ZTC

Looly Boo hrvatski je brend koji svojim dizajnom spaja elemente street style-a i neodoljive slatkoće. Svaki komad odjeće ima svoju posebnu priču i preslatke likove koji simboliziraju djecu u njihovim pustolovinama odrastanja. S ponosom nose etiketu “izvorno hrvatsko” jer je odjeća rađena od 100% GOTS certificiranog organskog pamuka te je proizvedena u Hrvatskoj.

Looly Boo vjeruje u etično poslovanje, očuvanje okoliša i domaću proizvodnju te na navedenim vrijednostima temelji svoje poslovno djelovanje.

Danas vam donosimo jednu predivnu i humantiranu priču jer Looly Boo radi na projektu inkulzije djece s Down sindromom u svakodnevan život, za koji su inicijativu dale mame i članice udruge djese s Down sindromom. Mame su ih osvojie idejom i samim projektom i tako je sve krenulo.

Model Kristijan Vuković (3) je ove godine izabran za predstavnika neprofitne svjetske organizacije za Down sindrom u Americi “Nothing Down”  gdje je potaknut da svojim angažmanom pomogne u inkluziji djece s Down sindromom u marketinškim kampanjama u našoj regiji.   

Kristijan i već dobro poznata zvijezda bloga koji osvaja društvene mreže,  Laura Filipaj (3) su postali prvi modeli s Down sindromom u modnoj kampanji odjeće za djecu u Hrvatskoj.

Ostvarili su suradnju s našim brandom Looly Boo gdje su sudjelovali u snimanju i predstavljanju nove kolekcije za jesen/zimu 2018. godine. Oni su zgodni, talentirani i odlično se snalaze pred kamerama. Pravi su manekeni i trendseteri koji su uživali noseći modne kreacije.

Laura  i Kristijan svojim sudjelovanjem u marketinškoj kampanji žele poručiti svima da djeca s Down sindromom imaju svoje mjesto u svim aspektima naših života. Oni su simpatični i snalažljivi te mogu sve samo ako im pružimo priliku i podršku!

U ponedjeljak 1.9. kreće modna kampanja te će biti i otisnuti Jambo plakati iste u Zagrebu i Rijeci.  

U nastavku vam u potpunosti prenosimo pismo inicijatora projekta.

Da vam se prvo predstavimo. Mi smo mame Martina i Larisa koje imaju djecu Kristijana i Lauru koji su rođeni sa Down sindromom. Aktivno sudjelujemo na domaćoj kao i na svjetskoj sceni osoba sa Down sindromom, te smo odlučile napravit pomak u našoj državi i pokazati kako naša djeca mogu biti sve kao i druga djeca urednog razvoja i da je samo nebo granica. 

Potaknute mnogim pozitivnim primjerima iz svijeta odlučile smo da bi bilo dobro kada bi smo i mi krenuli u smjeru uključivanja djece sa DS u modne kampanje sa HR brandovima kako bi pokazali javnosti da svijet mode i marketinga  nije rezerviran samo za djecu i ljude bez teškoća već da ljepota ima mnogo lica, te da svatko od nas ima “ono nešto” i da svako dijete ima pravo biti sudionik u svim aspektima društvenog života. 

Brand Looly Boo pratimo već neko vrijeme i svidio nam se njihov moderan dizajn, te ih je mama Martina otvoreno pitala za suradnju na koju su oni odmah oduševljeno pristali! Već su pripreme za jesensku kolekciju bile u zamahu, a mi smo uletili baš u pravo vrijeme! 

Cilj ove kampanje je da uz pomoć medija promijenimo percepciju javnosti o osobama sa DSom. 

Želimo iskoristiti moć modne industrije za društveno prihvaćanje naše djece.  Vjerujemo da će se budućnost osoba sa poteškoćama u razvoju promijeniti ukoliko i same tvrtke počnu vrednovati vrijednost koju ova skupina ljudi može doprinjeti u samom oglašavanju.”

Naše društvo po pitanju senzibilizacije ide naprijed , no veoma sporo i izričito velikim angažmanom pojedinaca i udruga.

Mi želimo da se stvari sustavno mijenjaju i da se više i češće ističu kvalitete i talenti djece sa DSom,  te da se tu pruži podrška kako bi dijete moglo postići svoj maksimalni potencijal. Želimo češće i lakse uključivanje djece u obrazovni sustav i na radna mjesta. Jer oni to mogu!  

Unaprijed se zahvaljujemo na podršci u ovakvom iznimno važnom projektu za našu zajednicu, pa i za cjelokupnu javnost. Nadamo se da ćete prepoznati težinu ovakve jedne priče i pomoći da se proširi.

mama Larisa Porčić Filipaj

mama Martina Vuković     

Foto: PR
Pripremila: Stilueta
 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE