zaustavljeni morski trenuci bili su „vjetar u leđa“ autorici da iskaže svoju odlučnost, strast i želju za onim što je dugo vremena nosila u sebi te se usidrila na terminalu riječke luke u baru Corto Maltese. Izložbu je otvorila  povjesničarka umjetnosti Marina Koprivnikar mag.hist.art et phil, prodajnog je tipa i biti će u postavu do ljeta. Svakako ju pogledajte! 

Foto Nikki Vancaš

Zahvala Corto Maltese

Pripremila: Stilueta

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE