ZTC

 

Jedinstvena manifestacija Taste & Music koja spaja užitak glazbe i okusa održat će se ove nedjelje 27.08. na Trsatskoj gradini u sklopu 12. izdanja Ljeta na Gradini. Kvarnerske delicije će posluživati majstori kuhinje iz 8 renomiranih restorana, a posjetitelji će šećući Trsatskom gradinom na 7 različitih lokacija moći degustirati spremljene delicije. Posjetiteljima će se predstaviti restoran Kamov – Grand Hotela Bonavia, konoba Blato, konoba Nebuloza, bistro pizzeria “Maslina Na Zelenom Trgu”, bistro restoran Kostrenka, restoran Hotela Continental, Stancija Kovačići, Cacao Coffe&Sweets, vinarija Korak, Julius Meinl i Aura. U glazbenom programu večeri predstavit će se Klapa Iskon, javnosti poznata od 2000. godine, po brojnim hitovima kao što su: “Samo me čvrsto stisni za ruku”, “Još ne mogu pristat volit”, “Da mi je vratit vrime”, “Vrime za kraj” te aktualnim hitom ”Dobra večer prijatelji”.

Ovom prilikom odlučili smo pobliže upoznati članove klape kroz prikladan intervju.

Klapa Iskon djeluje od 2000. godine, koja je tajna vaše dugovječnosti i ljubavi između dobre pjesme, klape i publike?

Tajna dugovječnosti Klape Iskon mislim da se skriva u tome što bez obzira na trenutan sastav, sve izvođače spaja poseban zvuk uživanje u akordu i onome trenutku kada se svi pogledamo i jednostavno osjećamo da je to to, kada znamo da smo kupili publiku zvukom i da toga trena oni osjećaju isto ono što i mi. Mislimo da je to naša najveća vrijednost uz prepoznatljiv tzv. „metalnom ton“ što u prvom redu možemo zahvaliti dobrim basovima, a i bez lažne skromnosti dobrim tenorima. Također, svaki od nas pojedinačno je solist za sebe čime se rijetko koja klapa može pohvaliti.

Toliko godina rada, vaše pjesme su utkane u živote ljudi, u neke lijepe uspomene, što je najljepše u vašem radu, koji su vaši omiljeni trenuci?

Omiljeni trenuci su u princip bezbrojni, mi cijelo vrijeme živimo posebnim životom i uživamo u svakome trenutku. Čak i u mogućim nevoljama putem ili na nastupu, sve to skupa zajedno proživljavamo svaki na svoj način. Kroz sve loše i dobre trenutke zahvalni smo Bogu što živimo baš ovakve živote. Kada bismo izdvojili neke posebne uspomene zasigurno bi to bio nedavni koncert u Ptuju te brojna putovanja, primjerice: Francuska, Izrael, a nedavno i Amerika.

Kakve veze njegujete s Rijekom i Kvarnerom, postoje li neka lijepa sjećanja, neke lijepe radosti?

Rijeka i Kvarner posebno njeguju klapsku pjesmu, a time i nas. Rijeka je uvijek bila posebna po nekom modernom prizvuku, mogu slobodno reći da smo pronašli svoje mjestu u srcima slušatelja i ljubitelja klapske pjesme na Kvarneru. Posebno pamtimo koncert u amfiteatru u Matuljima gdje je bilo jednostavno prekrasno. Odmah smo znali da će to biti jedan od 10 najboljih koncerata u našoj novijoj povijesti.

Koje pjesme u vama bude posebne trnce i bez obzira što ste ih možda otpjevali stotine puta svaki put posebno uživate u izvedbi i emociji s publikom?

Pjesme koje u nama bude trnce nisu one koje su, recimo to tako, bliže publici, zato uvijek  pokušavamo zadovoljiti kako želje publike kao i osobne preference uz stvaranje kompromisa pri izboru pjesama. Zanimljivo jest da se na svakom koncertu na drugoj pjesmi stvori taj jedan moment uživanja, odnosno kako i sami kaže, prođu nas trnci.

Što možemo očekivati u nedjelju kada pjevate na najljepšoj lokaciji, na samom vrhu Rijeke, na Trsatskoj gradini u sklopu Ljeta na Gradini?

Očekujte naše poznate hitove uz odličnu zabavu i ugodan provod na neupitno najljepšoj lokaciji u Rijeci. Veselimo se dolasku i pozivamo svih da dođu i uživaju sa nama.

Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr po cijeni od 140 kn što uključuje degustaciju hrane i ulaznicu za sjedenje na koncertu i taj dio manifestacije počinje u 20.00 h, a po cijeni od 50 kn odnosno 70 kn na dan koncerta posjetitelji mogu kupiti ulaznicu za koncert – stajanje s početkom od 21.00 h. Koncert Klape Iskon počinje u 21.30 h.

Pripremila: Marija Mažar
 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE