ZTC

Za današnji dan kažu da je najdepresivniji u godini. Naravno, ako vjerujete da je tako vrlo vjerojatno ćete osjetiti na sebi posljedice tog razmišljanja. Niske temperature, snijeg i bura sigurno ne idu u prilog tome da se danas osjećate prpošno i sretno, spremni osvojiti svijet no uz par simpatičnih rituala i ovaj ponedjeljak može biti topao, ugodan, šarmantan i poseban kao uvod u još jedan dobar i pozitivan tjedan.

ZTC

JUTARNJI TRENUCI MIRA I OPUŠTANJA

Ukoliko niste stigli na samom početku dana, čak i između dvije jurnjave, sjedite par minuta, usmjerite se na smireno disanje, uzmite neki časopis, knjigu ili jednostavno posjetite one stranice na internetu koje vas neće uznemiriti, naša preporuka bila bi Pinterest kao oaza stila i dobrih ideja. 

NAPRAVITE SI ČAJ

Navikli smo na kavu, dvije, tri, a čaj je naravno prvi saveznik kad osjetimo da bi naredne dane mogli provesti u krevetu. No, ritual ispijanja čaja seže u davnine te je čaj drugo najraspostranjenije piće na svijetu. Prva je kava – naravno koju preporučamo da barem u jednom kratkom navratu  nauštrb čaja preskočite. Naša je preporuka kamilica koju nazivaju i svemogućom biljkom radi brojnih dobrobiti koje donosi, a nas jednako raduje i miris kamilice koji se tako slatko proširi prostorijom.

VOĆE KAO DOBRA JUTARNJA NAVIKA

Životni stil utjecao je da jutrima smo na nogama skoro pa i prije no otvorimo oči i kreće ludnica koja je posebno osjetna ponedjeljkom. Doručak preskačemo, a u torbe trpamo čokoladice kako bi u trenu krizu brzo nešto priglizli. No, ne i danas. Jabuka, kruška, banana ili naranča, voće je najzdravije konzumirati ujutro, a osjećaj dobre energije je fantastičan, no često zaboravljen, stoga danas obavezno pojedite jednu voću, naša preporuka: fina, zamamna naranča!

NAPRAVITE NEŠTO SAMO ZA SEBE

Nije sebično ponekad ukrasti vrijeme samo za sebe, dapače, neophodno je. To ne mora biti nužno neka velika i važna odluka kakve donosimo za svaki naredni ponedjeljak, ali i pola sata u kupaonici za sebe, bez djece je već privilegija uz dobru glazbu, pjevajte, razmazite se mirisnim kupkama i kremama, namirišite iako ostaje doma, uživajte u sebi! To može biti i solo odlazak na kolač i kavu, nešto što vas čini sretnim, što je maleno, a za vas veliko i moguće realizirati u današnjem danu!

NOVA BEAUTY RUTINA

Šminkanje s vremenom postane rutina, točno znamo što nam stoji i ne riskiramo, no ne i danas! Počastite se novim rumenilom ili ružem, stavite neku novu boju na vaše lice i dopustite si da uživate u svom novom izdanju, ukoliko si date priliku, najbolje što se može dogoditi je da vam se svidi!

ODVOJITE VRIJEME ZA OMILJENE FOTOGRAFIJE

Ukoliko je ovaj dan već toliko omraženi i neinspirativan, jednostavno zaplovite nekim sretnijim vremenima, pogledajte stare fotografije, nasmijte se, prisjetite i najbitnije – već danas odaberite one koje želite razviti i imati ih u svom albumu.  Zaboravili smo na ljepotu i dodir fotografije u ruci koja je puno emotivnija nego slika na ekranu tako da ovaj dan je savršena prilika i za ovu aktivnost!

Pripremila: Marija Mažar

Kancelarija bar